Stran:
1
..
16
17
18
19
20
..
38 |
arkyn
Member

|
|
EU sleduje umrtnost kazdy tyden viz https://www.euromomo.eu/
Nekde je vyssi umrtnost, nekde neni. CR tam bohuzel nevidim.
|
|
kraken
Member

|
|
hlava to nebere,proč tenhuus někdo kupuje?
https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/britanie-po...
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Když tě k tomu regulátor donutí, kupuješ.
Anebo doufáš, že výnos klesne ještě níž a ty vyděláš.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Kdo je plukovník doktor Roman Prymula a jaký je odborník? Pokud se podíváte na na jeho vědecké práce v časopise Lancet, tak v jedné studii jeho
výsledky skupina lékařů zpochybňuje, že počítá hrušky s jablky a jeho druhá studie je ukončena nezdarem, protože paracetamol jako prevence po
očkování, kde dochází ke zvýšení teploty snižuje funkčnost očkování. Nemusím být ani žádným lékařským odborníkem, že jeho vědecké práce jsou plytké a
pro lidstvo zbytečné. Mimochodem, Prymula je placen farmaceutickou firmou GlaxoSmithKline. Myslím si, že mu přezdívka doktor Primalex sedí a všichni
budeme rádi, že nás někdo jiný zbaví zbytečných náhubků na veřejnosti. Otec mé švagrové byl skromný člověk a jeho vědecké lékařské práce jsem
zaznamenal i na medicíně v Mnichově, kde se z nich učí. U nás se akorát umí tak dlouho nafukovat h*vn*, až jednou praskne! Je mi tedy s podivem, že se
lékařská elita proti němu nepostavila a většinou do toho kecali všeznalí psychiatři. Já si spíše myslím, že je za tím skrytá falešná solidarita a
povětšinou se mezi sebou podrží, protože ostatní lidi jsou bohužel pro ně póvl.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(06)68834-X/fulltext
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Od 1.6. mi bude přidáno na platě. Budu mít tedy vyšší příjem o 1200 Kč netto, než jsem měl v předchozím zaměstnání. Dnes mi kolega vyprávěl zážitky z
policejních pochůzek s kolegou úchylem, který trpěl na to, aby si sáhl na pořádné dudy i ve službě. Bohužel mu to vždycky překazil, protože by to
budilo společenské pohoršení a degradovalo by to policii. Policejní akademie po česku by byl dokonalý filmový trhák a ani by se tam tolik nelhalo. Na
druhé straně se jeho kolegovi ani nedivím, že byl úchyl, protože když byl u něj na návštěvě, tak mu s podivem říká, že ani nevěděl, že bydlíš s
bratrem, ale ona to byla bohužel jeho manželka s knírem a s rameny jak řecko-římský zápasník.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Ladislav
Admin

|
|
V Německu je registrováno 33.000 prostitutek.
Ty mají zakázanou práci od poloviny března do dnes.
Nyní by se bordely daly ihned do provozu, 1) kdyby prostitutky měly na čumáku masku, 2) byly od zákazníka 150 cm vzdálené a 3) zákazník vyplnil v
bordelu papír s jeho adresou, aby se případně mohlo zjistit, odkud korona virus do bordelu (klubu) přišel.
Body 2) a 3) nejsou ale splnitelné a tak budou bordely ještě zavřené.
|
|
ado130
Junior Member

