Stran:
1
..
6
7
8
9
10
..
53 |
roberto marconi
Member

|
|
takze +5% a to je sakra good!!!
Napriklad posledni nakup pred cca tydnem dava skvely yield nejakych 7,35% a s klasikem: "jarku, chlapi, kdo z Vas to ma??"
|
|
michal.holik
Member

|
|
Stejne jako Pavel jsem ocekaval zvyseni o 2c/q na 0,82.
Zvyseni pekne, hezky to balancuje s lonskym rokem kdy bylo 15% navyseni.
Za aktualni cenu je to velice hezka nabidka k nakupu :D
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
kraken
Member

|
|
upustil jsem 10% OHI- je na maximu- a mám 30%+ bez divi, přikoupím MO- je pod mym průmerem 20%- po přepočtu mi divdendy na této operaci vzrostou o
10%, tím ukojím své spekulantské já a bez danění.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Kdo tu mate Micron /MU/ (tusim Milan a mozna jeste nekdo)? Jak vidite budoucnost? Ja se konecne dostal z minusu na 0 a premyslim, zda se toho po tom
rocnim trapeni zbavit nebo dal cekat, jestli prijde rust.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: pigzor  | Kdo tu mate Micron /MU/ (tusim Milan a mozna jeste nekdo)? Jak vidite budoucnost? Ja se konecne dostal z minusu na 0 a premyslim, zda se toho po tom
rocnim trapeni zbavit nebo dal cekat, jestli prijde rust. |
Taky MU mam, kdyz jeste vyleze o dolar tak jsem konecne na nule. Za rok mi to nic neprineslo, ale ani nic nevzalo. Proste to jen hnije na ucte.
Bohuzel to ani nevydelava dividendy.
Zvazuju prodej a premisteni prostredku spise smerem do dividendovych titulu vzhledem k nejakemu vyhledu mozne krize. Zvazuju T, MO, JNJ, NRZ, PFE,
ARCC.
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
michal.holik: dik za odpoved, vnimam to stejne, rok to byly mrtvy penize, takze take premyslim o preliti do dividendovych titulu, jen si rikam, jestli
z toho nezkusit jeste neco vyvarit, ale misto nadejneho rustu by taky mohl prijit opet propad a penize by byly "uzamcene"
|
|
MilanV
Member

|
|
Já MU stále držím a věřím jim. Jako správný spekulant jsem je sice dvakrát otočil (výstup a nástup díky Marginu a jejich vysoké volatilitě na index),
ale hodlám v něm zůstat dlouhodoběji.
Fundament i produkt je dlouhodobě dobrý.
Nejvíce jim však škodí Čínsko USA válka a to, že se kupují kontrakty na dodávky i rok dopředu (kupuji jen jejich kapacitu a ne technologii = dá se
předzásobit i na rok dopředu(kontrakty = ještě nevyrobenými kusy)). To významná příčina ročních volatilit, což jsme viděly v posledních 12 měsících.
Další výhodou, že reálně jsou jen tři výrobci pamětí a z toho dva v Koreji, kde zas Japonsko omezuje dodávky čipů z této země
No a potřeba pamětí roste enormně. Jen v mobilech je to dnes 128GB normou a to nemluvím o SSD discích. Plná náhrada rotačních disků ve všech modelech
PC a diskových polí
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Jack N.
Member

|
|
Také se hlásím k pesimistům, kteří čekali u Altrie menší navýšení dividendy, můj odhad byl 0.82-0.83 $ / akcie.
No pokles počtu kuřáků v USA je stále razantní, mohl by se alespoň na čas zastavit.
|
|
CUTTY
Junior Member

|
|
OCHRANA A PROFIT Z MOŽNEJ AKCIOVEJ HAVÁRIE! 
Stock Market Shock! Is General Electric Going to Crash?
https://www.youtube.com/watch?v=7J5ILQIHHgc
|
|
kraken
Member

