Stran:
1
..
4
5
6
7
8
..
12 |
eppairforce
Member

|
|
Prozatím jsem nebyl přiřazen, tedy neobrdžel jsem akcie. Každý den se snažím nějaké ty opce umístit blíž k trhu. Z druhé strany, z té levnější.
Vždycky to dělám ze zisku který jsem obdržel v tom dnu. Tím mi přirozeně vzniká postion sizing a money management aniž bych nad tím musel horlivě
uvažovat.Takže trh má čím dál užší cestičku. Ať se vydá kam vydá, vždy to někde vydělá a já z druhé strany trochu přitáhnu opratě. V tuto chvíli mám
asi 300 různých opcí call i put. Ve zkratce se dá říct - denně to vydělá na nákup dalších opcí. Postupně tím přikupuju víc a víc opcí. Nabaluje se to.
A rizika?
- vypsanými opcemi obdržím akcie, které chci tak jako tak vlastnit, 50% účtu je rezerva, případný pokles akciíí (a čím razantnější tím lépe) mi
pokryjí ochr. opce stejně jako na začátku Černé labutě, takže se nic moc nestane
- pak už mám jen koupené opce kdy jejich pořizovací cena by byla i max ztráta. Nic víc nezpůsobí, očekávám naopak jejich zhodnocení růstem nebo
poklesem trhu, či volatility (VIX)
nepříznivý vývoj by byl, kdyby šel trh půl roku až rok do strany. dá se tahle situace ale očekávat? Těžko a kdyby, opce v půlce expirace prodám.
Jsem v úplným klidu protože rizika nula. Tím jak jsem v klidu, jsem plně soustředěn na věc. To je stav na kterým celý léta pracuju, takhle jsem to
chtěl. Prostě to funguje jak má
BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;
|
|
Vasek
Member

|
|
Můžeš napsat, kolik máš zisk třeba u jedné opce?
Kolik jsi zaplatil a jaká je cena. Jen tak pro inspiraci.
Já taky mám zcela výjimečně koupenou opci na obilí.
Kryje mne vypsanou opci na obilí. A ta koupení je v plusu přes 2.000,- USD. Ale výdělek mám malý, kazí mne ho tam vypsaná. Ale to je fuk, protože jsem
koupením kryl problém vypsané a vyšlo malinké plus.
|
|
Filda1
Junior Member

|
|
300 opcí naráz je masakr..podle čeho vypisuješ putky - nějaké S/R, klouzáky, delta, nějaká % a s jakou expirací? a u covered call stejná otázka pak mě zajímá - vyhýbáš se počítám období s dividendou a řešíš taky při cc earnings?
díky
IB:BMW, Citibank, Iron Mountain, LyondelBasell, Altria, AT&T, Exxon, Wells Fargo, BHP, Shell, Pepsico, 3M, NRZ, Emerson Electric, WBA, Cisco,
McDonald, Microsoft, MGM International, CocaCola. Spekulativně držím Delta Airlines, Royal Cruises, Carnival Cruises.
Degiro: BMW, Sberbank, Iberdola
Fio:Phillip Morris
Používám jednoduché opční strategie naked put a covered call.
|
|
Vasek
Member

|
|
Kdyby mu každá koupená opce hodila 50 EUR, tak je to slušný příjem.
|
|
eppairforce
Member

