Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  4    6    8  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
kraken
Member

[*] Zasláno 10-8-2019 v 15:11

abaku, a máš nějaký typ na defensivní tituly?
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Vosa
Member

[*] Zasláno 10-8-2019 v 15:48

abak: A jak vypadá zbytek tvého portfolia, které si ponecháš?

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
abak
Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 11:23

Visistus: Přesně tak.

kraken, Vosa: Ještě budu muset hodně prodávat, do konce roku se chci zbavit pozic v technologiích (FB, GOOGL, MSFT, MU) a realitních investičních fondech (APLE rozhodně, v O a NNN pak minimalizovat pozici). U NRZ a STWD chci svou pozici také maximálně ořezat.

V portfoliu si plánuji ponechat pouze akcie těchto podníků: D, DUK, ED, JNJ, PEGI, PG, SKT, T, WMT (a beznadějné případy CBL a UNIT) v době propadů pak dokupovat, dalšími kandidáty jsou: KO, MCD, NEE, PEP, případně i OHI a WELL.

Z dluhopisů plánuji navýšit pozice v IB01 (iShares $ Treasury Bond 0-1yr ) a IDTL (iShares Treasury Bond 20+), zbytek likvidních prostředků držet v USD, očekávám, že koruna i euro bude v příštím roce oslabovat.

V pohotovostním režimu také udržuji své derivátové portfolio, reálné ceny zrnin, kukuřice, masa i sóji jsou velmi nízko a rýsují se tak zajímavé příležitosti v oblasti intramarket kalendářních spreadů (prohlubování backwardation), recese i obchodní válka tomu mohou pomoci.

Vše směřuji k tomu, abych mohl v době významných propadů nakoupit co možná nejvíc kvalitních titulů napříč všemi sektory a současně chránil kapitál, také budu uvolňovat finanční prostředky pro svou developerskou činnost v příštím roce, takže se do spekulací nad stávajícím trendem vysokých ocenění firem na akciovém trhu příliš neženu, větší potenciál vidím jinde.
Vitusus
Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 12:15

abaku, ruku na srdce, to, co tady prezentuješ, tedy extenzivní znalosti mnoha subsektorů investičního světa, musí vyžadovat ohromné množství času a vstřebávání informací. Předpokládám tedy správně, že spolu s developerskou činností je svět investic Tvou hlavní, ne-li jedinou pracovní náplní? Nedovedu si totiž úplně představit, že bych při své víceméně hobby dotaci času, kterou akciím dávám, dokázal obsáhnout vše od dluhopisů přes akcie po komoditní deriváty.

Každopádně díky za inspirativní podněty, je to radost číst :)

BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 12-8-2019 v 14:05

Podle mne člověk zralý na :punk: anebo je zemědělec.
když má peníze uložené v kukuřici, masu a sóji.
Od takového člověka návštěvníci našeho fóra nemohou nic převzít.
My řešíme zde, zda držet na stálo raději akcie Allianz nebo Munich Re,
a on uvažuje, zda dát peníze raději do ovsa, ječmene, žita nebo pšenice.
A pokud spekuluje s předraženými akciemi, tak musí být ze 100% samé americké.
Protože Německo je podle něj více komunistické než Severní Korea.

A tak zůstaneme šťastní z dividend: Allianz, BASF, BMW, Deutsche Telekom, Munich Re, Siemens, Anheuser Busch InBev, Banco Bilbao, Banco Santander, Iberdrola, BHP Group, British American Tobacco, HSBC, Royal Dutch Shell, Sanofi.
Ať už vyvádí česko-americký spekulant s pšenicí cokoliv. :punk:
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 14:24

Abaku, sóji je nadměrný přebytek, protože v Číně je údajně 50% prasat nakaženo morem. Trump ty čínské šmejdy určitě přitlačí, aby brali výslovně z USA, aby byl obchod vzájemně vyrovnaný. Ta tvoje širokospektrálnost se musí zaručeně projevit do kvality tvých příjmů? To prostě nejde všechno zvládat, jedině že by v tom jela celá tvoje rodina? Ještě dluhopisy a možná že k tomu přibudou i nějaké certifikáty a nemovitosti.
TomasV
Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 16:28

Jaký máte názor na rozdělení Pfizer,bude to jiná firma s rozdílnou dividendovou politikou?
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 18:24

Citace: Původně zaslal: TomasV  
Jaký máte názor na rozdělení Pfizer,bude to jiná firma s rozdílnou dividendovou politikou?

