Stran:
1
..
53
54
55
56
57
..
78 |
eco
Senior Member

|
|
Mitsubishi je velmi dobrá společnost.
|
|
Pampel
Junior Member

|
|
Kde se dá vidět Raytheon na evropské burze? Yahoo i FinViz ho zobrazují jen na NYSE.
|
|
Doktor
Junior Member

|
|
Je nějaký důvod, proč RTX kupovat na EU burze?
|
|
Pampel
Junior Member

|
|
Ptám se na základě toho, co píše Ladislav o příspěvek výše.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie Raytheon Technologies se prodává na Tradegate (Berlin) a Xetra (Frankfurt).
Nekupovat v USA má tu velikánskou výhodu, že na tvé konto nikdy nepřijde bezcenný toaletní papír = dolar.
Tedy koupíš za eura a dostaneš dividendy v eurech.
Ovšem jak ten dolar proti euru slábne, bude klesat i kurz a dividenda v eurech.
Ale akcie RTX je levná a má silný potenciál růstu.
A dividenda může růst 10% ročně, když dolar bude slábnout proti euru snad jen 5% ročně.
https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...
|
|
Doktor
Junior Member

|
|
Chápu averzi vůči dolaru a předpoklad poklesu vůči EUR, ale to by se týkalo investice do měny.
Nebude v budoucnu jak cena akcie, tak dividenda oceňována vždy aktuálním kurzem USD/EUR?
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
Tedy koupíš za eura a dostaneš dividendy v eurech.
Ovšem jak ten dolar proti euru slábne, bude klesat i kurz a dividenda v eurech.
Ale akcie RTX je levná a má silný potenciál růstu.
A dividenda může růst 10% ročně, když dolar bude slábnout proti euru snad jen 5% ročně.
|
Většina z nich na fóru neplatí účty ne v eurech, ale za české koruny.
Citace: Původně zaslal: Doktor  |
Nebude v budoucnu jak cena akcie, tak dividenda oceňována vždy aktuálním kurzem USD/EUR? |
Ano, to je pravda.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Walgreens Boots Alliance https://www.morningstar.com/stocks/xnas/WBA/valuation
Amazon neškodí Walgreenu, dověděl jsem se dnes na německém videu.
Walgreens dělá a prodává mnohé jiné věci, které Amazon nemůže.
Některé léky Amazon prodávat nesmí a Walgreens smí.
A Walgreens asi prodává testy na Koronavirus a Walgreens očkuje proti Koronaviru a Amazon nemůže.
Kdyby to věděli všichni, co já vím ode dneška, tak by akcie Walgreens nebyla tak levná.
Walgreens je dividendový aristokrat. Dnešní dividendový výnos 4,5%.
Německé video https://www.youtube.com/watch?v=FdWFteBha08
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Ahojte - je možné kúpiť cez Lynx HSBC (nie ADR) za eurá a ako? Vďaka.
|
|
r626
Member

|
|
Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se
bližším nule. Nejsem o samotném nákupu úplně presvedcenej, protože si nemyslím, že budoucí vývoj bude kromě dividendy ziskový. Aktuální payout je
podle seeking alpha nějakých 38%, takže divi je asi v poho. Otázkou je, jestli trend klesání ceny akcie bude pokračovat a spokojit se s divi, nebo to
vysypat a podívat se po něčem pružnějším. Případně po čem? Raději bych asi viděl ABBVIE a nebo JNJ. Co vy na to, jaký mate názor? :-))
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se
bližším nule. Nejsem o samotném nákupu úplně presvedcenej, protože si nemyslím, že budoucí vývoj bude kromě dividendy ziskový. Aktuální payout je
podle seeking alpha nějakých 38%, takže divi je asi v poho. Otázkou je, jestli trend klesání ceny akcie bude pokračovat a spokojit se s divi, nebo to
vysypat a podívat se po něčem pružnějším. Případně po čem? Raději bych asi viděl ABBVIE a nebo JNJ. Co vy na to, jaký mate názor? :-))
|
Stačí nechat Walgreens ve svém portfoliu a podívejte se na akcie znovu za 10 let. Pokud dostanete dividendy, všechno je v pořádku. Mezitím budete dál
kupovat akcie Johnson&Johnson a Abbvie.
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se
|
To jsou dost odlišné firmy či zaměření. Walgreens je síť lékáren, tj. distribuční kanál, alespoň podle toho co vím. ABBVIE nebo JNJ jsou výrobci
léčiv.
Distribuční kanály obecně teď procházejí změnami, určitá rizika tu vnímám - když může být erecept, tak proč by nemohla být digitální lékárna? Ale
třeba je to i příležitost. U výrobců léčiv jsou rizika v jejich seznamu a vývoji nových léků, a v možné regulaci cen ze strany státu.
Osobně bych asi raději šel nyní do výrobce než do vlastníka distribuční sítě.
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
|
Vydeli ste niekto nejake konkretnejsie clanky, informacie zo zaharnicia?
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2279037-amaz...
|
|
Ladislav H.
Junior Member