|
|
to Vasek: zisk z investovaný částky za opci beru podle toho jak se chová trh. 20% se mi ještě nechce, 50% když se to tam dlouho(několik dnů) šmrdlá
tak uzavřu, ideálně 100% a více, v dnešních dnech není vyjímka i 500%.
to Filda1:
- 300 opcí jsem koupil poatupně když byly levný, třeba po dvou, po jedný po deseti (myslím, že má broker ze mě radost :-)
- putky vypisuju ZÁSADNĚ a jen v těch místech trhu kde chci akcii vlastnit, pořídit. Nevypisuji je jen tak na kšeft - to je riziko. Teď v tomto týdnu
jsem např. opakovaně vypisoval a uzavíral INTC na 47-50 strike. Přineslo to několik set USD, takže jsem spokojen s vývojem.
- zajímají mě trendline a S/R úrovně, kupuju opce otm klidně i na rok, deltu klouzáky vůbec neřeším, covered call teď nic, nebyl jsem momentálně zatím
přiřazen. Určitě bych se vyhnul období s dividendou.
některý z těch všech opcí vyexpirujou bez zisku, ty ostatní na ně ale vydělají. Když je takový období jako teď, snažím se každý den uzavřít v zisku
protože z části zisku ponakupuju, popřikupuju opce kde potřebuju - třeba i na pozdější časy. Určitě ne za celej zisk - mám takovou zásadu. Ono
to potom tak nějak víc baví.
(př. : koupil jsem 2 put opce po 40USD, trh se ale vydal nahoru kde mám ale 2 call opce, jednu call uzavírám za zisk 150 USD, vidím, že ty 2 put opce
poklesly v ceně na 25USD. No tak si dvě z toho 150USD zisku přikoupím, stojí mě to 50USD, sníží se tím cena původních dvou opcí, že. Nebo varianta b:
že ty původní dvě put opce přiroluju blíž(výš) k trhu, obětuju těch 50USD (ale 100USD dobrejch, ty jsou doma) Tahle b/ varianta bejvá lepší. Trh nemá
na vybranou a určitě ho zkasíruješ up nebo down. Pak bych tu stranu která zbyla nechal svýmu osudu, někdy to ještě vydělá.
Tak jsem zvědavej jestli budu tento týden přiřazen v akciích.
Trh sleduju hodně z dálky, weekly chart a úrovně, které zde vznikají, podle toho kupuju opce i akcie. Když zkonstatuju situaci - podle weekly charts
mi ta současná situace ani nepřijde nějak mimořádná, trh dodržuje svý mantinely a úrovně. Dokreslím monthly trendline a vidím, že se klidně můžou
stát i horší věci. Až na pár vyjímek např. CCL (panamská firma, 0% tax, kdyby to zajímalo)
|
|
Georg
Member

|
|
Zkoušel někdo Live Room Dominik Kovařik? Jako vyuka opcí se mě to jeví slušně. Má to dobře zmáklé.
Co na to říkají místní investoři s opcemi?
AT&T, ČEZ, PM
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
áno, marketing a huba mu ide
|
|
Filda1
Junior Member

|
|
využil jsem poklesu NRZ a vypsal put opci na striku 4 na 17dnů za 27$..když to klapne, budu hrdým majitelem 100ks NRZ, kde si díky prémii nadělím
rovnou slevu cca 8%..když vyexpiruje bezcenná, tak můžu pár kusů nakoupit zdarma za prémium..
IB:BMW, Citibank, Iron Mountain, LyondelBasell, Altria, AT&T, Exxon, Wells Fargo, BHP, Shell, Pepsico, 3M, NRZ, Emerson Electric, WBA, Cisco,
McDonald, Microsoft, MGM International, CocaCola. Spekulativně držím Delta Airlines, Royal Cruises, Carnival Cruises.
Degiro: BMW, Sberbank, Iberdola
Fio:Phillip Morris
Používám jednoduché opční strategie naked put a covered call.
|
|
eppairforce
Member