VSbrok to podrobněji rozepisoval na svém webu (najdeš to hned na hlavní stránce uprostřed) anebo koukni na oznámení firmy na jejich Investor Relations.
abak
Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 18:41

Vitusus, Stanislav: Ano, živím se správou vlastních aktiv na "plný" úvazek. Což je ve skutečnosti poměrně zanedbatelné množství času (v řádu jednotek hodin týdně, mimo vyjímečné události, ke kterým samozřejmě dochází). Pokud jde o deriváty, v posledních letech je téměř nepoužívám, obchodoval jsem poměrně intenzivně ještě před pěti lety (futures pozičně a spready + nesměrové opční strategie), ale čas tím strávený nebyl ani zdaleka vykoupen zhodnocením obchodního účtu, v řečích hrubých čísel jsem byl v průměru asi o 5 % p.a. nad svým akciovým portfoliem, avšak s daleko větším drawdownem (významně horším sharpe ratiem) a také s pocuchanými nervy, teď otevírám maximálně jeden až dva obchody měsíčně s minimální expozicí a omezuji se pouze na intramarket spready, obchoduji víceméně "ze setrvačnosti", a také abych s komoditami neztrácel kontakt, protože je důležité vnímat kapitálový a finanční trh v co nejšrším kontextu, z pohledu zbytku mého portfolia tvoří deriváty zanedbatelnou složku. Fundamentálně analyzuji více akcie a dluhopisy, než futures a opce na komodity, tam dávám přednost sezónnosti, historické výkonnosti a pravděpodobnosti, dílčí informační šum (typu mor prasat v Číně) neřeším, to opravdu nelze časově zvládat.

Ladislave,

nemám nic proti tomu co píšete, každý má svůj přístup a svou vlastní investiční strategii, já tu vaši zcela respektuji, ale mně široká diverzfikace napříč třídy aktiv baví, každá třída je specifická, každá je v něčem unikátní, ze všeho nejraději mám samozřejmě nemovitosti, ale za daleko důležitější považuji mít v portfoliu nekorelovaná aktiva, což se mi dlouhodobě daří, díky tomu jsem nepociťoval dopady krize na svých příjmech a mohl jsem v klidu spát, na tom nehodlám nic měnit ani do budoucna. K evropským akciím jsem dlouhodobě skeptický (v porovnání s USA druhá liga ve všech ohledech, zjednodušeně řečeno korelují s výkonností amerických akcií, avšak v dlouhodobém relativním zhodnocení za nimi zaostávají, o pražské burze se nehodlám detailněji vůbec zmiňovat, je to smutný, nemorální a absurdní příběh od začátku až do současnosti) a i bez nich mám už v EU značnou expozici díky nemovitostem.
arkyn
Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 20:20

abak: prosim te, co povazujes za "nekorelovana aktviva"? A vuci cemu nekorelovana?
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 13-8-2019 v 11:27

ČEZ zvýšil zisk o 45 procent. Těžil z vyšší prodejní ceny elektřiny

https://www.euro.cz/byznys/cez-zvysil-zisk-o-45-procent-tezi...

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
Wiki
Member

[*] Zasláno 13-8-2019 v 14:53

Akcie nám krásně vyklesaly, slevy kam se jen podíváš. Trochu se pokles zastavuje, ale s nákupy to chce posečkat, protože takový malý skok to může být jen odraz mrtvé kočky.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 13-8-2019 v 15:05

Já jsem Wiki zvědav, jestli se potvrdí ten propad a dobře nakoupíš? Pokud by se to nepovedlo, tak co budeš nakupovat nebo budeš čekat? Altria je opět docela dole, ale je bohužel dost fundamentálně drahá. CenturyLink se vrátil po tom obrovském propadu po výsledcích zpátky na dráhu. Já bych na to asi nervy neměl, ale musím uznat, že koketuji někdy se stejnou myšlenkou jako ty. Zatím jsem to ještě nezkoušel, ale mohu to sledovat zpovzdálí, jestli je to dobrá cesta na přilepšení? Čas ukáže pravdu a ten tyto spekulace zpravidla zabíjí. :)
Wiki
Member

