Stran:
1
..
9
10
11
12
13
..
78 |
Stanislav
Senior Member

|
|
Vietnamská firma VinFast rozjela výrobu automobilů v rekordním čase za pouhých 21 měsíců! Firmu vlastní nejbohatší Vietnamec Pham Nhat Vuong. Do roku
2025 má VinFast vyrábět ročně 500.000 automobilů s elektromotorem. S vietnamskou obchodnickou základnou skoro po celé Evropě se budou všichni evropští
výrobci potýkat s dost velkou konkurencí, protože po spotřebním zboží a potravinách nastoupí určitě jako prodejci automobilů s lacinými ekologickými
vozy a také skútry. Fabrika stojí v přístavním městě Hai Phong, což dává tušit, že převážná část produkce poputuje do světa. Auta se tak přímo z
výrobních linek budou nakládat rovnou na lodě.
https://www.bangkokpost.com/business/1812819/vietnams-riches...
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
arkyn
Member

|
|
Ano, mají, muzou si koupit BMW se spalovacim motorem :-) :-) :-)
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Nespěchej, času dost!
Snad bych neměl spěchat s nákupem mojí 26. až 30. akcie, každou za 6.000 euro.
= Bank of Nova Scotia, Enbridge Inc., Mitsubishi Corp., po velkém krachu levně Microsoft.
Protože kdybych měl brzy uděláno, mohlo by mne napadnout hledat akcii číslo 31.
Kdybych se dožil věku 86 let jako máma, snad by stačilo mít tyto akcie koupeny do 86. roku, každou za 6.000 euro. 
A mezi ty nákupy seknout ještě cestu do Španělska a cestu na Filipíny, nebo každou z nich 2x.
Samé šetření a sbírání akcií, to vede jen k bohatství mých dětí.
Ale já bych si taky měl dopřát do 86. roku ještě pár dalekých výletů, ale bez Ameriky, bez Afriky, bez Austrálie.
Stačí mi jen 2 výlety nad 500 km daleko: Alicante-Benidorm-Altea, Davao-City-Mati-City ng Pilipinas.
Od ledna 2021 snad v Německu bude placen ''základní důchod''-''Grundrente'', který přinese nejnižším důchodům zvýšeni o několik stovek eur měsíčně,
jestli to nezkazí příjem z dividend. Snad se dividendy nebudou počítat, nebo důchodce v žádosti o Grundrente = 900 euro jeho dividendy nepřizná.
Zvýšení důchodu o pár stovek euro značně urychlí můj nákup akcií. Protože v srpnu přestal chodit příspěvek na rodiče a od prosince už nechodí
příspěvek na děti na moje konto, však na konto Mary Ann.
Nevím, zda příští rok, 2020 zvládnu nákup akcii za 4.000 euro a ještě zakončím rok 2020 bez dluhu na kontě. Ale dluh na kontě 1.000-2.000 €
několik let kvůli nákupu dividendových akcií mne nebude bolet. Od roku 2009 kvůli nákupu levných akcií jsem měl konto přetaženo několik let a na
počátku, roku 2009 dluh 18.000 euro. Protože přetažení konta u Brokerjetu bylo dovoleno a podloženo mnohem vyšší hodnotou mých akcií na kontě.
Chtěl bych roku 2020 zvýšil vklad 2.000 € na 3.000 € u každé ze 4 akcií: Bank of Nova Scotia, Enbridge Inc., Mitsubishi Corp.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Jen tak dále Británie: BT +8,4 %, NGG +8,48%, VODI +2,4%,, BMT +3,13 %, dnes mi poskočilo evropské portfolio o cca 30 000,-, že by tu už úřadoval
akciový Ježíšek?
Ladislave neblbni, život máš jen jeden. Je čas sklízet plody tvého dlouholetého snažení a ještě si trochu užívat.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
NGG super, mozna to naskocilo z toho, ze pominul strasak znarodnovani?
Jinak ja vcera nevydrzel a zbavil jsem se po 2 letech Micronu - v malym zisku. Blizi se vysledovka, zatim to po ni vzdy sletelo, tak uvidime co ted.
Ikdyby to slo nahoru, tak nelituju, uz me to placani nebavilo a radeji preliju do divi titulu.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
A co takhle Ladislave, zkusit to znovu - nová žena, nové děti. Život je jen jeden:-)
|
|
TomasV
Member

