Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  67    69    71  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Aries
Junior Member
**

Nálada: Yes!

[*] Zasláno 17-2-2022 v 13:43

3M - Cena na nákup mi přijde příznivá
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 17-2-2022 v 15:52

MMM
P/B 5,6 je pro mne předražení 2x
https://www.morningstar.com/stocks/xnys/mmm/quote
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Wiki
Member

[*] Zasláno 17-2-2022 v 17:45

Citace: Původně zaslal: Aries  
3M - Cena na nákup mi přijde příznivá

Cena šla dolů, protože se předpokládá značné snížení tržeb za respirátory na kterých v době covidu firma profitovala
TomasV
Member

[*] Zasláno 17-2-2022 v 19:31

Zas tak špatné výseldky to nebyly:
hodně silný rok 2021

Full Year Highlights:
- Sales of $35.4 billion, up 9.9 percent year-on-year; organic local-currency sales increased 8.8 percent year-on-year
- Earnings per share of $10.12 vs. $9.36 in 2020, up 8 percent year-on-year
- Adjusted earnings per share of $10.12 vs. $8.85 in 2020, up 14 percent year-on-year
- Operating cash flow of $7.5 billion; adjusted free cash flow of $6.0 billion, with adjusted free cash flow conversion of 101 percent
- Returned $5.6 billion to shareholders via dividends and gross share repurchases

Výhled na 2022

3M’s full-year expectations for 2022 are:

•1% to 4% total sales growth
•2% to 5% organic sales growth
•Earnings per share of $10.15 to $10.65
•Operating cash flow of $7.3 to $7.9 billion contributing to 90% to 100% free cash flow conversion

Dividenda zvýšena o 1 procento na 1,49 dolaru.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Martin
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-2-2022 v 06:32

MMM - zacinaji procesy kvuli usnim spuntum a opet se mluvi o PFAS. Ale taky uvazuju o prikupu.

Lynx - AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer/Cardinal Health/Shell, Exxon Mobil/Colgate, Altria, General Mills/Dominion Energy/3M, Emerson Electric/DEA, Federal Realty Investment Trust, Iron Mountain, Realty Income/ARCC, MAIN/Old Republic
Fio - Lockheed Martin Corp., Enbridge, Prudential fin.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 18-2-2022 v 14:22

Citace: Původně zaslal: Martin  
MMM - zacinaji procesy kvuli usnim spuntum a opet se mluvi o PFAS. Ale taky uvazuju o prikupu.

3M = buy and hold forever!

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 5-3-2022 v 04:47

Obchodní automaty a spekulanti přestěhovali peníze z předražených MEME akcií na akcie:
Kraft Heinz, Raytheon, BHP, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.
Já budu přikupovat až za rok nebo za dva roky Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.
Letos chci přikoupit jen BNP Paribas.
Naštěstí mám už dost nakoupených akcií a nebudu přikupovat: Kraft Heinz, Raytheon, BHP.

Stocks-5-3-2022.bmp - 364kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 11-3-2022 v 12:42

BMW-M4.jpg - 83kB

Koncern BMW dosáhl 2021 největší tržbu v historii.
Dividenda placená v půli května 2022 bude o 205 % vyšší než v květnu 2021
a to 5,80 €, což je dividendový výnos 8 %
Během 5 let chce BMW s buybacks snížit počet akcií o 10 %
Akcie je dnes extrémně levná a P/B 0,7 a P/S 0,45.
Mám akcii už léta koupenou za 7.000 € pro důchod z dividend.
:( https://www.morningstar.com/stocks/xetr/BMW/valuation :(

eco
Senior Member

[*] Zasláno 11-3-2022 v 15:39

BMW= buy and hold forever

postcd
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-3-2022 v 17:17

Ahoj, chtěl bych 2-3 akcie, které z těchto byste si teď vybrali jako stabilní a měly by dlouhodobě zhodnotit nad inflaci EU/US?

BMW
AT&T

Unilever
Procter & Gamble

BNP

FIO e-broker uživatel - Google, National grid, NextEra energy, Microsoft, Facebook, BMW, AT&T, Allianz
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 23-3-2022 v 17:59

BMW , AT&T , BNP Paribas se mohou koupit.
U BNP Paribas by se mělo bance poslat francouzsky psané potvrzení o pobytu mimo Francii s razítkem domácího daňového úřadu a pak budou chodit francouzské divindy 3 roky zdaněné 12,8 %. Bez potvrzení 28 %.

Snad jsi nespletl BNP s BHP. BHP Group se může také koupit, nebo Rio Tinto.

Unilever je drahý s P/B 6.2 a je příliš zadlužený: cizí kapitál : vlastní kapitál = 57 : 17, to je cizí kapitál 3,3x vyšší než vlastní.
Posledních 10 let nulový růst tržby :( https://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=0P0000JVF...

Procter & Gamble je 2x předražená akcie. Ta by se měla koupit až po krachu na 1/2.