|
|
místo analýz by měl člověk sledovat twiter.
|
|
CUTTY
Junior Member

|
|
Mohla by byť poločnosť Salzgitter (SZG) kandidátom na prevzatie? Podľa správy "Handelsblatt" priemyselná skupina ThyssenKrupp zvažuje prevzatie
obchodníka s oceľou Klöckner & Co s cieľom posilniť svoj obchod s materiálmi. Obe spoločnosti už rokovali vo štvrtok o prevzatí. Projekt je veľmi
konkrétny a má dobré šance na jeho realizáciu. ThyssenKrupp vlastne chcel spojiť svoje oceliarske podnikanie s Tata Európe Steel. Európska komisia to
však v júni zakázala, takže rada musela hľadať nové riešenia z krízy. Trh s oceľou v súčasnosti trpí nízkym dopytom, nadmernou kapacitou a nízkymi
cenami. Podiel Salzgitteru sa už mnoho rokov masívne znižuje. Toto sa začalo po historický najvyššom limite 158,90€ v júli 2007. Vo februári
2016 bolo minimum 16,80€. Hodnota ocele sa potom po niekoľkých mesiacoch zotavila a zvýšila sa o viac ako 200%. Z tohto zotavenia však nezostalo
nič. Pretože sa podiel v januári 2018 opäť znížil po maximálnej hodnote 52,48€ a 13. augusta klesol pri dennej uzatváracej cene pod
16,80€. Po nízkej hodnote 14,45€ sa Salzgitter zotavil. V rámci súčasnej špekulácie o prevzatí Salzgitter takmer skočil na značku za
16,80€.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Mno, Milanova "osveta" se projevila. MU...mu...musis mit, STX neber. Takze jsem vzal obe a STX je za posledni 2 roky jasny vitez.
Vsechny firmy co jmenujes bych dobral, jen to NRZ : 14% divi, po francouzsku : "ca sent la mort" neboli "to smrdi smrti" :-);-)
Jsem bral GOV s podobnym yieldem a pruser nastal velmi zahy 
|
|
TomasV
Member

|
|
Pokud ješte klesnem tak bych začal pozice JnJ,PFE,XOM a MMM.
|
|
MilanV
Member

|
|
Roberto - STX byla volby číslo 2. Ukázala se lepší
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
arkyn
Member

|
|
O neco jsem dnes upustil cast OHI, s planem dokoupit zpet az bude tak za 33usd. A zobnul jsem BP a MO.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Netuší někdo co stojí za tím růstem OHI? Nepodařilo se mi dohledat žádné kurzotvorné zprávy. Dnes jsem trochu nezodpovědně zobl SKT a zodpovědné
založil stavební spoření, diverzifikace musí být . Aspoň bude za co kupovat za 6 let, jinak bych to nezodpovědné utratil už nyní
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Zlutaci do toho lehce praskli a nam krasne vyklesavaji ceny Aristokratu, Challangeru a vsech tech ostatnich borcu. Temer vse co jmenujete pro mne
stoji za hrich /nakup/. Jen rychlym pohledem do fitru: samo ze MMM, MO, ropaci, LYB, SWM, PFE, JNJ, WFC a dalsi banky, KSS, M s vyhradou, i ten Haryk
HOG, jasne Newell my happy star :-), tady jsem na domacim hristi ja a firma se krute konsoliduje po tom bordelu co nadelal Polk, i ten Kraft Heinz
muze byt blizko dna, ENB a Kapitan Kinder Morgan se svymi trubkami, 3xM-ko za 155,- to je darek shuury, Compass Minerals, VET Vermilion, smuky pro
schmudly COTY, je toho, kam se podivas. REITS zatim nic, krome kriminalu, to vypada zajimave a je to business, "That never Dies" spolu s klasikem. Toz
tak. Na co jsem v te rychlosti zapomnel? Jo- nebal bych se brat v librach, konverzi za kacaky...
|
|
VSbrok
Junior Member

|
|
Nooo teď se toho objevilo tolik, že nevím kam dřív 
MMM, LYB, XOM, PFE, ABBV, LADR, NRZ, LAZ, MO (toho už mám 10% ptf, takže se držím, abych nepřikoupil)
Po roce a půl trápení jsem se zbavil QCOMu, už jsem na to fakt nemel nervy ... je to sice master v 5G, ale když jste jeden den +20% a druhej -10%, tak
mě to fakt přestalo bavit ... navíc letos měli navyšovat v dubnu a furt nic, takže jsem vyměnil 3% za 6% ... a them šáteček ...
|
|
CUTTY
Junior Member

