Stran:
1
..
59
60
61
62
63
..
78 |
Ladislav
Admin

|
|
1) Obchodovat můžeš podle technické analázy. Je jedno, zda koupíš ABC, ABD, ADE nebo ADF, protože nezáleží na ničem, jen na signálu koupit a později
signálu prodat na grafu nebo na indikátorech.
2) Pokud však chceš investovat na léta, potřebuješ znát celé jméno podniku a jestli zyšoval tržbu minulá léta, nebo bude zvyšovat, zda je akcie levná
s P/B pod 3, P/S pod 3 a podnik je málo zadlužený.
Na 1) i na 2) je kniha Akcie a burza – jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.html

Signály zde jsou jen pro krátké spekulace. Jinak držíme akcie raději stále na důchod z dividend.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Četl jsem německý překlad knihy. Byla přeložena do několika jazyků.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Do jakých jazyků?
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Dnes v 10.00 hodin die Hauptversammlung von Allianz in Minga
HV Allianz live: https://webcast.framework.techcast.com/de/allianz/hv2021
Později bude asi celý rok video na Youtube k nalezení se slovy Hauptversammlung Allianz 2021
Minulý rok klesla tržba 1,3%, zisk klesl 9,3% a dividenda zůstala stejná 9,60 €, to je payaut ratio 58%.
Během roku 5.5.2020-5.5.2021 rostla akcie 33%.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Třeba akcie Tesla, Apple, Microsoft jsou skvělé investiční nástroje''''
Nejsou to skvělé investiční nástroje a zdroj příjmů na důchod, když akcie Tesla má před sebou krach na 1/10 až 1/20 a neplatí dividendu.
Akcie Apple a Microsoft mají před sebou krach na 1/4 až 1/5 a na počátku korekce roku 2020 měly být prodány a už nekoupeny.
Za několik let, na konci velkého krachu, pak přijde čas koupit levně akcie Microsoft s P/S pod 3 a P/B 3.
Homosexuální firma Apple je podvod jako Enron, Worldcom, Wirecard. Akcie nekupovat!
A firmu Tesla čeká boj s bankrotem.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Zeptejte se pana Ladislava.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Dnes jsem koupil další kousek firmy z Británie namísto haněné Telefinica SA
jsem koupil 150ks GSK (GS7 xetra GB0009252882) snad je to ona ta správná z XETRA za 15,64e/ks.
Koukám na Fundamentalkennzahlen zu GlaxoSmithKline a:
Dividendenrendite (in %):
2020 2021e 2022e 2023e
5,81 5,84 4,35 4,05%
Co znamená ten procentní pokles v dalších letech? To jako, že sníží dividendu, nebo se snad čeká růst akcie a proto nižší div. výnos?
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: akcionarek  |
Co znamená ten procentní pokles v dalších letech? To jako, že sníží dividendu, nebo se snad čeká růst akcie a proto nižší div. výnos?
|
Ano, Glaxo sníží dividendu. Důvodem je restrukturalizace skupiny. Ale nikdo neví kolik. Návratnost bude stále vysoká. Glaxo existuje již 300 let,
takže věřím, že Glaxo bude existovat i v roce 2400. Své akcie Glaxa si nechám navždy a nikdy je neprodám. Pokud zemřu v 96 letech, můj syn zdědí můj
podíl.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Ano, Glaxo sníží dividendu. Důvodem je restrukturalizace skupiny. Ale nikdo neví kolik. Návratnost bude stále vysoká. Glaxo existuje již 300 let,
takže věřím, že Glaxo bude existovat i v roce 2400. Své akcie Glaxa si nechám navždy a nikdy je neprodám. Pokud zemřu v 96 letech, můj syn zdědí můj
podíl. [/rquote]
Aha, díky. Tak snad to bude dobré.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Všechno bude v pořádku. Naše děti a vnoučata zaplatí půjčku na dům z dividend Glaxo.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Predpokladám, že ak GSK kuvičími hlasmi zníži dividendu, zrejme klesne (dočasne) už dlho stagnujúca cena akcie GSK. Asi by som si teda počkal. Ak by
som ju nemal. Ale ju mám
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Antoan  | Predpokladám, že ak GSK kuvičími hlasmi zníži dividendu, zrejme klesne (dočasne) už dlho stagnujúca cena akcie GSK. Asi by som si teda počkal. Ak by
som ju nemal. Ale ju mám |
Možná nikdy neprodáte své akcie. Nezapomeňte, že akcie nejsou losy. Akcie jsou podíly ve společnostech. A společnost, která funguje již 300 let, se
musí znovu a znovu restrukturalizovat, aby přežila dalších 300 let. Nikdy nezapomeňte, co řekl starý Kostolany: Pokud nemáte akcie, když klesnou,
