Stran:
1
..
15
16
17
18
19
..
32 |
Mufimufin
Member

|
|
Trading212 tuším snad nemá ani akcie ne? Je to CFD/Forex broker. Navíc to obecně nikdy není bez poplatku, protože všichni brokeři vyjma co vím IB
prodávají order flow. Dostaneš o něco horší ceny a tím se ti pak kompenzuje trading "zdarma". Jinak je tam hrozně málo akcií a nové často nepřidávají
(asi jako FIO). Dost lidí v trading skupinách si na to stěžovalo. Je to takový broker na hraní asi jako Revolut.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Dood
Junior Member

|
|
zalezi ake konto si zalozis, ja nemam na marzu, takze ziadne cdf ale normalne akcie. co sa tyka portfolia, tak vsetky vyznamne eu akcie maju, co sa
tyka usa - tak mi zatial ziadna nechybala. maju demo ucet, tak si skus ci nejake akcie nenajdes. Na rovinu okrem tradingu ich vyuzivam hlavne kvoli
tomu ze sa cez nich daju lahko nakupovat svajciarske akcie, ktore cez lynx nejdu tak jednoducho. ja mam euro, takze pre mna je ich ucet maximalne
plus, kedze konverziu robia automaticky a mozem sa hrat s nakupom, average down aj kazdy den, takze ak maju aj horsi spread tak na tom nikdy oproti
lynxu kde je poplatok 6eur na europske akcie neprerobim. kupim v pondelo 1ks roche, 1ks v utorok1 1 ks v stredu atd pokial akcia klesa. tkaze poziciu
budujem kludne mesiace a kazdy den ked je nizsie ako mam a kludne po 1akcii alebo po pol akcii
|
|
Daniel
Junior Member

|
|
Pri vybere brokera postupujte (hlavne v tejto dobe rychlo vznikajucich finstartupov) maximalne opatrne,
napr Trading212 (predtym fx broker AVUS CAPITAL) urcite pre mna neposobi doveryhodne...
https://www.financemagnates.com/forex/brokers/bulgarian-fx-b...
vypis z UK registra a dokumenty:
https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08590005
CEO je Bulhar Borislav Tzonkov NEDIALKOV, Date of birth: April 1976
https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08590005/officers
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Já jsem už celkem rozhodnutý pro Tradestation a Tastyworks a pak buďto ponechám (pravděpodobně jen na forex, příp. evropské akcie), nebo zruším IB.
Počkám co z nich vypadne s tím přesunem v rámci Brexitu. Na evropské akcie a ETF mám Degiro (prakticky tam ale nenakupuji) a na CZ FIO E-Broker
(prozatím taky nic).
Zkoušel jsem ještě kontaktovat Schwab, ale jejich international verze webové stránky a kontaktní formulář na ní buďto nefunguje, nebo zprávy z něj
kompletně ignorují. Jediná možnost jak se s nimi spojit je dle slov U.S. podpory telefonicky (představa čekání cca 30 min na info lince se zahraniční
hudební znělkou - ne díky). Jestli už je takový problém vůbec účet založit ,resp. získat k němu nějaké informace raději nechci vědět jak by pak
vypadal reálný provoz platformy a trading pokud by nastal nějaký problém, nebo potřeba něco řešit. V recenzích na daného brokera se nese kritika
zejména v tomto duchu. Na druhou stranu jsem zjistil, že umožňují taky šeky a debetní kartu + by mohly teoreticky jít po povolení šeků také ACH
převody (tvrdila to ale U.S. podpora, takže v international verzi neověřeno).
Na přehazování a konverzi peněz je IB na druhou stranu naprosto bezkonkurenční, ale bohužel zaspali (dost možná cíleně) s lite verzí pouze pro U.S.
občany a nemají v plánu ji zde zavádět. Člověka tam tedy oholí na těch poplatcích za realtime data a případnou neaktivitu (tady prozatím aktivně
traduji).
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Dood
Junior Member

