Stran:
1
..
5
6
7
8
9
..
53 |
TomasV
Member

|
|
Dneska jsem přibral další vagonek RDSB.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Tomáši, to je solidní nákup. Taktéž po něm už dlouho pošilhávám. Přes 60 USD bych za něj zaručeně nedal. Čistý dividendový výnos 5,8% je prostě super!
Cena však musí počkat na mrazy a sníh, jinak za sebe neručím a napálím to jinam!
|
|
Jack N.
Member

|
|
JustEnergy (JE) - úděsné výsledky a zrušená dividenda, po letech postupného snižování.
Někdo odvážný z tohoto fóra ji měl v podpisu, ale bylo to v již uzavřené diskuzi bez diakritiky ...
Dnes -28% !
https://finviz.com/quote.ashx?t=JE&ty=c&ta=0&p=w
|
|
Jack N.
Member

|
|
Standa: Teď jsem koupil 100 ks Macy´s po 16,62 USD. Dividenda je přes 9%.
Držím palce, ale tak vysoký výnos vypadá hodně nebezpečně ...
|
|
Pool
Newbie
|
|
Dobrý den,jaký je rozdíl v akciich Royal Dutch Shell ( RDS-A ) ( RDS-B )/omlouvám se za neznalost /
RDS v posledních 15 dnech odkoupila příbližně 20 000 000akcii -přesto cena výrazně spadla,vim že byli horší výsledky přesto propad je velký
nějaké vsvětlení které mi uniklo?
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Pool  | Dobrý den,jaký je rozdíl v akciich Royal Dutch Shell ( RDS-A ) ( RDS-B )/omlouvám se za neznalost /
RDS v posledních 15 dnech odkoupila příbližně 20 000 000akcii -přesto cena výrazně spadla,vim že byli horší výsledky přesto propad je velký
nějaké vsvětlení které mi uniklo? |
RDSA-Nizozemsko ,daň 15+5%
RDSB-Anglie ,daň 15%
Cená padá protože trhy mají strach z recese-snížení poptávky po ropě.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Jacku, mají ještě hodně majetku v cenných nemovitostech, takže i kdyby se ztenčovali, což se v reálu i děje, tak ve druhém kvartálu se to skoro
zarazilo a přece jen nějaké peníze budou proudit na výplatu dividend vždycky. Ty insider nákupy před těmi výsledky dávají tušit, že na tom zase tak
špatně nebudou a je to víceméně sezónní záležitost a ty největší tržby se dělají stejně až těsně před Vánoci. Řeknu ti, že ty firmy s malou tržní
kapitalizací jsou šíleně volatilní. Toto byla první firma, kterou jsem koupil pod 10 mld. USD tržní hodnoty. Možná se i v prosinci vypravím na KHC,
protože ta cena začíná být velice libová. O ty firmy co není nyní zájem, tak zpravidla po turnaroundu překrásně rostou. Přeci jen jsou to zavedené
známé firmy a ještě tu snad nějakou dekádu pobudou mezi námi? Macy´s by se dle mého soudu měla pohybovat někde na 20 USD, takže jsem jí koupil výrazně
laciněji a 9% dividenda je jen třešničkou na dortu. Trumpovy tweety jsou prostě boží!
|
|
TomasV
Member