[*] Zasláno 13-8-2019 v 15:52

Zatím se držím při zdi. Minulý týden jsem nakoupil na ročním minimu Shellku (RDS.B) a PPL jako defenzívní titul, tento týden CenturyLink a doředil Freeport-McMoRan (FCX). Altrii rozhodně kupovat nebudu, protože mám velkou pozici v Britsko- americkém tabáku. Dnes mi trochu utekl LyondellBasell (LYB), na který jsem se chystal. Zklamaly technologické akcie, které vyklesaly méně, než jsem očekával.
abak
Member

[*] Zasláno 13-8-2019 v 18:41

Citace: Původně zaslal: arkyn  
abak: prosim te, co povazujes za "nekorelovana aktviva"?

Aktiva generující na sobě nezávislou výkonnost (tzn. včetně růstů, stagnací i propadů), korelace nepodmiňuje sice kauzalitu, ale u rozdílných tříd aktiv a inverzně působících komponent portfolia ji lze historicky vyloučit. Nebavíme se pouze o equity (akciích) a sektorových rozdílech (cyklické, anticyklické, defenzivní, ...), ale o úplně rozdílných třídách aktiv a strategiích (klidně i inverzních) - tedy dluhopisy, deriváty (obchodované rozdílnými obchodními strategiemi), různé druhy nemovitostí, třeba včetně propachtované zemědělské půdy, obchodní podíly ve veřejně neobchodovaných firmách, P2P úvěry a podobně.

Citace: Původně zaslal: arkyn  
A vuci cemu nekorelovana?

Vůči sobě.

Citace: Původně zaslal: Wiki  
Akcie nám krásně vyklesaly, slevy kam se jen podíváš. Trochu se pokles zastavuje, ale s nákupy to chce posečkat, protože takový malý skok to může být jen odraz mrtvé kočky.

Také se oproti včerejšku skokově snížila pravděpodobnost snížení úrokových sazeb na 150 až 175 bazických bodů pro příští zasedání FEDu z 15,4 % na 7,3 % (měsíční průměr byl ~ 15 %) a státní dluhopisy s kratší dobou splatnosti se propadly víc, než ty s delší dobou (ale stále máme výnosovou inverzi).
Rohl
Junior Member
**

[*] Zasláno 13-8-2019 v 21:43

Já myslím, že druhé pololetí bude sranda a trhy by se mohly podívat více dolů. Nebo s tím alespoň zamává volatilita. Momentálně hromadím cash.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 14-8-2019 v 07:37

Rohl, trhy se mohou pohnout kamkoliv. Nákup akcií nelze časovat. Je to spíše věcí náhody. Od začátku roku 2018 mi ptf víceméně stagnuje, takže jsem udělal dobře, že jsem udělal menší diverzifikaci. Ani tu dobu na překoupení jsem nemohl načasovat, takže jsem prodej a nákup provedl tak, jak se mi to povedlo v dané době. Možná se ti to povede, že nakoupíš s 10% bonusem, ale také se to nemusí zadařit a ty budeš pořád čekat a všechno to uteče do kopce. Zatím to celkové napětí drží Evropa, takže až dojde konečně k navyšování REPO sazby u eura, tak se dá do pohybu všechno bez ohledu na Čínu, která se bude utápět ve svých problémech. V Číně k tomu zaručeně dojde kvůli extrémnímu růstu platů. Možná i ty potyčky v Hong Kongu mají souvislost s oslabováním čínské ekonomiky a v zájmu udržení demokracie se to na to všechno svede.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-8-2019 v 08:25

Já bych čekal vodorovný pohyb většiny akcií až do vánoc.
Protože Donald Trump odložil clo na čínské zboží na dobu po vánocích, aby neublížil cenám vánočních dárků pro své děti.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 14-8-2019 v 17:43