|
|
Tento pán (Jaroslav Kurťak) poskytuje na YouTube veľa zaujímavostí o Číne, ktoré môžu byť nepriamo cenným zdrojom informácií aj pre investovanie do
akcií jednotlivých spoločností. Dúfam, že to Laďo nebude brať osobne ako provokáciu, ale všetci Tí, ktorí uvažujú nad spoločnosťou
TESCO by z demografického hľadiska (Japonsko - najväčšia populácia najstarších, Európa - starne, Amerika to v závese odďaľuje
prisťahovalcami, Čína + Ázia = obrovská mladšia populácia, ktorá sa síce časom stane tiež veľkým problémom, ale oveľa neskôr) a hľadiska budúcnosti
(TESCO sa stiahlo z čínskeho trhu, BREXIT sa blíži, konkurencia na čínsky trh expanduje: CARREFOUR, WALMART, prvý obchod rakúskeho ALDI, plánovaný
príchod amerického COSTCO, dokonca aj prací prášok ARIEL od Procter & Gamble sa v čínskych obchodných regáloch nachádza, huahaha, atď.) mali brať
tento podstatný aspekt tiež do úvahy. V poslednom období sa TESCO snaží prilákať viac zákazníkov aj prostredníctvom TESCO CLUBCARD, je to viac cítiť,
pravdepodobne je to spôsobené výrazným poklesom zákazníkov. Samozrejme, u amerických spoločností zasa môže hroziť politické riziko (obchodná vojna
medzi Čínou vs. Amerikou atď.).
Potraviny sú v Číne také lacné | Nákup Carrefour | VLOG
https://www.youtube.com/watch?v=p5Nxo3q60_Q&t
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Cutty, už jsem mu odepsal tomu troubovi. Je to stejná propaganda jak přes ruský kopírák. Všechno je tajné a záběry jsou jen v pozitivním duchu. Ten
obchod s potravinami byl zajímavý tím, že ti šmejdi musí dovážet mléko, protože si ho sami neumí vyprodukovat. Nejdražší bylo polské mléko, což musí
naše lidi pobavit, protože je tu zažito, že všechno z Polska stojí za h...o, což ovšem není žádná pravda a já to mám osobně na sobě vyzkoušené. V těch
bytech tam žijí jak nekulturní dobytek. Až přijde recese, tak ti lidi přijdou o všechno. Žijí v předražených nájmech a zřejmě si platí i předraženou
hypotéku, která je uvrhne za pár let do bídy. Něco podobného se dělo i v Rusku, kde hypotékáři se dostali do astronomických dluhů. Čína a Rusko jsou
pro mě hnus! 
|
|
CUTTY
Junior Member

|
|
Laďo,
nechcem zachádzať do hĺbky veci, pretože je to príliš náročné a komplikované na vysvetľovanie, ale Tvoje problémy by vyriešila veľmi mocná, silná a
účinná zbraň (nástroj) menom OPCIE! Podľa vhodne zvolenej stratégie si už vo svojom ptf mohol mať prednostne za zlomok kapitálu nakúpené predkupné
práva na akcie za Tebou požadované ceny vytúžených spoločností alebo bez kapitálu zatiaľ získať aspoň opčné prémia, prípadne neskôr aj povinnosť
nakúpiť akcie za Tebou požadované ceny a ušetriť na poplatkoch za ich nákup, zdôrazňujem ešte raz, môžeš získať možnosť nakúpiť si akcie za Tebou
požadované ceny za určitý čas, ušetriť na poplatkoch pri ich nákupe a ešte si aj nechať za to dobre zaplatiť! Celé je to hlavne o správnom riadení
Money Managementu! Začiatok opčnej cesty nie je práve najľahší, ba práve naopak, zdá sa až príliš veľmi zložitý (komplikovaný), je to ako keď sa dieťa
prvý raz, krôčik po krôčiku, začína učiť chodiť, spoznáva niečo nové, nepoznané, zo začiatku si to vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti, zbieranie
skúseností, chuť sa učiť a vzdelávať, avšak keď sa naučíš ako s touto mocnou zbraňou treba zaobchádzať a ako ju použivať otvorí sa Ti ďalšia brána
nekonečných strategických možností a dodatočného príjmu! Je to taký trošku vyšší level nad akciami. Prepojenie skúseností z akcií spolu s opciami je
dobrá a vhodná kombinácia, ktorá Ti môže prísť vhod vždy, keď to budeš potrebovať, zvlášť pri Tvojich bohatých skúsenostiach z akciami! Nakoniec
zistíš, že je to v podstate jednoduché a iba budeš ľutovať, že prečo si sa túto účinnú a mocnú zbraň nenaučil ovládať a používať už skôr. Apropó, túto
zbraň používa aj Tebou zmieňovaný "dědek šedivej" (Warren Buffett) iba sa o tom toľko nepíše (nehovorí). Akcie TESCO za nevýhodnú cenu hneď predávať
nemusíš, je to individuálne, ale čo tak počas ich držby v ptf za ne inkasovať dodatočný príjem prostredníctvom opcií, hmm ?
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Cutty, strategie pana Ladislava je sice pomalá na vydělávání peněz, ale je nejméně riziková a začíná slušně vydělávat až v delším časovém horizontu.
Je to zaručeně nejpraktičtější a nejbezpečnější výnosná strategie. Pro nedočkavce jsou tu opce. Hezké bylo sledovat vývoj Rada, který opcím propadl a
domníval se, že našel svatý grál. Opak byl však pravdou!
|
|
CUTTY
Junior Member

