| Stran:
1
..
56
57
58
59
60
..
78 |
Mufimufin
Member

|
|
Tak co myslíte - sepnula se nám tentokrát včera už konečně plnohodnotná rotace z růstovek do hodnotových akcií, nebo to bude opět něco dočasného?
Podělíte se příp. o nějaké dobře oceněné akcie, které z hlediska dividendového (ideálně i v kombinaci s růstem) potenciálu sledujete?
Momentálně mi nejlepší výkony v portfoliu dělá SPG. Rád bych se tedy podíval na REIT, které tuhle krizi přežijí a mají ještě velké rezervy. Např.
čekám jestli nám trochu indexy stáhnou O, nebo klesne NNN. Moc tomu ale nenasvědčuje.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mufimufin  | Tak co myslíte - sepnula se nám tentokrát včera už konečně plnohodnotná rotace z růstovek do hodnotových akcií, nebo to bude opět něco dočasného?
Podělíte se příp. o nějaké dobře oceněné akcie, které z hlediska dividendového (ideálně i v kombinaci s růstem) potenciálu sledujete?
|
Doufám že máš pravdu,od začátku roku mne portfolio narostlo o 100k kč,doufám že to je jen začátek
Osobně se mi libí BMY a LMT ,ale zatim nepřikupuju.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
|
Peterle
Junior Member

|
|
V lynxe na účte mám nakúpené akcie RDS.B (ISIN GB00B03MM408) teraz mi tam pribudla položka:
ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHS - DIV RTS 210329 (RDSB.DIV ) (ISIN NL00150006C8) v počte akcií aké mám kúpené. Čo to je? Má to spoločné niečo s
dividendou? (Dividendy chodili normálne na účet v GBP)
|
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Peterle  | V lynxe na účte mám nakúpené akcie RDS.B (ISIN GB00B03MM408) teraz mi tam pribudla položka:
ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHS - DIV RTS 210329 (RDSB.DIV ) (ISIN NL00150006C8) v počte akcií aké mám kúpené. Čo to je? Má to spoločné niečo s
dividendou? (Dividendy chodili normálne na účet v GBP)
|
Dividend script ,defaultne je nastaveno na cash.
V sekci corporate action je moznost volby ,zda nakoupit další akcie nebo cash.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Nemáte někdo tip na aktuálně dobré REITy pro delší držení na dividendy?
Díky.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
|
eco
Senior Member

|
|
WP Carey
Realty Income
Gladstone Commercial
Omega Healthcare
Sabra Healthcare
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Leading real estate investment trusts (REITs) worldwide as of January 2020, by market capitalization.
REITy s největší burzovní hodnotou v lednu 2020:

American Tower Corp. (AMT) dividenda jen 2,1% https://finance.yahoo.com/quote/AMT?p=AMT 
Crown Castle International Corp. (CCI) dividenda jen 3,2% https://finance.yahoo.com/quote/CCI?p=CCI 
Prologis, Inc. (PLD) dividenda jen 2,2% https://finance.yahoo.com/quote/PLD?p=PLD
|
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Jaký máte názor na kombinaci růstu a dividendy u AMT (byť malé jaké Ladislav zmiňuje výše)? Jsme tam +- na březnovém ocenění. Byly tam jeden downgrade
od Deutsche bank koncem roku a pár drobných missů při earnings. Stačí jeden dobrý earnings a letí to zpátky. Mají ale nižší CAGR. Navíc je to 5G stock
(časem 6G). Menší konkurent SBAC (taky klesá) dnes dostal od analytiků jako dárek navýšení cílové ceny. Relevantní odkaz na pár grafů https://www.investopedia.com/2-cell-tower-reits-generating-a... . CCI má podle některých článků nicméně mít lepší potenciál pro růst zatímco CAGR
nestíhá a AMT už vůbec ne.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
|
eco
Senior Member

|
|
Realty Income: 4,53 % 
WP Carey: 6,08% 
Gladstone Commercial: 7,96% 
Omega Healthcare: 7,05 % 
Sabra Healthcare: 6,51%
|
|
|
jára
Junior Member