|
|
Mírné navýšení dividendy u Dominion Energy
Dominion Energy (NYSE:D) declares FY20 annual dividend of $3.76/share, payable in 4 quarterly installments of $0.94/share.
The company raised annual dividend by 2.5% to $3.76/share, representing an annual yield of 4.66%.
|
|
arkyn
Member

|
|
AT&T (NYSE:T) declares $0.52/share quarterly dividend, 2% increase from prior dividend of $0.51.
The company began retiring shares in Q4 and has entered a $4B accelerated share repurchase program. Through purchases under the ASR, AT&T will
retire about 100M shares in Q1 2020.
AT&T says it remains on track to hit its 2019 net debt-to-adjusted EBITDA ratio target in the 2.5x range and expects a leveraged ratio of 2x-2.25x
by the end of 2022.
|
|
kraken
Member

|
|
cent mladší bratr dolaru, třeba přidají za rok, namlsal jem se na BMY a nyní přichází reál
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Don't drink if you drive!
|
|
kraken
Member

|
|
otevřu si něco dobrýho, až bude bmy za 80, nebo T za 50,zatím počkám
|
|
Ladislav
Admin

|
|
První moje 2 extrémně předražené akcie Microsoft dosud nemám a lituju, že jsem je nekoupil před týdnem.
Však jestli lidé kupují ty akcie většinou před vánoci, tak asi po vánocích budou prodávat a akcie zas klesne
od 27.12. do 31.12., jak vidíme na grafu akcie Microsoft z roku 2014.
Jak jsem již mockrát napsal, chci ty 2 akcie jen pro statistiku, abych se mohl pochlubit, že mám taky Microsoft.
Jako value investor je koupím ve velkém množství až po velkém krachu, za několik let s P/S pod 3, P/B u 3
a s dividendou nad 3%. Tak jsem zvědav, zda akcie klesne od 27.12. do 31.12. tak jako roku 2014.
akcie Microsoft v prosinci 2014
akcie Microsoft prosinec 2019
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Dominion i T-cko dobry, zvyseni je zvyseni, zejmena, kdyz drzime dividend growery dlouho nebo naporad. A divi reinvestujeme
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
To bude prča, až Ladislav zjistí, že nejlevnější nákup akcií MSFT už udělal, a všechny další (budou-li nějaké), budou dražší.
|
|
michal.holik
Member

|
|
MSFT není extra drahý ale není také levný. Ideální, v posledních týdnech, bylo nakoupit den před ohlášením JEDI contractu. Já nakoupil v den toho
oznámení. Nicméně cena je od té doby o 9,5 % nahoře... jo a taky jsem kupoval MSFT loni a aktuálně + 79 %.
Myslím si, že Ladislav bude s MSFT v následujících letech VELMI spokojen a jen těžko bude hledat lepší šanci na příkup. Ale samozřejmě se může stát,
že bude nějaký ten velký krach a MSFT zahučí o 20, 30 nebo i více %...
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Ladislav
Admin

|
|
'''Microsoft není extra drahý''' napsal Michal H.
Z toho jasně vyplývá, že jsi neměl žádné předražené akcie na kontě v letech 2000-2003,
kašleš na value investing od Grahama,
zajímají tě jen silné akcie, které uplynulý rok nebo 5 let nejvíce rostly,
jsou ti lhostejné dividendy,
u P/S 9 a P/B 11 tě nic nenapadá. https://finance.yahoo.com/quote/MSFT/key-statistics
Za 5-15 let, po velikém krachu bude akcie Microsoft kleslý na 1/3 pod tím budoucím předchozím maximem všech dob.
Ale ten kurz po velikém krachu v dolíku může být vyšší než ten dnešní kurz. Hlavně bude P/S pod 3 a dividenda nad 3%.
Mě ale nezajímají jména akcií a performance minulý rok, mě zajímají především akcie s vyšším výnosem dividendy než 5%.
SajREIT neberu. Do akcií s dividendou nad 5% dávám o tisíc eur víc než do akcií s dividendou pod 5%.
A tím jsem asi dosáhl 2018 růst peněz z dividend o 15%. A 2019 růst peněz z dividend o 30%.
Zdravé podniky zvyšují dividendy o 10% ročně, já dosáhl ale 2018 růst dividend 15% a 2019 růst dividend 30%.
Nenávidím FAANG akcie, nechci ani jednu. Dávám přednost akciím Allianz, BASF, BMW, Munich Re, jen kvůli dividendám.
Daimler a VW neberu. Akcie Microsoft nepatří do FAANGu. Microsoft koupím levně po krachu za 6.000 € s P/S pod 3.
Nesnažím se dosáhnout lepší performanci portfolia než akciový index.
Akcie nechci nikdy prodat s výdělkem. Já chci jen dividendy jako důchod.
|
|
MilanV
Member