|
|
pozeral som ten tradestation aj tasty a vyzeraju v pohode, akurat poplatky za vklad a vyber ma dost odradzuju. trading212 - o tom ze su z bulharska
viem, ja zatial spadam pod ich UK pobocku, takze pod FSCS, kde je krytie do 85.000 libier ak sa to tiez brexitom zmeni a spadnem pod bulharsku
pobocku, tak budem uzivat ciste iba na trading. vyhoda stale ostava v tom, ze im funguje vyber a zaslanie penazi do 24hod, pripadne kartou v minutach
a zdarma, kedze to tak praktizujem ako treba a je to bez poplatkov. na vysoko volatilne akcie a rychle vklady, vybery som zatial nic lepsie nenasiel
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Ano, poplatky u TS i TW jsou castecne za vklad a zejmena vyber a ne zrovna male. Pak te jeste oholi pokud pouzijes wire transfer prostrednik za
konverzi. IB je v tomhle lepsi (spotovy kurz + 2,5 USD za konverzi v ramci fxconv).
Kdyby mel clovek banku v USA muze delat ACH prevody zdarma. Prave z toho titulu mne zajimal Schwab. Bohuzel jsem neprisel na zadnou banku, ktera by
bez poplatku za vedeni byla ochotna vest v USA ucet kdyz tam nemam US obcanstvi ani firmu.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Ad Lynx a Brexit:
https://www.lynxbroker.cz/brexit/?utm_source=%5BCZ%5D+Client...
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Vlastně jen přeložili (ne úplně ideálně) to co uvedlo IB.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Mně to poslali mailem, takže jsem to četl poprvé. Zaujala mě "často kladená otázka" č. 14, věta druhá:
"PDT pravidlo umožňuje provést na maržovém účtu, kde je hodnota nižší než 25.000$, provést maximálně 3 intradenní obchody za 5 pracovních dnů. Toto
pravidlo již platné nebude, protože účty pod IBIE, IBLUX nebo IBCE nebudou nadále provázány s US subjektem IB LLC."
Nevím co přesně právnicky znamená "provázány", ale budí to dojem, že vazba na mateřskou společnost (a tedy i výše garancí) nebude taková jako dosud,
pokud to explicitně neudělají.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
PDT je US výmysl, takže se to bude odvíjet čistě od EU regulace a proto i těch pouhých 20K EUR pojištění.
Poplatky měnit nehodlají, ale vlastně ani prozatím nejsou schopni garantovat, že budou fungovat všechny služby jako doposud jelikož sami neví kam nás
převedou.
Mně by spíše zajímalo jestli člověk, který bude souhlasit s převodem bude mít ještě možnost provést ACAT, nebo nikoliv. Já předpokládám, že ne a tudíž
pak za jakýkoliv převod pozic člověk pěkně zaplatí a to včetně cashe (byť tam to snad IB vyřeší přes účty co mají ale pořád to není pohodlný ACAT).
Přestává se mi to docela líbit.
|
|
eppairforce
Member

|
|
https://www.financialhacker.cz/jsou-vase-penize-u-brokera-v-...
BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;
|
|
TomasV
Member

|
|
Dík za odkaz,nejzajimavější je ta poslední část ,co se bude dít s účtem pokud se migrace neodsouhlasí.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  |
Dík za odkaz,nejzajimavější je ta poslední část ,co se bude dít s účtem pokud se migrace neodsouhlasí. |
Souhlasim, vypada to ze nejlepsi bude nedelat nic, dokud se to nevyjasni. Tedy za predpokladu, ze pripadne muze clovek migrovat ucet kdykoliv. Pokud
by tam bylo omezeni napr. ala do konce roku nez brexit nastane, tak to bude rozhodovani za velke nejistoty.
|
|
TomasV
Member

|
|
Chtělo by zjistit,zda pojištění 20K EUR se vztahuje na učet nebo na jméno,pokud je to na každý účet vzlášt tak v nejhorším případě by se dalo
portfolio rozdělit na více účtů.Přesouvání hotovosti a akcií je v rámci IB/Lynxu zdarma.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
Pojištění 20K EUR se vztahuje na jedno rodné číslo, počet účtů věc neřeší.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jen se nestrašte, že ztratíte peníze na účtu nebo akcie za více než 20.000 €, když váš broker zkrachuje!
Vždyť je to k smíchu, protože čeští miliardáři mají peníze a akcie na kontech za miliardu € a vůbec se nebojí, že akcie ztratí, když jejich
broker zkrachuje.
Vy se tedy bojíte ztráty 30.000 € a oni se nebojí ztráty 3.000.000.000 €.
A proto raději zjistěte u českých brokerů, českých bank, českých akciových fondů a u českých miliardářů, přes kterou banku nebo brokera akcie za
miliardy koupili.!
|
|
Ilcajou
Junior Member

|
|
Zdravím, chtěl bych vědět jakého brokera mám použít... Chtěl bych nakupovat etf indexu s&p 500 nejspíš od Vanguard.
A vedle toho bych chtěl větší část portfolia investovat do svých akcií na to bych měl asi degiro.
Děkuji za všechny rady.
|
|
LadaV
Junior Member