|
|
U toho KHC bych byl opatrný,dividenda není pokrytá FCF,další dividend cut by cenu mohl poslat o hodně níž.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Tome, na to mám ještě fůru času do prosince a možná si vyberu něco jiného? Mám spíše políčíno na nějakého těžaře, ale dividenda přes 6% už je velice
zajímavá.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Sotva našel Stanislav práci a peníze, dostává víc peněz, než utratí, stal se z něj riskující nerozumný spekulant
snažící se ztratit peníze s akciemi firmy mířící k bankrotu.
Rozumný zkušený spekulant by spekuloval na růst s akciemi firmy s růstem tržby a zisku.
Ale Macy's má snížit letos čistý zisk o 31%. Příští rok se čeká pokles zisku 8%.
Minulých 5 let klesal čistý zisk Macy's 4% ročně. Budoucích 5 let se čeká pokles zisku 14% ročně.
Akcie má jasný potenciál klesat dalších 5 let a firma má potenciál bankrotu.
Když webstránky u klesající akcie ukazují výnos dividendy 9%, ukáže se později, že dividenda klesne na polovinu,
nebo nebude vůbec zaplacena.
Pokles zisku Macy's minulá i budoucí léta https://finance.yahoo.com/quote/M/analysis?p=M
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=M®i...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Koncern General Electric prý podvádí s bilancemi víc než kdysi Enron.
Finanční detektiv Harry Markopolos varoval roku 2000 komisi SEC, že Bernard Madoff je silně podezřelý z podvodu.
Nyní Harry Markopolos varuje komisi SEC, že General Electric má v bilanci chybu 38 miliard dolarů a to je víc než 2001 zkrachovalý koncern Enron. Dnes
se setkáváme s články přirovnávajícími GE k Enronu.
Tentokrát je Harry Markopolos placený od hedgefondu spekulujícího na pokles akcií.
A ty akcie GE ztratily předvčírem ve čtvrtek 15.8.2019 při publikaci zpráv krátkodobě 15%. A v pátek zase rostly 9%. Protože šéf Culp nakoupil masivně akcie a amatéři z celého světa kupují akcie. Protože nevěří, že je koncern nemocný a nečetli ve čtvrtek
zprávy o podvodu v bilancích.
https://www.theguardian.com/business/2019/aug/15/general-ele...
General Electric na NYSE
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Pokud se cena Macy´s dostane v příštím roce na 25 USD, tak jí vyšvihnu z ptf. Po Vánocích může být všechno jiné a v únoru po výsledcích mohu krásně
zabodovat. Není to akcie na dlouhodobé držení, ale pro zábavu. Co je pod 20 mld. USD tržní ceny, není možné držet dlouhodobě.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Teď jsem koupil 100 ks Macy's po 16,62 USD. Dividenda je přes 9%.
Pokud se cena Macy's dostane v příštím roce na 25 USD, tak jí vyšvihnu z ptf.'''' Stanislav
Ale pokud kurz Macy's klesne 20% pod tvůj nákupní kurz na 13.30 USD, tak bys měl prodat akcie se ztrátou.
Když klesnou akcie na 8 dolarů, pozdě budeš prodávat se ztrátou 50%.
A nějaký čas později akcie kleslé na 0,00 budou vymazány z konta a Macy's bankrot.
Když už se z tebe stal spekulant, spekulujíce chybně na růst akcií bankrotujících podniků, musíš si zvyknout prodávat akcie se ztrátou 20%.
Zkušení spekulanti by spekulovali na pokles akcií bankrotujících podniků. Nebo spekulovali na růst akcií podniků s růstem tržby a zisku.
Zatímco většina lidí zde ve foru nespekuluje vůbec a raduje se každý rok z více peněz z dividend od zdravých podniků.
akcie Macy's v USD
|
|
kraken
Member

|
|
teď jsem zkontroloval ve FIO výpisy, a zjistil jsem ke svému úžasu, že za FORTUNU mi holanďani poslali místo 160 euro nulu .Je divné, že se dá i
nula poslat . Nerozumím tomu a poslal jsem žádosti o vysvětlení na FIO i na MF Nizozemí.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Tržby kolísají u Macy´s a budou měnit obchodní model. Mají velké peníze v cenných nemovitostech, takže jejich byznys je přeci jen z velké části
ochráněn. Navíc ve 2.Q zarazili prodej nemovitostí, což je známka toho, že by se měla firma stabilizovat. Asi by jim pomohla fúze a vytvořit nějaký
prodejní model, který by jim výrazně zlevnil náklady. Pamatuji si ještě nedávno Tesco u Slavie, jak to tam bylo slizké a nyní to vypadá ucházející.
Přestavěli regály a rozšířili sortiment. Pracují tam převážně Ukrajinci, tak si musí člověk dát majzla u kasy, protože ty svině pěkně kradou. Z 10
nákupů mě 7x ošvihli, což je tam běžná norma.
|
|
Rohl
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: kraken  | teď jsem zkontroloval ve FIO výpisy, a zjistil jsem ke svému úžasu, že za FORTUNU mi holanďani poslali místo 160 euro nulu .Je divné, že se dá i
nula poslat . Nerozumím tomu a poslal jsem žádosti o vysvětlení na FIO i na MF Nizozemí. |
A poslal jsi tomu holandskýmu úřadu všechny dokumenty potřebné pro výplatu za vytěsnění? Protože Fio za tebe nic řešit nebude.
|
|
kraken
Member