|
|
To Stanislav,
som rád, že videjko o Číne potešilo.
Na opcie sa veľmi hodí porekadlo:
"Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán!"
A presne o tom sú aj opcie! Vytvárajú jedinečný vzťah medzi rizikom a výnosom. Dajú sa riadiť bezpečne aj nebezpečne! Môžu Ti pomôcť minimalizovať
potenciálne straty, ochraniť zisky a dosiahnúť dodatočné zisky z akciových pozícií. Samozrejme môžeš dosahovať aj vysokých ziskov, ale tiež rýchlo
vymazať celé ptf, pokiaľ nebudeš dodržiavať základné pravidlá obchodovania opcií alebo pokiaľ si ako investor nebudeš vedomí rizík spojených s
obchodovaním opcií, potom to môže mať katastrofické dôsledky pre ptf. To nie je o nedočkavosti! Buď sa rozhodneš riadiť vozidlo (opcie) zodpovedne a
ono Ťa bezpečne a spoľahlivo odvezie do cieľa tam kde potrebuješ alebo nebezpečne (nezodpovedne) a v najbližšej zákrute v šialenej rýchlosti
havaruješ!
Tu bol nejaký Rado? A čo stváral na opciách?
|
|
Rohl
Junior Member

|
|
Kdo by si někdy chtěl dát v Číně pouliční jídlo ze stánků a poznat tak jejich kuchyni a "kulturu", nechť shlédne toto video, kde připravují jídlo
doslova na výkalech. Doporučuji u toho nejíst. Video v angličtině.
https://www.youtube.com/watch?v=zrv78nG9R04
|
|
Filda1
Junior Member

|
|
Já si opcema u některých akcií zvyšuji výtěžnost. K akciím se hodí výpis call opce nad nějakou S/R úrovní. Jedná se v podstatě o velmi málo rizikovou
a jednoduchou strategii Covered Call. Vlastním 100ks akcií, výpíšu na tu akcii call opci (s oblibou někde kolem 30 dnů). Jediné co před výpisem
zkontroluji, tak kdy má earnings nebo divi, abych před tím vyskočil nebo tam nelezu a počkám si po termínu. Tímto způsobem se dá dosáhnout zisku
jednotek %, takže taková druhá divi. 
Když se mi nějaká akcie líbí a chci ji koupit 100ks nebo násobky 100ks za předem stanovenou cenu, tak výpíšu put opci na té ceně, klidně i na delší
dobu a čekám. Když tam do té doby neklesne, tak mi zůstane prémium ( dostanu zhodnocení (jako dividenda) a přitom akcii nevlastním)..Když klesne, tak
dostanu ty akcie na té požadované ceně a jako bonus mi zůstane prémium (zhodnocení = jako dividenda).
Nedělám to vždy a všude, ale je to easy a ziskové.
IB:BMW, Citibank, Iron Mountain, LyondelBasell, Altria, AT&T, Exxon, Wells Fargo, BHP, Shell, Pepsico, 3M, NRZ, Emerson Electric, WBA, Cisco,
McDonald, Microsoft, MGM International, CocaCola. Spekulativně držím Delta Airlines, Royal Cruises, Carnival Cruises.
Degiro: BMW, Sberbank, Iberdola
Fio:Phillip Morris
Používám jednoduché opční strategie naked put a covered call.
|
|
Stran:
1
..
6
7
8
9
10
..
53 |