Stran:
1
..
57
58
59
60
61
..
78 |
roman85
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
Místo BP bych koupil Shell a čekám silný růst silně krácené dividendy Shell.
U telekom jsem dal přednost ATaT a De.Telekom a na 3. místě by byla japonská firma KDDI. Trochu dále v pořadí vhodnosti pro mne by byl Vodafone. A
vůbec bych nekoupil Verizon, Telefónica SA, Telefonica O2, Telefonica CR, British Telecom, Orange.
|
Preco nie Orange? A preco Shell namiesto BP?
*
Ked uz sa bavime o UK, aky mate nazor na Imperial Brands?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Nejvíce elektroaut se prodalo během roku v Číně, pak v Německu, pak v USA.
V Německu se prodalo více aut značky VW než Tesla.
Jízdní dosah na jedno nabití baterií u všech výrobců už se blíží dosahu aut Tesla.
Různé značky aut Tesla dojedou 470 km až 593 km, jestli se nelže.
Auta značky Volkswagen dojedou až 550 km, auta značky Škoda až 510 km.
Aby té lži nebylo moc, neoznámím raději lži o dosahu aut čínských, korejských, japonských a aut značky Jaguar, BMW, Audi a Mercedes. Vždyť 50% textů v
internetu je lež a já ji nechci rozmnožovat. Daleko nejvíce lží v internetu pochází z Ruska a z Číny, na objednávku od vlády.
Také údaje od autoklubu ADAC a údaje od firmy Volkswagen jsou lež, jak víme už několik let.
Elektro-SUV Škoda Enyaq s baterií 80 kWh prý dojede 510 km. 
Ze všech akcií výrobců aut světa bych koupil jen akcie BMW a držel bych je doživotně jen kvůli dividendám. Ošklivě snížená dividenda se může brzy
ošklivě zvýšit.
|
|
Pehara
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Akcionarek,
z tvého seznamu bys měl koupit British American Tobacco.
Dobrý den, hledal jsem na FIO pod tickerem BTI a našel jsem jen ADR
" BRITISH AMERICAN ADR (USA-NYSE : BTI)M+S "
Kurz 37,20 , Dividenda 1,07USD (2,89%).
Jak najdu p.l.c. ? A co znamená to M+S ?
Děkuji. |
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
M+S = marginovatelný + shortovatelný
|
|
minarjo
Member

|
|
Na Fio lze hledat i dle ISIN zadaného do pole Najdi CP (v horním pruhu je třeba mít vybrané burzy Všechny). Tedy Britský tabák za eura, klasik přímou
akcii a ne ADR certifikát, tam najdeš pod jeho ISIN GB00B10RZP78 velmi snadno. Mají tam ten název zkrácený na BAT plc (německá burza Xetra, symbol
BMT), proto jsi fulltextem nenašel. Stejný problém s různě definovaným názvem bývá i u Degiro, u obou brokerů je proto vždy jistější a víc jednoznačné
hledat dle ISIN (a ISIN najdeš googlením dané firmy snadno, případně rovnou na různých finančních webech jako Yahoo finance apod.).
EDIT 11.3.: Správný ISIN pro tento příklad je GB0002875804, viz dále.
|
|
Pehara
Junior Member

|
|
Pánové děkuji za rady.
Vyběhl na mne nejdříve Unilever Našel jsem BAT plc pod ISIN GB0002875804 a pod
ISIN US1104481072 je ten ADR.
|
|
minarjo
Member

|
|
Zkopíroval jsem do včerejšího příspěvku chybný ISIN skutečně britského Unileveru plc., pardon. Ale aspoň ses to díky tomu správně naučil nejen ve Fio
hledat . ISIN je něco jako "rodné číslo" akcie, to nelze zaměnit tak jako název,
když je třeba ve zkratkách, nebo jako symbol, který na každé evropské burze může být jiný, jak ten příklad britského tabáku ukazuje.
|
|
Pehara
Junior Member

|
|
Je to přesně tak a ještě se musim hoodně učit, ale jsou to zajímavé věci.
Jsou tyto technikálie někde přehledně popsány v češtině, nevíte ?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Bank of America
Wells Fargo
Všechny moje akcie http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm
|
|
Pafka
Junior Member

|
|
Prosím o názor na CVS Health Corporation. Chci koupit něco ze zdravotnictví na dlouho. Myslím že to mají dobře rozdělené sítě lékáren, pharmacy
benefit pro státní správu, zdravotní pojištění. Dík za názory
|
|
Ladislav
Admin