Teď jsem koupil 100 ks Macy´s po 16,62 USD. Dividenda je přes 9%. Hlásili sice pokles zisku, ale nebude to tak dramatický. První dividenda mi zaplatí nákup i konverzi, protože zhruba větší třetinu jsem měl už v dolarech. Ani jsem se na to nemohl nějak soustředit, protože jsem lítal ke sporáku s houbami, aby se mi ty mrchy nepřichytily. Z ČSOB mi chodí peníze na Patria ještě ten samý den. Pokud by to bylo z jiné banky, tak by to bylo až zítra. Domnívám se, že po tak hlubokém propadu to půjde během pár dní nahoru. Ta 9%-ní dividenda je tam velice lákavá.
Filda1
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-8-2019 v 18:59

Ahoj, jaký máte názor na TEVA? Dneska pokles -10%, celkem za rok -71%..
Vitusus
Member

[*] Zasláno 14-8-2019 v 19:36

Citace: Původně zaslal: Filda1  
Ahoj, jaký máte názor na TEVA? Dneska pokles -10%, celkem za rok -71%..

Tak fabrika u nás v Opavě zatím vyrábí :lol:

Jinak to, co s nimi dělají všechny ty kauzy, je strašný masakr, každý kvartál jenom vytvářejí nové a nové rezervy na soudní spory, k tomu ta zpackaná akvizice Actavisu, no je to radost. Otázkou za spoustu peněz je, kde je dno a jestli se z toho v nějakém rozumném horizontu vzpamatují

BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-8-2019 v 19:51

:punk: Teva je izraelská lumpárna. Nekupovat! Ani jiné izraelské akcie nekupovat! Check Point, Sodastream, nic!
Většina izraelských podnikatelů, většina izraelských milionářů a všichni miliardáři a ministři a předsedové vlády a prezidenti patří do vězení. My se to ani nedovíme, protože takové zprávy jsou v Evropě a v USA zakázány. Ani v Izraeli není nikdo potrestán za peněžní podvody, znásilnění židovek, kradení palestinských pozemků a zabíjení Palestinců. Vždyť tyto skutky jsou běžnou vlastností každého žida. Viz ten předvčírem chcíplý Epštajn ve vězení v New Yorku. :punk:

zaza
Junior Member
**

[*] Zasláno 15-8-2019 v 12:19

myslíte, že je Allianz pod 195€ a BMW za 58€ už k nákupu?
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-8-2019 v 13:01

Jasně, že jsou dnes k nákupu, pokud to na grafu nevypadá na trend klesající.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 15-8-2019 v 13:50

Pokud nebudu do 3 měsíců vyhoštěn ze zaměstnání, tak v prosinci provedu další nákup za více jak 2000 USD. Vypadá to na nějakého těžaře, ale ještě uvidím, jak se bude vyvíjet situace v Hongkongu, protože z toho mám obrovské obavy! Myslel jsem si původně tak 3000 USD a ono to leze skoro ke 4000 USD. Je to nečekaný ranec, který začíná proudit z dividend. Teď jsem to počítal a vychází to zhruba na dividendový výnos 4540 USD brutto ročně, což je mírně přes 100.000 Kč. Zhruba stejné peníze jsem po dobu svého investování šetřil z výplaty. Pokud bych byl mladší(bohužel), tak bych se už na šetření vyprdnul a nechal bych to volně běžet. Mám radost, že jsou mezi námi mladší, kteří si to mohou po zhruba 15 letech šetření dovolit, možná i dříve, záleží na jejich příjmech samozřejmě. Má to však jeden háček v tom, že musejí makat alespoň 35 let, aby dostali nějaký důchod nebo si platit alespoň minimum+povinně ZP. Jinak ty peníze propadnou státu, protože by se odklad důchodu mohl prodloužit až o 5 let! U Andreje by to bylo skoro v 75 letech, což se týká mých synovců, kteří jsou ve stejném věku. Letos jim bylo 24 let. Možná to ještě prodlouží o dalších 5 let, což si myslím, že je to vůči jejich generaci bezohlednost.
 Stran:  1  ..  4    6    8  ..  53