|
|
To Vasek:
Nejsou v tom žádný složitosti. Jen si musíš uvědomit, že opce která je levná znamená hodně pod současnou cenou akcie. A protože se hodláš ochránit
před propadem tak to je to co potřebuješ. Takže hodně nízko, třeba v nějakým gapu z minulosti monthly, weekly trendline. Těch třeba deset opcí po
15USD/ks tě zahojí při výkyvu až razantním propadu.
S jedním kouskem opce si to ani neplánuj. Kupuju to tak po deseti, nejdřív koupím put , pak následuje výpis opce (protože chceš být přiřazen) klidně
několikrát opakuješ, týdenní výpis. Během týdne jsem třikrát uzavíral v zisku a posouval výše. Takže v běžným případě než seš přiřazen posbíráš
pěknej profit do začátku. No a pak? Seš přiřazen, máš akcie, který jsi chtěl. Protože seš dividendovej investor tak víš, že nějakej ten pokles vydržíš
a taky, že jo. Pokles vydržíš, třeba i přikoupíš. Pokud dojde k průšvihu, že víš, že situace se obrátila, najednou seš v obrovským zisku (ze začátku
je to nezvyk :-) a měl bys s tím něco dělat pokud máš všech pět pohromadě. Čistě teoreticky když to sečteš a během toho co si ostatní lížou rány, ty
seš na každým titulu několik stovek až tisíc USD v zisku myslíš, že ti záleží na tom jestli někdo říká, že to děláš nebo neděláš správně. Ano v ty dny
to musíš pohlídat, reagovat včas, jet podle plánu. Odměnou ti je, že pak máš sakra za co nakupovat.
Pokud kupuju opce za nízké nebo snižující se volatility. Musí být levné. Neukvapit se počkat. Kupuju je pokud možno na rok expirace. V půlce expirace
bych je třeba roloval nebo tak něco. Chci mít čas a nemyslet na to.
teď jsem byl přiřazen na XOM, mám koupený dole putky, je mi jedno kam XOM půjde. Vypisoval jsem třikrát než jsem byl přiřazen. Přiřazen na třech ks.
Takže 9x premium za vysoký volatility....věřím, že si dopočítáš, domyslíš ale dividendou by to několik let trvalo. No a budu to opakovat.
Prostě podívej se na graf podívej se, co pro tebe je v budoucnosti korekce či běžný vývoj a co už propad nebo změna . V tom místě hledej levný opce.
Bejvá to daleko a opční obchodník by ti řekl, že ti kokrhá...... vždycky si uvědom, že nechceš obchodovat opce!
Nesnaž se vydělávat opcemi, musíš to moc sledovat, případně kupovat ITM, je to moc drahý akční a já jsem dost pohodlnej. Mám rád když to vydělává
samo, když to je user friendly. A to tak, že žádný jiný čísla nepotřebuješ.
Tím taky vysvětluju, že mne dnes už nezajímá fundament akcie. Čím horší tím lépe, panika krach, strach vydělá víc a nemusím se ho bát ale s radostí
očekávám.
Jestli tomuhle říká někdo trading tak k němu nemůžu ani nic napsat než, že tady má slušný a jednoduchý know how jak směřovat k předčasnému poklidnému
důchodu.
|
|
bulinak
Member

|
|
eppairforce: krásně se to čte, ale realizace je tady asi pro spoustu lidí mimo jejich vesmír, a to i pro ty (samo včetně mě), co už o opcích alespoň
něco vědí a vyzkoušeli je. Každopádně čím víc toho konkrétně napíšeš, tím líp si to pak člověk může představit v reálu (piš klidně víc, i když ti
možná příjde, že se tu opakuješ) ;-)
Jinak tedy platí, že XOM jsi chtěl a chceš vlastnit na divi a máš jej zajištěn na propad (např. na jakém striku)??
Filda: udělal jsem taktéž (dřív než jsi napsal, ale bohužel za nižší prémium). Teď už to vypadá na přiřazení...
Vašek: "Koupit 100 akcii tě vyjde nyní na 100 x 8,49. Nákup výše uvedené opce tě vyjde na 100 x 0,33. Takže pokud by společnost zkrachovala, přijdeš
při 100 akcií jen o 33 USD. Pokud ovšem akcie vyleze na třeba 30 USD, vyděláš na zhodnocení té opce stejně, jako bys měl 100 akcií společnosti. Máš
totiž právo koupit tu akcii za 65 USD, resp. ta opce půjde do peněz, pokud se cena odlepí od ceny 8,49 USD. Ale musí ti být jasno, co je nákupní opce
a jak ta se chová, když aktivum leze k ceně té opce."
Jak by se tedy chovala taková long call (půjde o delta do zisku za každý $ podkladu, bude vzdálená expirace, takže malá théta a časový rozpad, je to
tak? Pak jde o to, kdy vzít zisk. Máš nějakou takovou pozici, kterou bys demonstroval i třeba se scénáři jak se budeš chovat?
stavím zoo...
|
|
Vasek
Member