|
|
ajaj, už se to vysvětlilo, měl jsem špatně nastaveny sloupce v účtu fio- euro platby jsem neměl zakliknuté-, s čímž mi pracovnice fio pomohla.Peníze
jsou na účtu a původní nula se změnila na 158 euro. Mají podívnou aplikaci, která mi moc nesedí- považte, dividendy v eurech od erste to normálně
přečetlo a uvádí správně , že divi je hrubá.
Mají v tom maglajs, kdyby opravili, že dividenda od BHP (BIL) je před zdaněním( hrubá) na nelhali, že je po zdanění SRN.
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: kraken  | Mají podívnou aplikaci, která mi moc nesedí- považte, dividendy v eurech od erste to normálně přečetlo a uvádí správně , že divi je hrubá.
Mají v tom maglajs, kdyby opravili, že dividenda od BHP (BIL) je před zdaněním( hrubá) na nelhali, že je po zdanění SRN. |
Pro mě byl toto důvod, proč jsem FIO opustil a zahraniční tituly jedu přes Lynx. Na ten bordel v daních z dividend jsem už neměl náladu.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Wiki
Member

|
|
Vzhledem k tomu, že taky vlastním zde diskutovanou akcii Macy's (M), rozhodl jsem se ptf. rozšířit o akcii United Parcel Service (UPS), čímž mi touto
fúzi vznikla akcie MUPS s dividendou 6,3% (průměr M a UPS). Až na to přijdou v obou firmách a rovněž tuto fúzi uskuteční, tak se byznys Jeffa Bezose
s Amazonem zhroutí.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Wiki, pokud by ta akcie UPS měla rozumné P/B(menší než 4), tak by si jistě právem zasloužila zařadit do ptf. 20-letý graf sice působí impozantně, ale
ta předraženost P/B=22 je děsivá!
|
|
Ladislav
Admin

|
|
United Parcel Service - UPS
P/E 21, P/B 22, P/S 1.3, dividenda 3,2%
Minulých 5 let rostl čistý zisk 8% ročně, budoucích 5 let se čeká růst zisku 7% ročně.
Cizí kapitál 46,9 je 15x vyšší než vlastní kapitál 3,0 = Total liabilities : total stockholders equity.
Snad se někdo z vás vymluví na zvláštní případ UPS a McDonalds, kde je vysoké zadlužení omluvitelné.
Já však zůstanu u jednouduchého pravidla Grahama, že cizí kapitál by neměl bý moc vyšší než vlastní kapitál. A nedovolím nikomu vyjímky. Ani UPS, ani
McDonalds, ani Telefónica SA. Nejvýše CK : VK = 3:1 dovolím u podniků. A u bank až 20:1.
https://finance.yahoo.com/quote/UPS/balance-sheet?p=UPS
|
|
Wiki
Member

|
|
Ačkoliv se podnikáním nezabývám, tak u autodopravců je zcela běžným standardem, že si pořizují auta na leasing a po jejich opotřebení si autopark
obnovují, aniž by kdy byli jejich vlastníky. Je to byznys, který má jinou strukturu než vlastnictví movitého nebo nemovitého majetku a tuto firmu jsem
si zvolil právě jako protiklad Macy's, který sice vlastní mnoho nemovitostí, ale stejně se mu zisky snižují a to právě kvůli obchodům přes internet s
dopravou domů, což provozuje UPS ve 26 tisících destinacích včetně Česka (černé dodávky). Zvládnutí logistiky se dá těžko vyjádřit parametry P/B.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
FEDEX má obdobný byznys, ale P/B je 10x menší. I pošty jedou mnohdy na pokraji ziskovosti. Dělá to mnoho společností a udržet si flotilu automobilů s
nízkou EBITDA marží je prostě náročné. Ostatně i naše klasická Česká pošta předvádí po několika škatulatách, jak je možné uvést firmu do platební
neschopnosti. Podle mne stačí, aby to chvíli vedl nějaký blbec a firma se ocitne v obrovských problémech.
|
|
TomasV
Member

|
|
Dnes zvýšila Altrie dividendu z 0,8 na 0,84 .Tímto se dostala mezi dividendové krále,firmy které zyšují dividendu 50let v řadě.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  | Dnes zvýšila Atrie dividendu z 0,8 na 0,84 .Tímto se dostala mezi dividendové krále,firmy které zyšují dividendu 50let v řadě.
|
Paráda, tipoval jsem, že budou zvyšovat jen na 0,82.
http://investor.altria.com/file/Index?KeyFile=399280393
|
|
Stran:
1
..
5
6
7
8
9
..