Stran:
1
..
50
51
52 |
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach akcií pokračuje. Akcie Block Inc. a PayPal Holdings už jsou levné.
Firmy Block a PayPal čekají budoucích 5 let silný růst zisku. Neplatí dividendy.
https://finance.yahoo.com/quote/SQ/analysis?p=SQ
https://finance.yahoo.com/quote/PYPL/analysis?p=PYPL
Já nebudu spekulovat s levnými akciemi Block a PayPal. Možná se budou propadat dál, i když jsou levné. Mě zajímají levné akcie se zajímavou
dividendou: Allianz, AT&T, Bank of Nova Scotia, BASF, BMW ST, BNP Paribas, British American Tobacco, Enbridge,
HSBC Holdings, Mitsubishi Corp., Munich Re, NatWest, Pfizer, Takeda Pharmaceutical, Wells Fargo.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Screener = Filtr zadarmo ani za peníze asi neexistuje, který by našel firmy ze západní Evropy a z USA nad 30 miliard euro, které 2024 očekávají vyšší
růst zisku než +30 % a mají P/E pod 15, P/S pod 3, P/B pod 3, PEG 0,1 až 0,5. Všechny screenery = filtry zlobí a ukazují nesmysly, když se nastaví PEG
pod 0,5 a pak se zjistí, že firma 2024 očekává pokles zisku a žádný růst. Tedy PEG byl podvod, na finviz.com , yahoo.com , onvista.de a jistě i na
placeném filtru simplywall.st A jestlipak najde umělá inteligence A.I. levné akcie
s PEG pod 0,5 ❓
Já umělou inteligenci neumím použít, nevím jak a kde. Tedy nezbývá než kouknout se do tabulek fundamentů prolhaného německého magazínu Börse-Online,
kde se 2024 očekává silný růst zisku a akcie má KGV pod 15, KUV pod 3, KBV pod 3 a firma stojí víc než 30 miliard euro. Počátkem prosince ty akcie
najdu, a pak je nutno kontrolovat, jestli také prolhané finance.yahoo a prolhaná onvista.de u těch firem čekají silný růst zisku příští rok a nejen
prolhaná Börse-Online Ale žádné strachy, levné akcie s potenciálem růstu roku
2024 budou nalezeny. Nikdo je nemusí hledat v Indonésii, jak ten spekulant z Mníšku pod Brdy. Místo P/E pod 15, můžeme nastavit P/E pod 100,
tím vznikne PEG 0,5, když se čeká příští rok růst zisku 200 % a že je akcie levná i s P/E 100, to ukazuje P/S pod 3 a P/B pod 3.
Potenciál růstu 2024 mají levné akcie, protože firmy čekají silný růst zisku 2024:
Allstate Corp. https://finance.yahoo.com/quote/ALL/analysis?p=ALL
BASF SE https://finance.yahoo.com/quote/BAS.F/analysis?p=BAS.F
Dow Inc. https://finance.yahoo.com/quote/DOW/analysis?p=DOW
FedEx Corp. https://finance.yahoo.com/quote/FDX/analysis?p=FDX
Intel Corp. https://finance.yahoo.com/quote/INTC/analysis?p=INTC
MetLife Inc. https://finance.yahoo.com/quote/MET/analysis?p=MET
Pfizer Inc. https://finance.yahoo.com/quote/PFE/analysis?p=PFE
Travelers Companies https://finance.yahoo.com/quote/TRV/analysis?p=TRV
Walt Disney Co. https://finance.yahoo.com/quote/DIS/analysis?p=DIS
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Doufám, že dnes pokračuje velký krach předražených akcií, který začal na podzim 2021 a pokračoval 2022. Ale zmizel 2023. Předražené akcie nemohou být
předražené stále. 1929-1932 se to ocenění vyrovnalo snadno, protože nikdo neměl internet. 2000-2003 se vyrovnalo také, protože nebylo tolik lží v
internetu. Ale dnes to bude asi těžké, aby se zdravý a normální krach uskutečnil a akcie dosáhly za pár let normální a zdravé ocenění. Protože
miliony lidí mají dovoleno v internetu, na YouTube i v televizi lhát, že předražené akcie jsou pod ''vnitřní hodnotou'', mohou se koupit, a krach
2000-2003 a 1929-1932 zde dnes není. Proč je tomu tak, nevím, vždyť když klesne akcie Microsoft na 1/3 nebo P/B 3 a P/S 3, pak bude radost ji levně
koupit, tak jak roku 2012. Tedy nebraňme velkému krachu drahých akcií, vždyť bude radost po krachu koupit poprvé akcie, které jsme dosud neměli, kvůli
předražení. Jak víš, já kupuju jen akcie s P/B pod 3, P/S pod 3, s dividendou nad 3%, od zdravých firem, které minulých 10 let zvyšovaly tržbu.