|
|
Napiš mne strike přiřazení a strike nakoupených put opcí. Jsem koukal na nakupní put opce, a za rok expirace je cena kolem 1,80 USD, čili za akcii 180
USD. A 10 opcí by bylo 1800 USD. Abych měl modelový příklad. Vím, že nyní máš 300 kusů XOM. A napotřetí tě přiřadili, takže máš, jak jsi psal 9 prémii
doma a 300 akcií taky. Mne to zajímá, ne kolik přesně vyděláš. Ale baví mne se šťourat v obchodech, které jsou výdělečné. A případně pak něco takového
také zkusit.
Klidně i nakoupit za levno CCL, ale long call opci, jak jsem výše psal. Odepsat 33 USD a třeba se to časem podívá na vyšší hodnoty a ty vyděláš, jako
kdyby jsi měl samotnou akcii.
|
|
Vasek
Member

|
|
Vašek: "Koupit 100 akcii tě vyjde nyní na 100 x 8,49. Nákup výše uvedené opce tě vyjde na 100 x 0,33. Takže pokud by společnost zkrachovala, přijdeš
při 100 akcií jen o 33 USD. Pokud ovšem akcie vyleze na třeba 30 USD, vyděláš na zhodnocení té opce stejně, jako bys měl 100 akcií společnosti. Máš
totiž právo koupit tu akcii za 65 USD, resp. ta opce půjde do peněz, pokud se cena odlepí od ceny 8,49 USD. Ale musí ti být jasno, co je nákupní opce
a jak ta se chová, když aktivum leze k ceně té opce."
Jak by se tedy chovala taková long call (půjde o delta do zisku za každý $ podkladu, bude vzdálená expirace, takže malá théta a časový rozpad, je to
tak? Pak jde o to, kdy vzít zisk. Máš nějakou takovou pozici, kterou bys demonstroval i třeba se scénáři jak se budeš chovat?
Cena long call opce by se nepochybně odvíjela od vzdálenosti ceny podkladu ke striku, rychlosti pohybu podkladového aktiva ke striku, času do
expirace. Takže je těžké určit cenu, kde by se to v daný okamžik pohybovalo. Je nutné to zkusit.
A kdy vystoupit? To je také těžké napsat, protože někomu by stačilo pár stovek, někomu pár tisíc. Ale v každém případě, pokud se trefí šikovný nákup
opce do následného pohybu, tak ten výsledný efekt je ve stovkách či tisíců %.
Minule jsem psal, že jsem nakoupenou long call opcí na pšenici. Do expirace bylo asi 10 dnů a protože podklad šel nahoru a překročil můj strike, tak
zisk té opce byl v řádu 900%. Kupoval jsem za 250 USD a cena pak vyskočila na 2.000,- USD.
Takže tipovat, jaká bude cena opce v budoucnu neumím.
|
|
eppairforce
Member