|
|
Dnes mi dorazil od XTB e-mail:
Vážený kliente,
počínaje dneškem bude obchodování s fyzickými akciemi a ETF s 0% poplatkem za transakci, a to až do výše měsíčního objemu 100 000 EUR, což znamená, že
všechny obchody do tohoto limitu máte zcela zdarma. Navíc v prvním týdnu (do 12. října 2020) se tato hranice nebude vůbec započítávat.
Tabulka poplatků platná ode dneška: https://xtb.scdn5.secure.raxcdn.com/file/0101/76/tabulka_pop...
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Pěkně každého zkásnou na tom, že si tam bude ale posílat peníze. Účtují si z toho procenta.
|
|
LadaV
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mufimufin  | Pěkně každého zkásnou na tom, že si tam bude ale posílat peníze. Účtují si z toho procenta. |
Myslíte poplatek za vklad kartou (0,7-0,95%)? Protože klasickým mezibankovním převodem je to zdarma.
|
|
Diforce
Junior Member

|
|
Hoj.
Mate nekdo zkusenosti s DRIP na LYNX/IB ?
Nemyslím to jejich nastavení reinvestice misto vyplaceni v cash (kde se plati stejny poplatetek jako bych to koupil sam)
ale primo DRIP od dane spolecnosti (neplati se fee).
Mohl by me nekdo priiblizit jak to funguje? Nabidne me to spolecnost i kdyz mam vyplatu mensi nez je cena jedne akcie?
Tzn. ze by to slo do fraction share? Nekde jsem ale tusim cetl ze IB fraction share nepodporuje?
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Myslím že to nenabidnou. U IB to bylo kdysi tak, že akcie musí být celé a zbytek šel v hotovosti.
Frakce jsou mileniálský nesmysl. Buď jste majitelem vy, nebo někdo jiný. Se všemi důsledky...
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Diforce
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Myslím že to nenabidnou. U IB to bylo kdysi tak, že akcie musí být celé a zbytek šel v hotovosti.
Frakce jsou mileniálský nesmysl. Buď jste majitelem vy, nebo někdo jiný. Se všemi důsledky...
|
Co jsem tak pochopil ze clancich o DRIPu tak to tak spolecnosti (mozna nektere) vyplaci odjakziva. Nevim jestli teda jde pak o to co ti dovoli
brooker.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
abakus: Zabýval jsi se jinak v rámci té úvahy taky nad order flow? Brokeři co mají komise zdarma ho prodávají. Pak má člověk horší filly, protože
market maker musí logicky nakoupit za nižší cenu. Já se snažím nad tím přemýšlet a co vím tak Robin Hood a Webull na tom v USA vaří neskutečné peníze,
resp. mnohem víc, protože mají přeci "obchodování zdarma". Order flow prodává taky TD Ameritrade, Tradestation, Tastyworks a Schwab. Degiro ho má
tuším rovněž ale protistranou je jejich vlastní hedge fund, což je snad ještě horší. Interactive Brokers (PRO) ho neprodává a taky si účtuje poplatky
napřímo "transparentní formou". Kolik konkrétně se platí lze zjistit v 606 report, kteří mají povinnost brokeři zveřejňovat. Nikde jsem ale nenašel
nějaké podrobnější srovnání všech vedle sebe. Člověk by si tak dokázal udělat představu o tom kolik vlastně za to obchodování "zdarma" platí navíc.
|
|
abak
Member

|
|
Mufimufin:
Pro někoho to může být významná otázka, osobně už hloubku trhu neřeším, jelikož intradenně už neobchoduji, časově náročné obchodní strategie jsem
zcela eliminoval, průměrná délka otevřených pozic které držím při obchodování intramarket futures spreadů je v řádů týdnů až měsíců a i ty v
posledních letech neobchoduji příliš často, ale v minulosti jsem pro orderflow u Interactive Brokers využíval externí placený datafeed napojený na
NinjaTrader. Pokud bych potřeboval řešit orderflow i teď, zaměřil bych se na podporu externích exekučních platforem u konkrétních brokerů (TD
Ameritrade, Tradestation, Tastyworks a Schwab) a na poskytovatele dat a cen těchto alternativ. Z uvedených NinjaTrader podporuje jen TD Ameritrade a
Tradestation a NT nabízí hned několik poskytovatelů dat za různé ceny. Každopádně dobrá připomínka, na něčem diskontní broker vydělávat musí.
|
|
Stran:
1
..
15
16
17
18
19
..
32 |