Ale musím dnes velkou část od každé akcie prodat, protože makléř nemovitostí chce 5.100 €, notář chce 1.303 € a majitel bytu v nejhezčím
městě Bavorska chce 170.000 € ode mne a já nic nemám než ty akcie. Tedy musím dnes uvolnit z akcií 176.403 € a vůbec nevím, kolik u
prodeje bude stržena daň. Tedy nechám si každou akcii v plus koupenou za 1.000 €. Akcie v mínus prodám z části až za 2 dny, když peníze z
prodaných akcií minus daň nedají 176.403 €. A druhý týden ledna 2024 může velký krach drahých akcií pokračovat. Mládež celého světa si myslí, že
USA je v pořádku a kupuje z velké části jen akcie z USA. Jenže americké hospodářství je stejná katastrofa, jako hospodářství v Turecku a Argentině.
Uvědom si, že každých pár let musí americká vláda dovolit zvýšení státního dluhu, aby se odvrátil bankrot USA a úředníci a ministři dostali mzdu. Tedy
věř mi, nemůžeš důvěřovat jen akciím z USA, ale západní Evropa mezi Německem, Irskem a Španělskem je na to lépe. Akcie z USA, to je veliká lež a
manipulace, jen trochu lepší než komunistické akcie z Číny a z Ruska. A ty kopíruješ lži od Goldman Sachs nebo Saxo Bank? Obstarej si vlastní rozum a
používej vlastní rozum! Když americká vláda musí každých pár let dovolit zvýšení státního dluhu, aby se odvrátil státní bankrot, neni na tom USA lépe
než Argentina a Turecko a Evropan by měl mít jen 1/3 akcií z USA, a ty by neměly mít P/B 6 až 2000, P/B N/A, ani P/S 6 až 600. Každá musí mít
dividendu víc jak 3 %. Tedy raději prodat dnes, uprostřed krachu 2021-2027 všechny akcie: Adobe, Airbnb, Apple, Coca Cola, Hermes int., Intuit,
Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Tesla, Visa. I když děti z celého světa dnes oznamují
na YouTube a Facebook, že tyto akcie přikupují. Tyto děti totiž nezažily krach 2000-2003 a často vydělávají s lhaním na YouTube.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcionáři, senior-analytici 6 let až 26 let staří, také zámečník Soustružník od Patria.cz, by měli vědět, kdy prodat jejich extrémně předražené akcie
s P/B 7 až 2000, P/S 7 až 700 = Adobe, Airbnb, Apple, Coca Cola, Hermes int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo
Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Tesla, Visa.
Nejlépe prodat je při poklesu 15 % na počátku korona-korekce nebo na počátku velkého krachu na podzim 2021. Necháš si je klesnout na 1/5 nebo prodáš
už kleslé na 1/2?
Nic se nechlub, že roku 2023 už zase rostou, například tvoje sestra Nvidia.
Každá z těch jmenovaných extrémně předražených akcií musí být jednou prodána. Je jasné, že při propadu na 1/5 bude pozdě na prodej. Měl bys je prodat
při propadu 15%. Tedy na počátku korona-korekce nebo na počátku krachu koncem roku 2021.
Dnešni krach bude delší než ten 2000-2003, možná 2021-2027, protože u 18 let starých senior-analytiků oblíbené akcie Apple, Cola, Visa, Microsoft,
Nvidia, Novo Nordisk se dosud nepropadly na 1/5. Ale musí. Akcie nemohou zůstat extémně předražené 30 let.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Co koupit?