|
|
Co si myslíte o automobilce Porsche Automobil Holding SE?
https://finance.yahoo.com/quote/PAH3.DE?p=PAH3.DE&.tsrc=...
Chtěl bych tuto akciji držet na stálo pro dividendu a hlavně se mi libí, že se snad zas oddělí od VW koncernu a navíc nepodlehly šílenství kolem
elektromobilů a jdou směřem syntetického paliva.
https://www.investing.com/equities/porsche-dividends
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Pokles akcie vzniká množením počtu akcií
Enbridge Inc. - ENB. To jsme se zamilovali asi do pěkného neřádu,
že?
2012 dividenda 1,13 CAD. 2020 dividenda 3,24 CAD. Dividenda hezky rostla, 14% ročně až do minulého roku, i když byla od 2012 až do dnes stále 100% až
330% z čistého zisku = payout ratio 100% až 330%. To je nezdravé. Když nestačí čistý zisk na dividendy, musí se brát peníze na dividendy z před lety
ušetřených peněz, nebo z půjčky peněz, nebo z prodeje dalších akcií = rozmnožení počtu akcií, což vyvolá pokles kurzu akcie.
Když byla od 2012 dividenda každoročně vyšší než čistý zisk, neměla být od roku 2012 do dnes dividenda zvyšována, že. Protože nezvyšovat dividendu
několik let je menší zlo, než zvyšovat každý rok a jednou snížit dividendu na 1/3. Letošní rok se bude asi dividenda Enbridge snížovat ze 3,24 na
2,63 CAD a bude asi 218% z čistého zisku = payout ratio. Vloni byla dividenda 330% z čistého zisku.
U zdravých akciových společností dělá dividenda maximálně 66% z čistého zisku. Pokles dividendy vyvolá prodej akcii od akcionářů, kteří nesnesou
pokles dividendy. Já ale chci akcii budoucí 4 roky levně přikupovat. Snad se jednou růst dividendy zastaví, když na ni nestačí čistý zisk a nebudou se
půjčovat na dividendy peníze, ani se nebude rozmnožovat počet akcií.
Enbridge získává peníze na dividendy prodejem nových akcií a množení
počtu akcií vyvolává znehodnocení peněz akcionářů, pokles kurzu akcie. Roku 2012 bylo 785 milionů akcií, dnes je 2.021 milionů akcií.
Enbridge chce platit dividendu 68% z ''distributable cash flow'' a ne 68% z
čistého zisku. ''Our target dividend payout ratio is between 60% and 70% percent of DCF.'' V Kanadě je všechno jinak. 
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=ENB&re...
|
|
|
renoar
Junior Member

|
|
Zdravím,
co si myslíte o ohlášené akvizici M&T Bank - divi aristokrata PBCT? Akcie PBCT po tomto infu sice rostou, ale ozývají se hlasy, že pro nás
(Buy&Hold) divi akcionáře je to špatně a doporučují akcie prodat. (např. Sure Dividend: Shares of PBCT are now no longer a 'normal' dividend
growth investment. PBCT shares will now move mostly in line with shares of MTB. They are now a merger arbitrage play, if anything. As a result, we
will be issuing sell recommendations on PBCT in the next editions of The Sure Dividend Newsletter and The Sure Retirement Newsletter. The security is
now a sell for dividend growth investors due to the pending acquisition.)
Díky za vaše názory
|
|
|
prevor
Junior Member

|
|
Exelon (EXC) - utilita, divi 3,81 %
P/E - 16,52
fwd P/E - 13,53
P/S - 1,22
P/B - 1,19
Debt/Eq - 1,19
Výsledky včera, beat by 0,07$, zároveň ohlášeno dělení společnosti na staré zdroje x clean energy, dnes výprodej o 4 %.
Názory? 
|
|
|
akcionarek
Member

|
|
Rád bych od Vás dostal tip jaké koupit akcie z FTSE100 na stalo a dividendy.
V hledáčku mám 3firmy a to britishamerican tobaco, tesco a Vodafone alternativně GSK, RIO, BHP, BP případně jiné dobre z FTSE
První tři jsou spotřební? Druhé ciklické a co ta vyklesávající GSK? Jen čtu tady na foru a výkazy firem se mě luštit nechtějí 
Planuji koupi za tranši okolo 200K CZK a při krachu dale PTF rozšířit o jiné tituly a jiné země, ale ted bych se rád zaměřil na spotřební akcie,
pripadně cyklické.
Díky
|
|
|
bigusdykus
Member

