Citace: Původně zaslal: bigusdykus ![]() |

Nevznikne tedy ohen v akciich a nebudou se muset akcie zalevat vodou.
Jiste by nekoho napadlo, vymocit se na akcie. To bych ale nedoporucoval.
Protoze pak by akcie smrdely. 
Citace: Původně zaslal: Ladislav ![]() |
StanikKolarik
Tvůj článek o Aristokratech 7.7.2019
Tvůj článek o Buffettovi 2.7.2019
1) Buffett nepřekonává index SaP500. V letech 1970-2019 mnohý rok překonala
akcie BRK-A a BRK-B index jen díky zájmu akcionářů a fondů o tu akcii. Kurz akcie BRK-A a BRK-B neodpovídá součtu kurzů akcií v portfoliu jako u
fondů.
2) Akcie Apple a Bank of America nekoupil Buffett, ale někdo jiný z
holdingu Berkshire Hahaway. Také tuhle velikou chybu v tvém článku bys měl opravit. 
http://nr1a.com/gif/___Man15.JPG , pokud by to byla adresa tvého obrázku.Citace: Původně zaslal: Ladislav ![]() |
Budou se nakupovat
podniky.Citace: Původně zaslal: Jack N. ![]() |
Citace: Původně zaslal: Jack N. ![]() |

Citace: Původně zaslal: Jack N. ![]() |
http://nr1a.com/Grand-Canyon
Citace: Původně zaslal: Rohl ![]() |
Citace: Původně zaslal: Stanislav ![]() |
Co ovšem vysvětlit nelze,
je, proč místní muzeum nechalo tuto architektonickou památku v centru města dojít do naprosto havarijního stavu 

Nějak jsem tomu ani nechtěl věřit, protože v tomto věku je člověk jak prašivej a
hodně firem mě z tohoto důvodu odmítlo. Dnes mi volala paní z osobního, že si mám vyběhat papíry, jako kdybych se hlásil na let na Mars. To jsem ještě
nezažil! Mám se hlásit u nějakého jakoby jejich smluvního doktora, a když jsem to rozklikl, tak je to pouhý středoškolák a dalo by se říci, že
specializací je níže jak já. Je to až neuvěřitelné, čím se tady mohou lidi živit? Supluje vlastně osobní, které to přehodí na další článek a daňový
poplatník to zaplatí. Nejhorší je to, že to budu muset obíhat já osobně a já lítání po úřadech nenávidím. Bude to lítání jak u blbých, ale teplé místo
je už připraveno. Konečně jsem mohl napojit svého žíznivého koníčka - sebe. Tankuji třetí pivo a Pražskou vodečku na srovnání voltů. Ani si neumíte
představit, jakou mám radost, že mám čistý flek, kde nemusím přemýšlet a ještě mi potečou peníze na další nákupy. Celá rodina mě žene do práce jako do
gulagu, ale budu držet tlamu, že jsem zaměstnaný a jsem zvědav na jejich starostlivé reakce? Nejvíce to vadí švárovi a vzteky po mě hodil na oslavě
plechovku od piva, protože jsem prý cikán, jelikož žiji z dávek. Mámě jsem říkal, ať nemá starost, protože peníze mám, ale ona si myslí, že si
vymýšlím a že ty peníze jsou pouze fiktivní, stejně jako moje kecy o dividendových akciích. Paradoxně má střední ekonomickou nedodělanou školu,
protože jsem se jí narodil ještě před maturitou. Prostě se neumím podle nich prezentovat a mohl jsem mít už dávno skvělé zaměstnání a ne si jen pořád
stěžovat. Nejsem plazivý tvor a mám rád volnost a to stejné přeji i ostatním, protože jedině ve svobodě a dobré vůli se mohou dařit skvělé myšlenky a
kvalitně odvedená práce. Mně na nich vadí určitá společenská zavedená klišé, která kopírují stádnost. Asi opomněli, že oni na svých flecích leželi 2
desítky let a po čtyřicítce je člověk už na dělaní nějaké kariéry mrtvý. Co člověk nezvládne do 45 let, tak jako by potom už nežil. Já jsem začal
poctivě nabíjet v necelých 44 letech a jsem velice moc rád, že pan Ladislav mi otevřel v roce 2007 oči a já si ho tímto nesmírně cením, protože u mého
úspěchu stál především on.

Už jsem psal o radu před lety do Rakouska a přišla mi ochotně odpověď, ale co už jsem notoricky znal. Chyba je v tom, že ten rod vymřel
začátkem 19. století téměř současně v jižním Tyrolsku (v severní Itálii) a ve Slezsku, takže se vlastně nemám čeho chytit. Pokud bude mít rodokmen,
což by se u šlechty dalo předpokládat, tak mi snad aspoň pošle nějakou část, abych se mohl něčeho chytnout, pokud bude ovšem čeho? Engel&Völkers
je 3. - 4. největší developer v Německu, takže zřejmě budou také spravovat nějaký výnosný nemovitostní fond? Umí česky, což je pro mne velká výhoda. 

Citace: Původně zaslal: roberto marconi ![]() |

U BTI je dividenda skoro pokaždé
jiná. Zřejmě je to dáno i kurzem libry vůči dolaru. Na těch 10.000 Kč netto měsíčně bych se měl doplazit skoro přesně v těch 60 letech. S kráceným
důchodem 7.000 Kč bych se zřejmě dostal na mojí mzdu, kterou nyní obdržím. Ještě mi nebyli schopni říct, kolik to bude obnášet, takže se to dozvím až
příští týden při nástupu. Pokud budu mít alespoň 20.000 Kč brutto, tak budu nadmíru spokojen a spolu se stravenkami to bude dělat těch 17.000 Kč netto
měsíčně. Moje poslední průměrná mzda byla 17.807 Kč a vzhledem k tomu v jakém nebezpečném prostředí jsem to vykonával, tak to bude pro mne hotová mana
z nebes. Docela jsem rád, že mi ten chlapec na ÚP dal svobodu na výběr zaměstnání, protože zřejmě ani netušil, jak je obtížné sehnat práci v 55
letech. Dnes tam jdu naposled, tak doufám jen, že už tam nepáchnu, ale je možné, že tam doklepu těch pár posledních měsíců, aby mi nekrátili důchod.
Fakt mi je dnes líto dnešních mladých lidí, protože jejich odchod v 67 letech bude drastický. To většina lidí ani nedá a hodně jich bude kráceno na
penzi. Proto se snažím dlouhodobě šířit to, aby si mladí lidi více šetřili, bohužel se mi to v rodině nedaří. Zažil jsem to v to předchozím
zaměstnání, jak lidi odcházeli předčasně do důchodu a byli částečně kráceni. To byli výrazně mladší jak vy, takže to bude velký sociální problém
budoucnosti. Mnoho lidí bude mít obtíže vystačit s penězi a už dnes se to projevuje. Podle mne je velká škoda, že se investování nevyučuje už na
základní škole, protože vzděláním by se mohla alespoň nějaká část mladých lidí inspirovat, a tak se stát zodpovědnější.