Kup akcie s P/S pod 3, P/B pod 3, s dividendou nad 3%!
Nekupuj nic z devíti věcí na obrázku!

Akcie s dividendou > 3 %, P/S < 3, P/B < 3.
USA : AT&T Inc. (T) , Chevron Corp. (CVX) , Consolidated Edison (ED) , Enterprise Products Partners (EPD) , Exxon Mobil (XOM) , Ford Motor (F) ,
Kraft Heinz (KHC) , Pfizer Inc. (PFE), Principal Financial (PFG) , Wells Fargo (WFC)
Německo : Allianz SE , BASF SE , BMW AG , Mercedes Benz AG , Deutsche Bank AG , Deutsche Telekom AG , HeidelbergCement AG , Munich Re AG , Siemens AG
, Volkswagen AG
Kanada : Bank of Nova Scotia , Enbridge Inc., Manulife Financial Corp. , Suncor Energy , Sun Life Financial Corp.
Japonsko : Canon Inc. , Honda Motor Co. , Japan Tobacco Inc. , KDDI Corp. , Mitsubishi Corp. , Mizuho Financial Gr. , Sumitomo Mitsui Financial Group
Inc. , Takeda Pharmaceutical Co. , Tokio Marine Hold.
Velká Británie : BP PLC , British American Tobacco , HSBC Holdings , Legal & General , National Grid PLC , NatWest Group , Shell PLC , Tesco PLC ,
Vodafone Group
Evropská Unie : AXA SA , BNP Paribas , Credit Agricole , Danone SA , Eni SpA , Iberdrola SA , Ing Group NV , Orange SA , Sanofi SA , Stellantis NV ,
TotalEnergies SE
Austrálie : Fortescue Ltd, Rio Tinto
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Microsoft má potenciál propadnout se na 1/4 a P/S 3, P/B 3. Proto byly poměry P/S a P/B vymyšleny, aby se lidé nenechali oklamat s poměrem P/E. Dnes
však klamou mladí filmaři z YouTube s prolhaným výpočtem ''vnitřní hodnoty'' akcie, kde se počítá asi s úrokem státních dluhopisů budoucích 10 let,
aby každý divák YouTube poznal, že je ten výpočet vtip a podvod.
Moderní výpočet ''vnitřní hodnoty'' akcie lže například, že je akcie správně ohodnocená, i když má P/S 12, P/B 12, P/E 60 a akcie je ve skutečnosti
4x předražená, s potenciálem propadu na 1/4.
V čem se liší velký krach akcií 2021-2030 od krachu 2000-2003? Dnešní krach bude mnohem delší, protože měl přestávku roku 2023. Dnešní krach se netýká
levných akcií, ale jen těch drahých, které jsou nahoře na obrázku a přidají se k tomu jiné drahé akcie, jako jsou: Airbnb, Coca Cola, Hermes,
Intuitive Surgical, Mastercard, Moodys, Novo Nordisk, Nvidia, Snowflake atd. a akcie jeptišky z kláštera - Katrin Wood.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Mám v PTF REITs AFCG Gamma (AFCG) a nyní od svého podnikání odděluje komerční nemovitosti do nové obchodvané společnosti SUNSV - Sunrise Realty Trust.
Předevčírem jsem se díval do svého PTF a u AFCG pokles asi o 1/3 neměl bych mít právo na nové akcie SUNSV? u sveho fio brokera to ale nevidím, mám na
to vubec právo? Za případne info predem dekuji.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Mám 958 ks AFCG, Payment day 15/7 0,48usd na 1ks akcie a posílají i navíc 0,15usd/ks z poctu 958, jedná se o další Q divi, ale poslou o 0,15 víc kvuli
tomu že oddělují podníkání, moc se v tom nevyznam, připadám si vytěsněně z toho jejich podnikání
|
|
akcionarek
Member

|
|
Tak už se to zdá jasnější u toho mého drženého AFCG, u mého e-brokera Fio v záložce obchody je psáno AFCG - Spin-off (0,3333 SUNS p/s) dalé v sekci
Vývoj je hodnota SUNS cca 82K CZK (jeste se nezobrazuje aktuální majetek - BURZOVNí ale jen nabyvací hodnota z před dvema dny) a zároven stoupl výnos
u AFCG. Vsekci ebrokeru STAV, je pouze zatím SUNS a 319 ks prozatím prázné pole majetku i celkového (zřejmě po otevření US burzy bude majetek 319x
aktuální burzovní hodnota.