nemáte akcie, když rostou.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Viem čo sú akcie. Predám akcie každej spoločnosti, ktorá prestane vyplácať dividendy po termíne môjho nákupu. A kúpim inú alebo rastovú.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
HV BMW. Dnes 12.5. od 10.00 do 11.00 hodin
možno vidět live shromáždění akcionářů BMW. Bohužel webstránka obtěžuje s cookies.
Ale několik hodin nebo dní později bude asi Hauptversammlung na Youtube bez cookies.
https://www.live.bmwgroup.com/de/live-streaming/text/ORDENTL...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Tržba, zisk, dividenda klesaly 2020 kvůli Koroně. A přesto nechci vyměnit akcie BMW za Daimler nebo Volkswagen. V příštích 20 letech mohou růst tržby,
zisky, dividendy. A já dosáhnu za hodinu pěšky výroční valnou hromadu BMW. Hlavní akcionáři: rodiny Quandt a Klatten by neměly dovolit snížení
dividendy v žádném roce. Měly by nutit vedení, aby se BMW stalo dividendovým aristokratem.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Na NR1a foru se zřejmě již neobchoduje, tak to tu trochu osvěžím. Jako oslavu za první injekci od Pfizeru ( jako spoluvlastníka firmy mě to potěšilo)
, jsem naložil dva vagony DEA, první vagonek INTC a spekulativně čínský gigant BABA ( Doufám, že těch pár blbinek , co jsem ještě narychlo objednal z
Číny, abych podpořil svoji novou pozici, dorazí před 1.7. ) Prodal jsem s
pěkným ziskem LEG , pozice byla malá a neuvažoval jsem již o navýšení.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mindoro  | Na NR1a foru se zřejmě již neobchoduje, tak to tu trochu osvěžím. Jako oslavu za první injekci od Pfizeru ( jako spoluvlastníka firmy mě to potěšilo)
, jsem naložil dva vagony DEA, první vagonek INTC a spekulativně čínský gigant BABA ( Doufám, že těch pár blbinek , co jsem ještě narychlo objednal z
pěkným ziskem LEG , pozice byla malá a neuvažoval jsem již o navýšení. |
Alibaba je pro mě příliš spekulativní.
Taky mám leg immoblien. Ale nikdy neprodám ty akcie. Budu vybírat dividendy celý svůj život.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: eco  |
Alibaba je pro mě příliš spekulativní.
Taky mám leg immoblien. Ale nikdy neprodám ty akcie. Budu vybírat dividendy celý svůj život. |
Své core portfolio také nikdy neprodám a užívám si dividend ( tedy zatím je to užívání ve formě okamžité reinvestice), ale sem tam si udělám radost a
spekulativně pořízené firmy s pěkným ziskem odprodávám. Mám pak pocit, že peníze se točí 
Musím poděkovat kolegovi z fora ( tuším Buliňák?) co mi doporučil Portu pro děti, za jeden rok zhodnocení 40% a to jen tak opičácky občas přihodím pár
kaček na účet. Můj stockpicking zdaleka nedosahuje takových výsledků, nicméně to je co mě baví a není hezčího pohledu než na krásně poskládané
portfolio, nesoucí každý měsíc zlatá vajíčka
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mindoro  | Na NR1a foru se zřejmě již neobchoduje, tak to tu trochu osvěžím. Jako oslavu za první injekci od Pfizeru ( jako spoluvlastníka firmy mě to potěšilo)
pěkným ziskem LEG , pozice byla malá a neuvažoval jsem již o navýšení. |
O Pfizeru jsem silne uvazoval, ale chtěl bych ho za cenu kde je alespon 4% vynos.
INTC - čekáš že navýší dividendu nebo že poroste zpět na přes 60 usd?
Dokupoval jsem MO a XOM cca 2 týdny zpět. A pak nějaké spekulativnější reits nebo etfs. Podle všeho nás čeká několik let konjunktury a vše půjde
nahoru, myslím ceny, inflace, zisky...
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Pfizer jsem kumuloval okolo 32, mohlo být i lépe. Od Intelu čekám obojí, jak navýšení divi tak i růstový potenciál. Když se podívám na tech sektor,
tak mi Intel přišel jako nejférověji oceněný, poptávka po elektronice roste, dokonce když jsem si koupil nedávno nový router, překvapilo mě , že má v
sobě čipset od Intelu, to mám vždycky pak dobrý pocit PE 12,3 EPS 4,46 DY
2,57% za mě na tech dobrý, ale raketu nečekám. Přikoupil bych až při dalším případném propadu.
MO mám už plnou stodolu, nicméně měl jsem v dubnu příkaz na 45 , ale nedošlo to tam. XOM nepřikupuji, pokud ještě poroste , asi se ho zbavím. Můžeš
se podělit o ty REITy?
|
|
arkyn
Member