|
|
On Ladislav zapomněl na Stoploss příkazy, které má smysl udržovat 10-15% od měsíčního maxima. Pak jednoduše za rok mohou ochraňovat nerealizovaný zisk
po celou dobu při čekání na velký krach. Takže pokud udělá MSFT ročně cca 15% ročně, pak po roce už nemohu se dostat do ztráty. Chce to však
disciplínu a neváhat prodat i za cenu, že šlo jen o korekci. Po ní zas neváhat koupit, pokud to nebyla "past na býky"
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ty si děláš srandu, že?
Stop loss ani nikdo zde nepoužívá. My nejsme day traders ale ''buy and hold forever.''
|
|
MilanV
Member

|
|
Já se nestydím za to, že něco prodám, pokud to jde dolů či Margin mne donutí dorovnat. Například Boeing je typickým příkladem, kdy to může dobře
zafungovat.
Nejsem sám
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: MilanV  | Já se nestydím za to, že něco prodám, pokud to jde dolů či Margin mne donutí dorovnat. Například Boeing je typickým příkladem, kdy to může dobře
zafungovat.
Nejsem sám |
Spekulante:-)
|
|
zanek
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: MilanV  | On Ladislav zapomněl na Stoploss příkazy, které má smysl udržovat 10-15% od měsíčního maxima. Pak jednoduše za rok mohou ochraňovat nerealizovaný zisk
po celou dobu při čekání na velký krach. Takže pokud udělá MSFT ročně cca 15% ročně, pak po roce už nemohu se dostat do ztráty. Chce to však
disciplínu a neváhat prodat i za cenu, že šlo jen o korekci. Po ní zas neváhat koupit, pokud to nebyla "past na býky"
|
Milane to je zajimava uvaha, pracujes se stop loss i v portfoliu, ktere mas na stalo?
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Stop-loss příkazy jsou pro tradery, jejich význam je především psychologická ochrana před zkratkovitým jednáním tradera, který může selhat.
|
|
MilanV
Member

|
|
V ptf na stálo je nevyužívám. To neznamená, že jednou za rok neudělám korekci tak jak jsem udělal letos snížení MO (Altria) a PM (Tabák) o cca - 40%
ve prospěch jiných a rozšířil zahrádku.
V Marginu je mám jen virtuální (titul, kde je Stoploss nezapočítávají do equity) a už jsem jej aplikoval několikrát. Například KHC, BA, CAT, BLK jen
pár příkladů letošního roku. Aplikuji prodej při vážnějších poklesech a pokud je dno v nedohlednu. Ale třeba pokles HD (Home depot) o víc jak 10% mne
nechal klidným neboť to byla jen větší korekce.
Takže si nemyslím, že stoploss příkaz je jen pro tradery. Je to rozumný nástroj i nás "spekulantů" u titulů, které nejsou dividendové a kde pracujeme
se zisky kapitálovými a ne jen s dividendovými.
ptf dle hodnoty
|
|
r626
Member

|
|
Tak jsem si udelal pod stromeček radost a koupil jsem Exxon mobil a Chevron, ted ještě pošilhávám po RSD-A. Spis bych teda bral AT&T, tam je to
ale bohužel dost prestrelene tak pockam na nejakou slevu. Nicmene se primarne soustredim na akcie v CR.
Kladu si neustale otázku, co se stane v moment pokud by dolar spadnul, jste jako investori do akcii v USA pripraveni na tuto variantu? jak to pripadne
budete resit? cekat, prodat?
|
|
arkyn
Member

|
|
AT&T je vysoko na urovni posledniho roku. Na druhou stranu stale ma hruby vynos nad 5%, a pokud budou plnit slib a strategii tak si myslim ze
pujde nad 40usd za akcii a klidne se tam muze drzet.
Kdyz dolar spadne tak je idealni doba na koupi usa akcii. Jako kdyz byl tuhle dolar za 17kc, pred lety.
Pokud by sel cely system ke dnu, tak to bude jedno, protoze evropa pujde take. A budeme resit jine problemy.
|
|
Stran:
1
..
9
10
11
12
13
..
78 |