Janek
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-3-2022 v 08:48

U AT&T počítej s tím, že letos proběhne oddělení WarnerMedia a následně snížení dividendy cca na polovinu.
TomasV
Member

[*] Zasláno 26-3-2022 v 18:46

Citace: Původně zaslal: Janek  
U AT&T počítej s tím, že letos proběhne oddělení WarnerMedia a následně snížení dividendy cca na polovinu.

Dividenda už je známa a to konkretně 0,28 dolaru za akcii.Při ceně 24 dolarů je dividena 4,6 procenta. Ex.day je 13 dubna a Pay day 2 května.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 27-3-2022 v 07:49

Diverzi-fikanou diverzifikaci nepotřebuju, když mám akcie jen kvůli dividendám, ale přesto mne napadá, že jedna akcie z Japonska a žádná 100%-australská akcie, je málo. U Austrálie mám jen z poloviny australskou BHP Group. U Japonska mám jen obchodní společnost Mitsubishi Corp. A byla by to veliká radost, zvýšit počet společností v portfoliu ze 28 na 30. Jenže kdybych měl na kontě 1.000 €, hned bych přikoupil akcie banky BNP Paribas, nebo až v korekci koncem září, kdyby korekce u bank přišla. A tak mne napadá to šílenství, zvýšit počet společností z Japonska na 2 a také u Austrálie, a koupit jen za 100 € akcie Takeda Pharmaceutical a za 100 € akcie Fortescue Metals. Jistě mnoho mládeže bez peněz kupuje akcie jen za 100 € pro srandu, protože má nákupní poplatek blízko nuly. Já mám ale nákupní poplatek 10 € u DKB.de a proto by dělal poplatek 10 % z hodnoty akcií 100 €. Ale nevadí, protože tohle šílenství bych udělal jen jednou za život. A pak bych byl hned pyšný majitel dvou firem v Japonsku a dvou firem v Austrálii. Mitsubishi Corp. + Takeda Pharma., BHP Group + Fortescue Metals.

:punk: Takeda stojí 27 € https://www.comdirect.de/inf/aktien/JP3463000004?ID_NOTATION...
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/tkphf/quote

Takeda-Pharma.png - 18kB

:punk: Fortescue stojí 13 € https://www.comdirect.de/inf/aktien/AU000000FMG4?ID_NOTATION...
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/fsumf/quote

Fortescue-Metals-Gr.png - 15kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 30-3-2022 v 14:28

Největší důlní koncerny Austrálie: BHP Group, Rio Tinto, Fortescue Metals. Všichni platí super dividendy.
Fortescue Metals Gr. těžil jen železnou rudu a začíná lithium, měď, zlato, solární elektrárny.
FMG vlastní v Austrálii území 88.000 km2, to je větší plocha než 78.000 km2 = Čechy + Morava.
Patřil mi jeden důlní koncern a budou patřit dva. Ale do Austrálie nikdy nepoletím.
3 koncerny - video 9 minut anglicky z počátku roku 2021 https://www.youtube.com/watch?v=SB9sZ0rEDuw

FMG https://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=0P00006WI...
https://en.wikipedia.org/wiki/Fortescue_Metals_Group
FMG německé video 10 min. z konce roku 2021 https://www.youtube.com/watch?v=Ib5OMIeAdQo
FMG německé video 25 min. z počátku roku 2021 https://www.youtube.com/watch?v=8JVwavF9XFk
Fortescue Metals Gr. má vlastní železniční trať 600 km dlouhou a po ní jezdí od dolu do přístavu 2 km dlouhé vlaky.

FMG.jpg - 138kB
Wiki
Member

[*] Zasláno 30-3-2022 v 15:56

Fortescue Metals podepsal s E.ONem smlouvu o dodávkách vodíku do Německa a Holandska, který má nahradit až 1/3 ruského plynu, čímž polovina hotovosti za prodej Gazpromu našla uplatnění a nyní mám 300 akcií Fortescue Metals.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 30-3-2022 v 17:17

Máš Fortescue za 6.000 usd, že?
Ja nemám zatim ani jednu akcii. Ale kdybych byl ještš 15 let na živu a nekupoval žádný 2x předražený byt v Mnichově, snad bych koupil během 15 let akcie FMG za 7.000 €.
Wiki
Member

[*] Zasláno 30-3-2022 v 18:05

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Za 6000 usd. Ja nemam zatim ani jednu. Ale kdybych byl jeste 15 let na zivu a nekupoval byt, snad bych koupil akcie FMG za 7000 €.

Akcii jsem kupoval za Eura jako FVJ FWB2 | ISIN AU000000FMG4
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 31-3-2022 v 03:19

Koupím Fortescue jako AU000000FMG4 na neburzovnim trhu Tradegate (Berlin) s poplatkem 10 € u DKB.de
:( https://www.comdirect.de/inf/aktien/AU000000FMG4?ID_NOTATION...
:( https://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=0P00006WI...