|
|
GSK jsem koupil minulý týden (firma není v dobré kondici, ale třeba se probere; čeká se rozdělení na 2 firmy; v půlce roku by měli uvést vakcínu).
BHP mám, ale cyklické akcie jsou pro pevné nervy a je třeba dokupovat při dipu.
Pak ještě někdo doporučoval National Grid.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Report po nějaké době. Vyprodal jsem s 100% ziskem OMI , s kterým jsem si užil velkou jízdu z mínus 80%. Dále jsem se včera a dnes zbavil díky WSB
hype 2/3 SKT, zbytek si nechám pro případné pokoronavirové nákupní šílenství. Vybudoval jsem polovinu pozice na Unilever, WEC a přikoupil GSK, T,
BAT, z českých korun jsem spekulativně nakoupil Avast a doředil KB. S Monetou jsem trochu zariskoval, pozici si nechávám a vyčkám jak dopadne výkup.
Něco málo vloženo do dětských účtů na Portu a protiinflačních dluhopisů . Končí mi jedno stavebko, zase bude dilema kam peníze zainvestovat
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcionarek,
z tvého seznamu bys měl koupit British American Tobacco.
Trochu předražené ale né moc jsou BHP, Rio, Glaxo
Glaxo https://www.morningstar.com/stocks/pinx/glaxf/quote
Trochu nemocné ale né moc je Tesco
Místo BP bych koupil Shell a čekám silný růst silně krácené dividendy Shell.
U telekom jsem dal přednost ATaT a De.Telekom a na 3. místě by byla japonská firma KDDI. Trochu dále v pořadí vhodnosti pro mne by byl Vodafone. A
vůbec bych nekoupil Verizon, Telefónica SA, Telefonica O2, Telefonica CR, British Telecom, Orange.
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Johnson & Johnson vaccine coronavirus se dostane do očkovacích středisek možná už za týden, bude se pro Evropu vyrábět asi v Holandsku a bude asi
nejvíce účinný prostředek ze všech očkování světa. S Johnson & Johnson vaccine stačí očkovat jen jednou a lze uchovávat prostředek půlroku v
normálním chladu ledničky. Všechny ostatní očkování světa se píchají 2x. BioNTech (Pfizer) prostředek snížil teplotu uchování z -77% na -2%. Bohužel,
normální chudý člověk asi nemá možnost výběru výrobce očkování a musí brát to jedno, které doktor bude mít. Také vakcína od Astra Zeneca je dnes
nabízena lidem starším než 65 let, i když to před týdnem bylo zakázáno. Česká republika je na 1. místě v šíření koronaviru na světě. Ze 100.000 lidí
během 7 dní (=incidence) se v Čechách nakazí 10x víc lidí než v Německu. Také Británie, Portugalsko, Španělsko, Itálie, Francie mají několikrát slabší
šíření nákazy než Čechy.
Akcie od výrobců očkování: Johnson & Johnson jsou pro mne dnes 2x
předražené, akcie Pfizer 1,5x předražené, akcie Sanofi normálně oceněné. Ale já je koupil všechny 3 levně před několika lety jen kvůli dividendám jako
důchod a mám z jejich dividend velikou radost.
JNJ https://finance.yahoo.com/quote/JNJ/key-statistics
|
|
|
Georg
Member

|
|
S očkováním si počkám do října. Starší mají přednost. Možná už bude komlexní vakcína na všechny mutace toho svinstva. Byl bych rád, aby mě změřili
protilátky v krvi a šlehli do mě množství co je potřeba. Možná zbude víc pro ostatní a já nezahodím lžici jako lidi v okolních domovech pro
seniory. :
AT&T, ČEZ, PM
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
A jakmile dostanu já očkování Johanes a Johanes, hned pojedu vlakem do Plzně 300 km,
změnit telefonní číslo, na které Fio posílá SMS, aby člověk mohl své konto vidět, nebo převést peníze.
Není to od Fio hezké, že číslo telefonu nelze změnit jinak než osobně u Fio filiálky v Plzni a jinde.
Bez očkování ale s maskou na nose, bych asi dostal ve vlaku i v autobusu během 300 km dlouhé cesty koronavirus, že?
A také asi není dovolena cesta přes hranici bez negativního testu maximálně 48 hodin starého. A ten je asi zadarmo.
Bohužel levný vlak Minga-Plzeň-Minga za pouhých 28 € startuje v Minga až po 9. hodině, kvůli kontrole stojí 2 hodiny na hranici a je na hl.n.
Plzeň v 16 hodin a v 17 hodin Fio v centru města zavírá. Bez koronaviru by byl ten vlak v Plzni už ve 14 hodin.
A před 9. hodinou stojí zpáteční jízdenka asi 4x víc než těch 28 € za Bayern-Böhmen-Ticket.
|
|
|
Georg
Member

|
|
Pokud se na mě v říjnu dostane řada s očkováním, poletím v listopadu na Filipíny, jelikož je nenakazím Krkonoškým hustým Covidem. Beru s sebou rum
Božkov, červené víno, bílé víno,brambory, koření, generátor kouře a elektroniku se spirálou, šnorchlovací věci, harpunu a nový silný prut na Tuňáka a
Bararakudu. Zbouchnu z bambusu bednu, misto střechy bude mokrá deka od Turkish Airlines a holká vyudím kvalitní bůček, žebra, špek a budou i ryby.
Odměnou mě budou spokojené úsměvy a místní filipínská jídla s legendárním Redhorse Berr. Těším se Balicasag na ref Cathedral, na ostrov Cabilao,
Bohol a Negros, kde jsou úžasné vodopády a moji přátelé v Dumaguete.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Vezmi sebou taky láhev kyselých okurek. Na Filipínách nejsou kyselé okurky k sehnání.
|
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | A jakmile dostanu já očkování Johanes a Johanes, hned pojedu vlakem do Plzně 300 km,
změnit telefonní číslo, na které Fio posílá SMS, aby člověk mohl své konto vidět, nebo převést peníze. |
Myslel jsem, že si chceš nechat svoje staré telefonní číslo? Jsem zmatená.
|
|
|
Jan Mrázek
Junior Member

|
|
co říkáte na Invesco Mortgage Capital Inc. ticker IVR ? Tento REIT se ještě nevzpomatoval z koronaviru a mohl by přinést velké zhodnocení v podobě
návratu tučných dividend...
|
|
|
eco
Senior Member

|
|
Value trap.
|
|
|