|
|
Ahojte,
dávam tip na Aéroport de Paris, ticker na Boerse Frankfurt W7L. P/E okolo 15, P/TBV okolo 1.7, Dividenda 2.1%. V súčasnosti za 96.00 Euro/akcia, čo je
ešte stále -45% oproti pred-Covid obdobiu, kedy bola okolo 170.00 Euro/akcia.
51% akcií vlastní francúzska vláda, 8% dánska vláda. Vlastnia letiská Paris CDG, Paris Orly, a podiely v 24 ostatných letiskách po celom svete,
taktiež 40% podiel tureckého TAV Holdingu, ktorý vlastní letiská v Turecku a ďalších 7 krajinách. Začiatkom 2020 kúpili vyše 50% podiel v indickom
GMR, ktorý vlastní 7 letísk v Indii, Filipínach, Grécku.
Ročný rast posledných 10 rokov okolo 8%.
Toľko k stručnému info, due diligence je na Vás, za uvedené hodnoty neručím, počítal som pre vlastnú potrebu a uvedené je len orientačne.
|
|
r626
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Slai1  | Citace: Původně zaslal: r626  | Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se
|
Vydeli ste niekto nejake konkretnejsie clanky, informacie zo zaharnicia?
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2279037-amaz... |
Ano, to je přesně ono, věřím, že business s lékárnama do určité míry fungovat bude, ale to že se postupně spousta institucí přesouvá do onlinu je
proste fakt.. lidé obvzláště mladí to budou využívat díky pohodlnosti a starších konzerv postupně ubyde. Jak moc je schopný WBA konkurovat nebo držet
krok s dobou je otázka za 100000. Vím, že už se také transformují do online prodeje, co mě ale děsí je to že ani během Covidu neudělali žádná extra
čísla.. A jak již bylo řečeno mladí lidé nechtějí investovat do kečupu, ale chtějí vizi takže v konečném důsledku krach Microsoftu přidalší velké
krizi jak zde bývá často citováno nikdy přijít nemusí..
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Každá levná nebo 2x předražená (P/S 6, P/B 6) dvidendová akcie by se měla kontrolovat za 10 let.
Teprve za 10 let se rozhodnout, zda ji chceš ještě držet až do konce života, nebo už je ti nesympatická.
Mně se staly po 10 letech nesympatické akcie Banco Bilbao, Banco Santander. A už dříve mi byly
nesympatické akcie Royal Bank of Scotland = NatWest Group, Lloyds Banking Group, Barclays, Telefónica S.A.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
nesympatické akcie Royal Bank of Scotland = NatWest Group, Lloyds Banking Group, Barclays, Telefónica S.A. |
Ve své knize jste také informoval o Royal Bank of Scotland = Natwest. Ve své knize také píšete o Bijou Brigitte , Solarworld a společnost Mobilcom. 
Myslím, že Royal Bank of Canada je lepší než Royal Bank of Scotland.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ne. Bank of Nová Scotia je lepší než Bank of Stará Scotia.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Novinka je lepší než stará.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Práva na akcie Iberdrola místo dividendy v penězích.
Zprávu od banky, že se objeví na mém kontě, jsem dostal 12.1.
ale práva nemám na kontě vidět ani 13.1.
ES06445809L2
Práva se prodávají na burze Mnichov, Frankfurt, Madrid.
Práv se dostane stejný počet, jako má akcionář akcií a v únoru
přijde na konto na každých 70 akcií jedna akcie darem 
https://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?S...
Mně se vyplatilo lépe v minulých letech neprodávat práva, která došla v polovině ledna, ale prodat ty přibylé akcie, které došly na konto v polovině
února.
Zatímco banka Santander při posílání dividend v podobě akcií během 10 let zvýšila počet akcií o 90%, což přivedlo akcie k poklesu na polovinu,
Iberdrola při posílání dividend v podobě akcií v průměru nezvyšuje počet akcií.
Prolhaný Morningstar uvádí, že některý rok Iberdrola počet akcií snižuje
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=IBDSF&...
A tak moje akcie Iberdrola neklesá, ale je 143% v plus. Iberdrola je moje 3.
nejsilnější akcie, po JNJ a PG.
Já dostanu v únoru na mých 1.430 akcií Iberdrola
20 akcií darem, namísto dividendy. Ale protože dlužím bance 2.950 €, prodal jsem těch budoucích 20 akcií už dnes. Tedy neprodávám silně
volatilní práva, ale prodávám dnes solidních 20 akcií, které mi zvýší počet kusů na kontě až v únoru. A tak jsem snížil dnes počet akcií Iberdrola ze 1.430 na 1.410 a v únoru se mi zvýší počet zas na 1.430.
Práva ES06445809L2 na akcie Iberdrola
Akcie Iberdrola
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/IBDSF/valuation
http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID...
.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Práva na akcie Iberdrola bez možnosti vyplatenia dividend v cash?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Si, seňor.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Měl jsem Iberdrolu. Ale prodal jsem Iberdrolu. Teď mám Red Eletrica ze Španělska. Kvůli dividendám red Eletrica nikdy neprodám.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
To potom aj tá TEF (síce v nemilosti) je serióznejšia. Nákup REE ale aj SSE je na spadnutie 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Měl jsem Iberdrolu. Ale prodal jsem Iberdrolu. Teď mám Red Eletrica ze Španělska. Kvůli dividendám red Eletrica nikdy neprodám.'''' Jakob Eco
Red Electrica. Akcie s P/S už léta silně předražená. Morningstar myslí, od 2014 je P/S nad 4,0.
http://financials.morningstar.com/valuation/price-ratio.html...
Red Electria. Tržba, zisk a dividenda minulých 10 let hezky rostly. Mnohem lépe než u Iberdroly.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=RDEIF&...
Nám je to už dávno jasné, jsi spekulant a každou akcii jednou prodáš, i když slibuješ, že nikdy neprodáš.
Doufám, že lituješ, že jsi tvoji nejlepší akcii = Iberdrola už prodal.
Ale také spekulant Warren Buffett jeho nejlepší akcie prodal = Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Munich Re, Sanofi.

Red Electrica už růst nechce. Asi proto, že od roku 2014 do dnes stále P/S 4,4 až 5,4 znamená u elektrárny silné předražení akcie.
.
|
|
Stran:
1
..
53
54
55
56
57
..