FMG.jpg - 89kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 3-4-2022 v 22:35

9 levných akcií s dividendou 4,5 % až 10 %:
Allianz, Fortescue Metals, BASF, BMW, Takeda Pharmaceutical, Verizon, BNP Paribas, Iberdrola, Enbridge.
pojišťovna, doly, chemie, auta, léčiva, telekom, banka, elektrárna, ropovod
Německo, Austrálie, Japonsko, USA, Francie, Španělsko, Kanada
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 4-4-2022 v 07:19

Teď se čeká velká rošáda u akcie AT&T.
Na každou AT&T akcii se dostane 0,24 akcií Warner Bros. Discovery = WBD mezi 12.4. a 30.4. s kurzem 18 až 25 $.

Ze získaných asi 1.000 € - 1.500 €, po prodeji těch darovaných WBD, dám 1.000 € na moji novou akcii z Japonska = Takeda Pharmaceutical,
a jestli podle rady ''sell in may and go away'' klesnou australské akcie Fortescue Metals,
tak koupím v květnu levněji než dnes akcie dolu Fortescue Metals. Těm patří v Austrálii území 88.000 km2,
což je větší plocha než Čechy a Morava dohromady. Vedle železné rudy se budou starat příští léta také
o měď, zlato a elektrárny na slunce, vodu a vítr.

Dnes nová akcie WBD = Warner Bros. Discovery
:punk: Hned ji vyseknu i s podhoubím, jakmile zjistím, že mi ji banka připsala na konto.
https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/wbdwv
https://finance.yahoo.com/quote/WBDWV/key-statistics?p=WBDWV
https://www.morningstar.com/stocks/xnas/wbdwv/quote
eco
Senior Member

[*] Zasláno 4-4-2022 v 16:55

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
a jestli podle rady ''sell in may and go away'' klesnou australské akcie Fortescue Metals,
tak koupím v květnu levněji než dnes akcie dolu Fortescue Metals. Těm patří v Austrálii území 88.000 km2,
což je větší plocha než Čechy a Morava dohromady.

Pan Ladislav je novým českým králem.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 6-4-2022 v 08:39

Dnes mi přišla zpráva v PDF, že na každou AT&T akcii dostanu 0,24 akcií Warner Brothers Discovery neznámý den.
Někde jinde se píše, že oddělení WBD od AT&T bude do 7.4. vyřízeno.
A jestli klesne v ten neznámý ex-den akcie AT&T o několik procent, to nikdo neví.
Ale 13.4. je normální ex-dividend den, kdy se oddělí od kurzu čtvrtletní dividenda 0,28 $, která je 2x nižší než ta minulá.
V ten den prý AT&T přestane být dividendový aristokrat.
Až dostanu mých 59 akcií WBD, rychle je prodám a za získaných 1.000 € brzy koupím moji druhou akcii z Japonska, nebo moji druhou akcii z Austrálie a v květnu tu zbylou z těch dvou u mne nových.

ATaT.jpg - 19kB
akcionarek
Member

[*] Zasláno 7-4-2022 v 18:32

Dnes jsem přikoupil novou pozici do PTF a to BASF a to hlavně díky tomu že ex-date je 2.5. a výplatní den dividendy 4.5. Od začátku roku do dnes jsem pozbíral cca 444 eur dividend a spolu s prostředky ze mzdy jsem pořídil 29ks BASF SE na xetra.

Trochu mě přišlo ale divné, že v době nákupu byla cena na tradingwiew a yahoo cena u BASF 21,04-06 ale obchod se mi otevřel na tržní ceně 51,28 eur/ks, že by to mělo takový spread (u fia)?

Předpokládám u BASF větší pokles a to díky plynu, který Němeko potřebuje levnější, celkově to krátkodobě až střednědobě nevypadá dobře, předpokládám pokles u BASF na podzím okolo 35 eur/ks, kde bych si představoval další nákup.
Dále čekám přenechání štafety ekonomického lídra v Evropě z Německa do Velké Británie, kde mám alokaci 60% oproti zbytku nově DE, US, ES, BM.

Za měsíc mě snad čeká něco obdoného z pozbíraných dividend v USD a rád bych pořídil nějaký uzavřený fond z US, kde posílají usd měsíčně něco jako AGNC, ETF-SDIV nebo nějaký reits, kdyby měl někdo nějký typ, bud rád za inspiraci.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 8-4-2022 v 04:14

Než koupíš nějakou akcii, měl bys vědět několik dní předem, jestli je to kmenová akcie nebo prioritní akcie, jestli je cena v dolaru nebo v euro nebo v penci, jestli je to burza Xetra, Tradegate, Nasdaq, NYSE, Londýn nebo OTC, jestli je to akcie nebo certifikát ADR.
Nikdy se nemůžeš divit po nákupu, že jsi koupil něco jiného, někde jinde, za jinou cenu.
Německé akcie bys měl kupovat vždy jako kmenové akcie v Německu na Tradegate nebo Xetra a nikdy nekupovat jako ADR v USA.
Jestli tvuj broker dovoluje koupit akcii bez poplatku, ale má spread, pak by mohl být spread asi 1% neboli 1/100 z hodnoty koupených akcii.
Originál kmenová akcie BASF SE stojí kolem 51 € https://www.comdirect.de/inf/aktien/basf-aktie-DE000BASF111?...
BASF-Tradegate-Berlin.jpg - 26kB
 Stran:  1  ..  67    69    71  ..  78