|
|
XOM strike 41, těmi 9 prémii jsem si vylepšil nákupku (je nižšší než 41),
takže dnes bych klidně mohl vypsat za těch 41 a pořád vydělávám. Ale udělal bych to jen pokud by byla vysoká volatilita abych se na prémiu pěkně
napakoval (a to může nastat protože nám nastala up nálada na ropě).
Vysoká volatilta ( a vyšší prémium pro call opce) by byla, že by šel XOM nahoru, tím bych byl ale hloupý abych to teď prodával. Sledoval bych vývoj
trhu, chtěl bych aby to šlo ještě trochu nahoru pak bych klidně vypsal, protože dostat 3x vysoký prémium je lákavější než dividenda. Došlo by k
celkovýmu výdělku i na 300 ks akciíí. Cena by se při dalším výpisu i nadále pěkně vylepšovala.
S původními ochrannými opcemi nedělám vůbec nic i nadále. Mám v úmyslu se jimi zabývat až v půlce expirace tedy za půl roku(mají ještě nějakou
hodnotu, a rád bych v tu dobu zase koupil 10 opcí po 15 USD na rok expirace, tak abych tyto za ještě nějakou zbytkovou hodnotu prodal. Pobrané prémium
a divi, mi na to několikanásobně vydělá.
první co dělám při nákupu: zajímám se jestli je pokles volatility abych mohl koupit u mnou vyhlédnutých akcií ochranné opce
potom počkám až stoupne volatilita a vypíšu put (ideálně opakovaně)
v současnosti mám předem koupené ochranné opce na několik akcií, takže čekám na zvýšení volatility neboť bez prémia se mi vůbec vstupovat nechce.
pozn. : delta, theta, výpočty vnitřní hodnoty atd. Jo, zkoušel jsem sledovat i toto ale to je moc složitý, nejsem na to nastavenej. Různý backtesty
excellový udělátka, mám samozřejmě za sebou, pak jsem si našel jednoduchou cestu.
V grafu mám namalovaný pouze monthly, weekly trendline. To jsou ta místa, která mne zajímají. Podle toho by to mělo jet. Jestli ne, došlo ke změně
něčeho a tam už chci být chráněn. Ostatní je normální vývoj trhu, ten neřeším. Daily graf vůbec nepoužívám. Sleduju trh z větší dálky
Takže kdyby byl XOM up, budu hledat weekly úroveň kde půjdu z trhu. Zalíbilo se mi to
|
|
Vasek
Member

|
|
Potřebuji ještě vědět, jakou máš cenu za long put opci na XOM. Kouknu totiž do své platformy, jaké tam mám ceny já. Protože 10 long put opcí by mne
stálo 1.790 USD. Expirace 21.5.2021 a strike 17,50. Jakou ty máš koupenou long put opci?
|
|
Vasek
Member

|
|
Obětuji 100 USD a asi koupím CCL. Ale long call opci, se strikem kolem 55 a expirací za dva roky. Ale to bych sem přesně napsal. Na spekulaci, že
akcie nezkrachuje a nějak se vzpamatuje. I kdyby šla na 15 USD, tak to může vydělat stovky USD na opci.
|
|
eppairforce
Member

|
|
to Vasek: XOM jsem koupil jen p 17jul 17,5 strike. Na rok? ne. To by bylo moc drahý nesplňovalo by to moje kriteria. V půlce expirace se rozhodnu co
dál, zatím jsem zajištěn. Když to půjde up možná levněji přikoupím abych na to nemusel myslet.
no ale neodolal jsem a když vidím jak to jede vypsal jsem call na T i XOM vše po 3 ks. Tedy -3xcall na T i -3xcall na XOM. Na tři dny. Zůstane mi
prémium 1300USD (za tři dny!) a budou mi odebrány akcie. Neodolal jsem, dobrej začátek tejdne si říkám. Hned jak mi bude odebráno budu se snažit zase
přes put opce a prémium nakoupit zpět. Proč? Protože
1) až se trh uklidní už nebudou takový prémia nemuselo by to být takhle zajímavý a bude mne zajímat bezstarostná a bezpracná dividenda
2) akcii dokoupím klidně i za víc protože mi posbíraná prémia vyrábí dobrou průměrnou nákupku.
3) díky posbíranému prémiu se budu snažit nakoupit o 100ks víc akciíí XOM i T, až budu vypisovat -4put nebo -4call, bude to fajn.
Vypisuji pouze proti vlastněným akciím a to, že budou ode mne odkoupeny bez ztráty je jediné riziko, takže riziko nula. Žádný nekrytý výpis !!! Mám
zakázáno v sobě.
Tím to pro mne asi dnes končí, nepotřebuju víc sledovat.
..... ale samozřejmě, že se kouknu do tel. na FINVIZ jak to jede, protože mi z minula zbylo plno pozic call i put, které jsou už dávno zaplaceny ale
nechal jsem je v trhu. Například PFE, CSCO, SLV, GLD, USO, VIX atd.atd. karta se obrací a jsou to bonusy navíc. Něco vyexpiruje něco ještě vydělá.
Jen musím pohlídat aby to neztratilo časovou hodnotou.
Deník vedu v excelllu kde se vše počítá, takže vím např. kolik je nákupka akcie po všech operacích, který proběhly, za kolik musím mít nakoupeny akcie
z daňových důvodů, upozorňuje mne to i u opce kdy jsem v polovičním čase do vypršení atd.... atd.... Teď jsem si třeba říkal, za kolik prémia na opci
má cenu vůbec nést rizika. Jednoduše jsem viděl, že minimálně 150-200 USD.
Deník vedeme asi všichni, jasně. Ale, že někdy fakt v něm zjistím o sobě věci. Myslím, zbytečnej obchod třeba atd....
Vím, že když jsem ho tak nějak dodělal byl jsem fakt hrdej na ten nástroj. Nejsem programátor a jen kniha, nějaký ty tutorialy takže, fakt radost.
Dělal jsem to dlouho. Ale vím a vidím v něm vše.
|
|
Vasek
Member