Dle hodnoty od spinu a 82K je podklad pro danovou povinnost, kdybych se tedy akcii snazil prodat na burze ted od možného výnosu.
Počáteční hodnota SUNS od zavedení do mého PTF je 11USD/ks a burzovní hodnota např. včera už byla 14USD/KS, 3USD výnos na kcii, mam nyní 319ks.
Kdybych se nyní rozhodl nové připsané akcie SUNS prodat, musel bych to patrně uvest v dan.priznání pokud by vznikl zisk? AKtuální vynost je okolo 25%
za pár dní od rozhodného připsaní akcie na muj ucet.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
BEBE akcie = akcie mladých začátečníků pokračují 2.8.2024 ve velkém krachu, který může trvat 2021-2030, protože měl 2023 přestávku. Na konci krachu,
přibližně 2030 by měly tyto BEBE akcie dosáhnout zdravé ocenění P/B 3 a P/S 3.
Pokles kurzu 2.8.2024: Amazon.com -8,7 %, ASML Holding -8,4 %, Lam Research -8,1 %, Applied Materials -7,3 %, Palantir Technologies -5,1 %,
PayPal -5,1 %, Airbnb -5,0 %.

|
|
Ladislav
Admin

|
|
Než koupí nezletilý Youtuberák poprvé v životě akcie, musí se naučit poměry P/B a P/S, aby neklamal sebe a ostatní české děti. Přečti zkratku
Grahamovy knihy ''Inteligentní investor'' a to může být Gladišova kniha ''Naučte se investovat''! Pak zjistíš, že nemůžeš kupovat BEBE-akcie s P/B 6
až P/B 2000, P/B N/A a akcie s P/S 6 až P/S 600, jako jsou tyto BEBE: Airbnb, Adobe, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive
Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Visa. Tyto extrémně předražené BEBE-akcie čeká propad na 1/3 až
1/30 ve ''Velkém krachu 2021-2030''. Výpočet vnitřní hodnoty akcie je největší podvod ze všech podvodů na Youtube, a české děti se tim obelhávají
navzájem.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Umělá inteligence a ChatGPT neumí vybrat dobré akcie, protože vyrábí průměrnou
informaci z několik let starých článků v internetu. My ale potřebujeme dnešní informaci o ocenění akcie a očekávanou tržbu a zisk příští rok.
Povídá Kamila Kudělová od Opavy. https://youtu.be/A2U-J26gS74 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach drahých akcií 2021-2030. Stále funguje reklama na akcie Apple, Eli Lilly, Microsoft,
Novo Nordisk a Nvidia a propadnout se na správnou cenu dosud nechtějí.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
PRAVDA PŘI INVESTOVÁNÍ do REITs. Video 11 minut.
Co já si myslím: Ten člověk dělá chybu, když řekne ''za mě''. Správně to má být ''pro mě'' nebo ''podle mne''.
Z videa vidíme, že REIT se propadne stejně hluboko jako akcie BASF a BMW. Mně jsou všechny REITy světa nesympatické, nikdy jsem do nich nedal peníze
a nikdy nebudu. Mně je sympatických několik velkých koncernů z celého světa (bez Ruska a bez Číny), protože nehledám v internetu jejich skandály za
uplynulých 100 let. A proto chci vlastnit až do konce života 20 až 30 různých firem a také BASF a BMW, jen kvůli dividendám. Slabý růst kurzů mě
nezajímá, protože je nikdy neprodám. https://youtu.be/wfKjRACnS6M 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
0 % s USA-ETF za 13 let. Od předražení akcií z jara roku 2000 do jara roku 2013,
index S&P500 zhodnotil kapitál o 0%. Neriskuj, že od dnešního předražení
akcií, ETF na index S&P500 několik let zase nic nevynese! Kup si levné dividendové akcie od zdravých, starých, velkých firem a pak budeš mít každý
měsíc radost z různých dividend! 30 různých akcií nám přinese 30x až 120x ročně dividendy. Pravidelné přidávání peněz každý měsíc do ETF na index, během propadu i během růstu = DCA, to je pohádka pro děti z YouTube. 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
?Prodat akcie největšího pivo-koncernu AB InBev, když je dividenda jen 1 % a daň z dividend 30 %?
