| Stran:
1
..
8
9
10 |
Ladislav
Admin

|
|

P/E je začátek
Na P/E se dívají jen lidé s praxí jednoho roku, kteří už nekupují jen ty nejsilnější akcie minulých 5 let, ale začínají se dívat na ocenění a dosud
neznají P/S a P/B.
A když mají lidé s akciemi praxi už 15 let, neměli by se starat ani o silné akcie minulých 5 let, ani o P/E, měli už by začít sledovat P/B a P/S a
zcela ignorovat P/E.
Samozřejmě, když najdeme akcii s P/B pod 3 a P/S pod 3, s dividendovým výnosem nad 3 %, musí ta firma zvyšovat tržby minulých 10 let. Musíme se
vyhnout firmám s poklesem tržby minulých 10 let.
A kdo se stará jen o hezký růst kurzu minulých 5 let, asi dnes začíná s akciemi.
Kdo se stará o P/E, nezná dosud P/B a P/S.
Kdo oznamuje na jeho Youtube-kanálu vnitřní hodnotu akcie, nebo láká na jeho placený Patreon s vnitřními hodnotami akcií, to je podvodník.
Obrázek: Mě zajímají jen firmy a akcie s těmito parametry. Už 10 let, od 2015 mě nezajímá P/E.
Sem prosím nedávej žádný komentář!

|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach drahých akcií
Nesnesitelné předražení amerických akcií a blízký velký tříletý krach drahých akcií vzniká, když maji akcie v americkém indexu vyšší průměrné P/S než
před krachem v lednu 2000. Tedy žádné P/E ale P/S je nutno sledovat. Extrémně předražené akcie by měly být prodány už 15 % pod maximem, protože se
propadnou na 1/3 a mnohem hlouběji,
i když tržby a zisky firem porostou dál: Adobe, Airbnb, Alphabet, AMD, ASML, Axon Enterprise, Broadcom, Coca-Cola, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly,
Ferrari, Figma, Hermes Inter., Intuit, Intuitive Surgical, KLA, Lam Research, Mastercard, Meta Platforms, Microsoft, Moody's, Netflix, Nvidia, Oracle,
Palantir, Robinhood Markets, Roblox, ServiceNow, Snowflake, Strategy, Tesla, Visa. Kupovat a přikupovat je možno dnes akcie s P/S pod 3, P/B pod 3,
s dividendou nad 3 %, ze západní Evropy, Japonska, Austrálie, Kanady a USA.
Moje portfolio ze 27 slabých dividendových akcií rostlo 28 % roku 2025 a přišly z něj 73x dividendy.
Nejvíce rostly akcie: NatWest Grp. +55%, HSBC Holdings +48%, Iberdrola +36%, BNP Paribas +34%, Allianz 32%, British American Tobacco +30% , Siemens AG
+30%, Mitsubishi Corp. +28% roku 2025.
Sem prosím nedávej žádný komentář!
|
|
|
| Stran:
1
..
8
9
10 |
|