|
|
Už to chápu. Ty jsi koupil opce s expirací v květnu 2020. Cena je něco kolem 15 centů, čili 15 USD na opci. Já stále hledal opci na rok, protože ty
ceny jsou tam pak o hodně větší.
A teď jsi vypsal oproti tebou vlastněným akciím opce /krytý výpis a nemůžeš prodělat/, vzal jsi prémii 1300 USD, o akcie asi přijdeš, ale neproděláš,
protože strike vypsaných opcí je nad tvou nákupní cenou. A za tři dny nahodíš další výpis opcí, vezmeš prémie za vypsané opce a máš to pojištěné těmi
nákupními opcemi. Takže i když by byl pokles, tak je ti to šumák, protože ty nákupní opce jsou v podstatě 1.000 kusů akcií. A to by pokrylo ztráty z
držení samotných 300 kusů akcií.
Jsem si myslel, že to tak děláš, jen mne mátla ta cena nakoupených opcí, nemohl jsem si to dát dohromady.
Ale jinak dobrý. Mám radost, že ti to funguje a vyděláváš.
|
|
eppairforce
Member

|
|
To Vasek: presne takhle jak pises. Kdyz to jde vzit na rok tak to hned beru, v tomhle pripade jsem musel takto. Ale stacilo to
|
|
Vasek
Member

|
|
Já chtěl třeba vzít opce na CCL. Jenže mne tam broker nepustí, mají nastaven systém, že tak vzdálenou opci vzít nemůžu. Resp. nemůžu koupit long call
opci. Je za pár centů. Škoda.
|
|
Ilcajou
Junior Member

|
|
Zdravim, chtěl jsem se zeptat co používáte za brokera ?
A jak jste začali s opcema kde jste se naučili použivat opce ?
Opce jako trochu chápu... jen se chci zeptat jak bych se v nich mohl zlepšit, protože se my líbí myšlenka že když je akcie za 10 dolarů tak já ji
koupim za 10 a dostanu premium 1 dolar..
Ale chtěl jsem se zeptat jak to děláte s call opcí ? Chápu to tak že když je akcie řeknu At&t na 30 dolarech tak vy koupíte call na třeba 70 za
drobný a když to vroste na 40 tak tu call opci prodáte ? nebo jsem to nepochopil ?
Děkuji za případné odpovědi (jsem nováček buďte prosím shovívavý :D )
Díky
Jíří
|
|
eppairforce
Member