|
|
Intel má kapku problémy s konkurenceschopností, což mě trochu trápí, ale jinak souhlas. Jen ta dividenda kdyby byla aspon 3%. Z technologického
sektoru se mě vcelku libí ještě Broadcom (AVGO), vzhledem k dividendě, ale je ted taky moc nahoře.
Četl jsem více analýz že MO bude růst na 60-70usd, z více důvodů. Naposledy jsem přikoupil lehce za tuším 47-48usd. Taky už mám Altrie hodně.
XOM a ostatní olejáři budou růst si myslím. Goldmani předpovídají, že v létě bude ropa kolem 80usd/barel. Ropáci mají velké zisky už když je ropa
50-60usd. Takže bych očekával že v létě a na podzim ohlásí super výsledky. Doufám, že BP a Shell také zvýší dividendu, i vzhledem tomu, že XOM a CVX
nesnížili dividendu.
Z REITs jsem loni přikupoval NRZ, OHI, MPW. Na OHI jsem měl políčeno i ted, ale 34usd nepadlo. A ke konci roku jsem tam dal trochu fondů RQI, PCI,
který jsem přikoupil i předevčírem po propadu. Bohužel ne vše se daří, těžce prodělávám dřívěji koupených amerických věznicích.
|
|
Marek
Junior Member

|
|
Ty komercni lapaky, GEO a CXW, se na vsech moznych ceskych forech v souvislosti s riziky mnohokrat resily. Holt tohle byla silna politicka loterie.
Ja si myslim, ze je nyni vhodny cas na vstup/posileni NRZ, podle posledniho earnings callu. Je tam pravdepodobne velky prostor pro rust dividendy i
ceny. V posledni dobe jsem se vsak venoval spise budovani pozice v IRM, cas ukaze, jestli ten krok k dalsi diverzifikaci REIT portfolia byl spravny.
Akcie ma navic takovou placavou tendenci okolo $10 za papir, kterou ne a ne opustit. Casem se ta firma nejspis odlepi od supportu.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | REITs jsem loni přikupoval NRZ, OHI, MPW. Na OHI jsem měl políčeno i ted, ale 34usd nepadlo.
|
Mám ve skladu REITs:
Omega Healthcare
Sabra Healthcare
Gladstone Commercial
Realty Income
WP Carey
Buy and hold forever!
|
|
akcionarek
Member

|
|
A co Reity z US:
OHI, O, LTC, IIPR IIPR rustově dividendový reits? OHI-LTC (zdravotnické reity), O asi vseobecna s rostoucí div a IIPR lehce spekulativní s
potenciálním růstem?
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | Intel má kapku problémy s konkurenceschopností, což mě trochu trápí, ale jinak souhlas. Jen ta dividenda kdyby byla aspon 3%. Z technologického
sektoru se mě vcelku libí ještě Broadcom (AVGO), vzhledem k dividendě, ale je ted taky moc nahoře.
Četl jsem více analýz že MO bude růst na 60-70usd, z více důvodů. Naposledy jsem přikoupil lehce za tuším 47-48usd. Taky už mám Altrie hodně.
XOM a ostatní olejáři budou růst si myslím. Goldmani předpovídají, že v létě bude ropa kolem 80usd/barel. Ropáci mají velké zisky už když je ropa
50-60usd. Takže bych očekával že v létě a na podzim ohlásí super výsledky. Doufám, že BP a Shell také zvýší dividendu, i vzhledem tomu, že XOM a CVX
nesnížili dividendu.
Z REITs jsem loni přikupoval NRZ, OHI, MPW. Na OHI jsem měl políčeno i ted, ale 34usd nepadlo. A ke konci roku jsem tam dal trochu fondů RQI, PCI,
který jsem přikoupil i předevčírem po propadu. Bohužel ne vše se daří, těžce prodělávám dřívěji koupených amerických věznicích.
|
Co se týče INTC, TECH sektor nemám téměř zastoupen, dlouho řeším jestli za současných cen nastupovat, ale věřím, že technologie prostě v dnešním
digitálním světě porostou a budou vždy s premiem. Propady jsou krátkodobé a pak vždy přichází růst na nová maxima.
S tím růstem MO nevím nevím, zvláště nyní pod taktovkou Bidena vidím obrovské tlaky na omezení tabákového průmyslu, prostě tento sektor není a nebude
in, ale rád bych se mýlil. Beru každoroční pravidelné navýšení dividendy a motání se ceny kolem 50.
OHI je i má stálice, ale nějak mám blok si kazit průměrku, takže případný příkup pod 30. Každopádně health sektoru se stárnoucí populací do budoucna
věřím, každý si rád připlatí za nadstandartní péči ve stáří. O MPW slyším poprvé, rychlým pohledem to nevypadá zle.
Ty věznice jsou docela adrenalin, já si to prošel s SKT a MAC Z SKT jsem již
většinově vycouval a vrátit se nemíním. MAC snad bude následovat, přiředil jsem před pár měsíci.
|
|
Stran:
1
..
59
60
61
62
63
..
78 |