|
|
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=CVS&re...
http://financials.morningstar.com/balance-sheet/bs.html?t=CV...
http://financials.morningstar.com/valuation/price-ratio.html...
Investice je O.K.
Firma stojí 98 md.$, akcie je levná s PE PB PS, dividenda je ale pod 3%.
Cizí kapitál : vlastní kapitál = 160 : 70 je na hranici únosnosni, mohlo by být menší zadlužení.
Posledních 10 let hezky rostla tržba, zisk a dividenda, víc jak 100%.
|
|
Pafka
Junior Member

|
|
Díky, zadlužení myslím vzrostlo když CVS koupila zdravotní pojišťovnu Aetna
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Morningstar píše, že pokud někdo chce za vládní šek koupit akcie, měl by koupit akcie kvalitních firem, které nejsou předražené. Na seznamu pěti
zmíněných kandidátů je Anheuser Busch, CVS Health, Hanesbrands, Kellog a Wells Fargo.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Poslední desetiletí přála zejména růstovým akciím, nyní je znát rotace k cyklickým titulům a v poslední době i k hodnotovým akciím.''''
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Zdravím, nastal čas pro další nákup akcie za zhruba 1000 €/$/CZK. Máte nějaké tipy ? Zatím nakupuji pouze akcie z USA, případně ADR na NYSE,
tudíž bych preferoval opět něco z USA. Máte nějaké tipy, co je teeď za dobrou cenu s fajn dividendou ? Samozřejmě opět plánuji dlouhodobé držení, s
vyjímkou nějakých vyjímečných situací nemám v plánu prodávat žádnou akcii kterou koupíím, vše chci držet až do důchodu a sbírat dividendy (je mi pod
30).
Díky za tipy
Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE,
ČEZ
|
|
Ladislav
Admin

|
|
AT&T, Kraft Heinz, Raytheon Technologies, Wells Fargo, Allianz, BASF, BMW, D. Telekom, Munich Re, AB Inbev, Iberdrola, British American Tobacco,
HSBC, Royal Dutch Shell, BNP Paribas, Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: DavidC  | Zdravím, nastal čas pro další nákup akcie za zhruba 1000 €/$/CZK. Máte nějaké tipy ? Zatím nakupuji pouze akcie z USA, případně ADR na NYSE,
tudíž bych preferoval opět něco z USA. Máte nějaké tipy, co je teeď za dobrou cenu s fajn dividendou ? Samozřejmě opět plánuji dlouhodobé držení, s
vyjímkou nějakých vyjímečných situací nemám v plánu prodávat žádnou akcii kterou koupíím, vše chci držet až do důchodu a sbírat dividendy (je mi pod
30).
Díky za tipy |
Případně co si ještě myslíte o ČEZ a Avast ? Je dobrá chvíle na nákup jedné z nich, kde případně kupovat Avast ? Mám lynx, je lepší Avast koupit v
Londýně za libry nebo na Xetra za CZK ?
Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE,
ČEZ
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Zdravím všechny, chci se zeptat zda je Lumen Technologies (LUMN) P/S 0.8, P/B 1.4, dividend 6.9%, vhodná ke koupi nebo se mám podívat jinde. Vím, že
má velký dluh a udělala cut dividendy před několika lety na polovinu. Ale myslím jsi, že vedení je aktivní a může se zase vzchopit. Díky. MArek
|
|
Ladislav
Admin

|
|
https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/key-statistics?p=LUMN
Já bych Lumen Technologies nekoupil.
Oznamuje se pokles zisku v minulosti i v budoucnosti a negativní vlastní kapitál.
https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/analysis?p=LUMN
Growth Estimates LUMN
Past 5 Years (per annum) -18.64%
Current Year -7.20%
Next Year -10.30%
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Ok, chci se zeptat pod jakým ISIN koupím HSBC na xetre, nechci ji kupovat na LSE. Díky. M.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Zde jsou všechna ISIN čísla mých 28 akcií
http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm
HSBC má ISIN: GB0005405286
http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID...
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/HBCYF/valuation
http://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/royal-dut...
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Mohu poprosit o ten názor na ČEZ a Avast ? ČEZ mi přijde jako taková jistota jako akcie na dlouhodobé držení pro dividendy, ale Avast má dle mého do
budoucna obrovský potenciál, tudíž nejen jako dividendová, ale i růstová akcie.
ČEZ
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Já upřímně moc nechápu, v čem je Avast tak glorifikovanej. Průměrný produkt, ohromná konkurence, průser s fízlováním uživatelů. Ani se nesnaží
prosadit se v korporátním segmentu (servery, firewally atd).
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
U HSBC, když se podívám v Lynx na jakoukoliv burzu mimo LSE tak objem obchodu je mizivý a dokonce se mi ani nezobrazí graf. Tak to budu muset koupit
na LSE.
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Přihlaš se přes Interative Brokers. Také u Lynx často nevidím grafy, ale u IB ano.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Stran:
1
..
57
58
59
60
61