|
|
Broker Interactive Brokers, případně Lynx /je česká podpora/
s opcema jsem začal tak, že jsem se to postupně sám učil a pomalu prodělával i přesto, že jsem si zaplatil kurz (nebyl špatnej ale ne určenj pro mou
povahu, pomohl mi ale značně třeba technicky, co kde sledovat atd...)
Měl jsem zároveň i akciové ptf, část peněz byla tedy vyčleněná na opce. Později jsem si ušil sám na sebe opční techniky které se snoubily s akciema.
Díky tomu, jsem eliminoval ztrátu na opcích. Doslova a do písmene jsem se vyškrábal z pověstné ,,ledové díry,, .To bylo rozhodující viděl jsem že to
půkde, věděl jsem najednou jak na to. Musí se pomaloučku polehoučku, ne zbrkle
Co se týče call opce v tvém případu. At&t pochopils jsi to správně. jen upřesňuji : 70 strike, je tak daleko, že bys asi nenašel opci na thu.
Takže na to koukám : vidím tam opci T15JAN21 45.0 která stojí 15USD, předesílám, že bych tento obchod nedělal ni náhodou ale pro pochopení to stačí.
koupil bych 10 opcí po 15USD tedy za 150USD celkem, do expirace mi zbývá 277 dní. Mám čas, trh má čas. Současná cena akcie At&t je 30,70, stačí mi
když to během krátký doby půjde nahoru. Pokud ne měl bych mít nějaký limit kdy z trhu odejdu. např, v půlce expirace. Nebo nejde-li trh do týdne mým
směrem jdu pryč atd. atd. Ale tenhle obchod je ve skutečnosti špatnej. Protože :
trh leze nahoru pomaleji než padá tzn. pokud bych toto provedl jedině směrem dolů, měl by tedy rychleji vzniknout zisk.
to pro pochopení, tyhle obchody, ale nedoporučuji dělat je to sázka do loterie. Je lepší mít to jako součást nějaké strategie kdy nejsi závislý na
pohybu jedním směrem. Takže opakuji, takto na blint bych to nekoupil ani na jednu stranu. trh vypadá vždycky lákavě. přes lákavý a jasný obchody můžeš
zahučet, špatně se z toho škrábe zpět a trápíš se. Takže teoreticky to chápeš.
Výpis opcí : výpis opcí se váže k povinnosti převzít 100 ks akcií. Musíš mít sakra jistotu, že je chceš. Měl bys počítat s tím, že je chceš na dlouho
a že víš proč.
|
|
Ilcajou
Junior Member

|
|
Díky za odpověď.
A ty to děláš jak ? Příklad třeba teď co se dělo s trhem když jel dolů popřípadě kdyby teď jel.furt nahoru a náhodou se zase ne otočil dolů? Já jsem
zkoušel opce na tastywork bohužel jsem kupoval nekryté opce a spálil jsem se, proto o tom chci zjistit co nejvíc pročítal jsem tohle vlákno a myslím
že to děláš dobře a rád bych ti odkoukal.
|
|
bulinak
Member

|
|
Mám také Tastyworks, taky jsem něco prokaučoval, ale už vím, jak bych to měl dělat lépe a bezpečněji. Problém je, že to pak chce i mnohem větší
kapitál než mám...
eppairforce jede úplně jinou ligu. Já si špatně mohu dovolit 1 opci, on jede v 10x, respekt.
stavím zoo...
|
|
Ilcajou
Junior Member

|
|
No já jsem tam poslal peníze a přišlo mě cca o 10% méně taky to tak máš nebo to posíláš přes 3 stranu ? A máš cash nebo margin účet ? Jinak vím že
eppairforce jede jinou ligu jen to chci okoukat a pomalu se dostat na tu jeho ligu.
|
|
eppairforce
Member

|
|
to bulinak,
10 opcí koupenejch je něci jinýho než deset prodanejch. To stojí pár dolarů a to je taky jediný co můžeš ztratit. Jenže než to ztratí hodnotu trvá to
pát měsíců. Takže vlastně klid
|
|
Stran:
1
..
4
5
6
7
8