Já myslím, když má důchodce akcie jen kvůli dividendám a jedna akcie má dividendový výnos blízko 1 %
a z dividend je stržena daň 30 %, pak by měl ten důchodce akcie AB InBev prodat. Vždyť čeští spekulanti nesnesou ani německou daň z dividend 26 %. I
moje nejdražší akcie Cisco Systems, Johnson+Johnson, Procter+Gamble mají aktuální dividendový výnos blízko 2,5 % a daň z dividend jen 15 %. Tedy vaše
odpověď bude asi vždy:
''Prodej ten drek, AB InBev, když máš akcie jen pro dividendy v důchodu!''
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Samsung Electronics. Levná akcie s potenciálem pro spekulanty se koupí jen na trhu OTC.
A na burzách je americký certifikát ADR a britský certifikát GDR
https://finance.yahoo.com/quote/005930.KS/analysis/
https://www.onvista.de/aktien/Samsung-Electronics-Aktie-KR70... 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Výtvarní umělci z YouTube samotní mají vinu, že meme akcie Palantir letos rostla 172 %. A jakmile přestanou dostávat peníze od firmy, přestanou dělat
reklamu a meme akcie Palantir se propadne na 1/13 a správný kurz. Pak se objeví skandály a podvody, Palantir ohlásí insolvenci a pak bankrot a akcie
se propadne na 0,01 dolaru a zmizí z burz. Ale šéfové, zakladatelé, spekulanti a YouTuberáci vydělali s akcií moc peněz, a měli moc štěstí, když ty
akcie prodali s výdělkem daleko před bankrotem.
https://finance.yahoo.com/quote/PLTR/key-statistics/
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Listopadová část velkého krachu 2021-2030

Jen 3x v historii bylo Shiller-PE-ratio tak vysoko jako dnes a znamenalo to vždy začátek velkého krachu drahých akcií v USA. Já ale nechci být
nenáviděn jako všichni proroci krachu. Já kupuju akcie dál, ale jen ty s dividendovým výnosem nad 5%, s P/S pod 3 a P/B pod 3. Žádné zlato, žádný
dluhopis.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Místo vánoční rally je zde vánoční korekce dolů.
Když akcie oproti statistice v září a říjnu rostly,
oproti statistice by se měly v prosinci propadnout.

|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach předražených akcií v prosinci pokračuje.
Nákup bude rozumný za několik let, s P/S pod 3 a P/B pod 3.
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Krach drahých akcií
A co dnes koupit: levné dividendové akcie.
Například: Allianz, Bank of Nova Scotia, BASF, BNP Paribas, Pfizer.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Bulios,cz je zábava pro děti vytvářená od jiných dětí. Oni přikupují předražené akcie kousek pod vrcholem a věří v růst kurzů až do konce života.
Ale předražené akcie by měly být prodány 15 % pod vrcholem a né přikoupeny.
Nákup akcií s P/B pod 2 a s dividendou nad 2 % z knihy ''Inteligentní Investor'' oni považují za hloupost.
Já věřím v další propad předražených akcií a přikupuju 2024-2026 jen akcie s dividendovým výnosem nad 5 %, s P/B pod 3 a P/S pod 3.
Už mě dávno nezajímá P/E. Vystudoval jsem už dávno P/S a P/B.
Toto je veliký nesmysl. Vpravo bude spíš propad.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Krach drahých akcií. S nákupem počkej na P/S < 3, P/B < 3, dividendu > 3 %!

|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach drahých akcií
Konečně také Apple, Microsoft a Nvidia. Měly být prodány 15 % pod maximem.
Filmaři z Youtube budou mít radost a přikupovat drahé akcie uprostřed krachu.
Co dnes koupit? Levné akcie s dividendovým výnosem nad 5 %.
|
|
Stran:
1
..
50
51
52 |
|