|
|
Istú dobu som si tiež plietol lend a borrow. Potom som našiel jeden článok, kde lend prirovnali ku give a borrow ku receive.
Takže napr. Can I borrow (receive) that pen? Can you lend (give) me that pen? Proste si to nahradím, a buď tam sedí give/receive a podľa toho dosadiť
správny ekvivalent.
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Při kontrole všech mých 55 televizních programů jsem se dostal do poloviny nějaké reportáže,
tam byl ošklivý šedivý mrakodrap a povídala osoba, že místnosti jsou 6 metrů vysoké.
Co je to za divnou zemi, když tam dělají byty 6 metrů vysoké?
Tipoval jsem Izrael. A uhádl jsem to.
Dovedete si představit, že byste měli záchod, koupelnu, kuchyni, pokoj 6 metrů vysoký?
Šílené, že?
Normální je stavět 6 metrů vysoké sály na velikém nádraží, na letišti, ve veliké knihovně, v parlamentu nebo v divadle.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Rodiče mé druhé nevlastní matky bydleli v Libni a ten strop tam byl přibližně takto vysoký. Obývací stěna vypadala jako malý noční stolek. Bylo to tam
vzdušné, ale dnes by to byl majlant za topení. Kamarád měl na vesnici postavený chlév pro 20 krav a to bylo taktéž dost vysoké. Stavitelé chlévů se
zřejmě zhlédli v obytné architektuře. Zřejmě se domnívali, že majitelé činžovních domů budou lákat na podnájem nové nájemníky i s jejich stády bizonů?
HOWGH!
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
V osmdesátých letech jedna moje přítelkyně bydlela ve Vodičkově ulici v centru Prahy ve starém domě a tam měli taky vysoké stropy, odhadem 5 metrů.
Tak si z toho udělali dvoupatrovou nástavbu a ložnici měli ve výšce 2,5 metrů. Asi to před mnoha lety bylo běžné, mít tak vysoké stropy.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Rezavec šikmý alias čága. Cizopasná houba, která povětšinou roste na břízách. Je v lese docela četná, ale musí se na ní jít se sekerkou. Sbírá se
pouze ze zdravých stromů na podzim a nejméně 0,5 m nad zemí. Má kořenitou chuť, která nemá s houbovou chutí žádnou příbuznost. Na Sibiři se používá
jako náhražka černého čaje. Teď to hlavní: Číňani jí ve velkém vykupují z Ruska a dělají z ní různé preparáty. Já jsem měl v minulosti to povědomí, že
prý má protirakovinotvorné účinky a používají jí v Rusku. Teď jsem našel prodejní web u nás a chtějí ti dobytkové 2000 Kč za kg!!! Má pouze podpůrný
efekt proti rakovině, ale je velice účinná s viry, což při dnešní pandemii by mohlo být dobré řešení si udržet imunitu v nadcházející druhé vlně, také
i proti chřipce. Houba se musí naporcovat na menší kousky a poté nasušit. Nadrolí se kleštěmi na menší kousky, a pak se zalije vroucí vodou a nechá se
chvíli odstát. Tento proces se dá opakovat zhruba 5x.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Od začátku týdne je na mém pracovišti Rusínka z Užhorodu. Dříve tam pracovala jako uklízečka. Povětšinou jsme se bavili o vaření, protože mě zajímají
recepty z jiných států. V ČR žije už 15 let na střídačku, protože měla malé děti na Ukrajině. Čeština jí dělá menší problémy s výslovností, což je
běžný jev. Před tou krizí mi říkala, že je to taková chřipka. I já jsem jsem nabyl stejného názoru jak ona a byl jsem rád, že někdo sdílí můj názor.
Dnes jsem se dozvěděl od ní, že má bakalářské ekonomické vzdělání ve Lvově, a tím pádem tam má nejvyšší vzdělání. Její vzdělání se zde však neuznává,
což si myslím, že je chyba. Srovnávací zkoušky by podle ní přišly na velké peníze i čas a na to ona nemá tak velké prostředky. Některá hloupá děvčata
jsou proti ní dost xenofóbní a já jsem byl tvrdě vloni napaden, proč se s ní vůbec bavím! Podle mého soudu budu mít tam další kamarádku, která hlavně
nemá v hlavě nasr@no. Mám hodně rád lidi, kteří jsou vzdělaní a nebojí se jakékoliv práce, protože to něco vypovídá o jejich charakteru. Jistě někteří
z nich budou základem nové kapitalistické třídy, která bude schopná propojit vlastnosti s lidskou schopností a dovedností, která by měla participovat
na empatii různých společenských vrstev. Nebudou to sice velké firmy, ale budou schopné zapracovat schopné lidi z ekonomicky chudé východní i jižní
Evropy, kteří budou mít snahu dělat a později přenést své poznatky do svých zemí. Lidi utíkají z těchto zemí hlavně před chudobou a nejistotou, což je
katastrofa! V dnešní politice prostě schází osobnosti, osvícenci a hlavně lidi, kteří mají empatii ke všemu lidskému, což by mělo tvořit hlavní jádro
zdravé společnosti.
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Bavorsky názvy mincí a bankovek. Můžete potřebovat, když mne navštívíte v Mnichově, v hospodě Augustiner.
1 c = oa Cent
2 c = zwoa Cent
5 c = Fümfal
10 c = Zehnal
20 c = Zwanzgal
50 c = Fuchzgal
1 € = oa Euro
2 € = Zwickl
5 € = Fümfa
10 € = Zehna
20 € = Zwanzga
50 € = Fuchzga
100 € = Hundada
200 € = Zwoahundada
500 € = Fümfhundada
https://www.bayrisches-woerterbuch.de/bairisch-lernen/zahlen...
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Složení krevních skupin a v čem nás lidi odlišuje:
Krevní skupina O A B AB
USA (běloši) 45 40 11 4
Severní Afričané 45 40 11 4
Češi 30 44 18 9
Slováci 42 37 16 5
Tato shoda je skoro až neuvěřitelná! Jedni bojují proti islamismu a druzí ho vlastně vytvářejí. Pro porovnání jsem přidal i ČR a Slovensko. Mimochodem
Adolf Hitler i Stalin byli držiteli krevní skupiny O a i Karel IV. byl nulkař. Krevní skupina O je nejčetnější na americkém kontinentě, kromě Kanady,
kde vládne A, stejně jako na Skandinávském poloostrově. Za snížení výskytu krevní skupiny O může hlavně mor. Židi kopírují podle výskytu většinovou
populaci, takže to není extra rasa, jak se na první pohled prezentuje a zdá, ale je to pouze náboženství. Měl by se tento mýtus už jednou provždy
vymýtit, stejně jako bolševik a nacista nejsou extra rasa, ale pouze malá skupina sociopatů, kteří se sami proti vůli většiny delegovali pro vedení
lidstva, kde desítky milionů zbytečně zavražděných nevinných obětí nehrají žádnou roli.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Včera jsem si dal plechovky s pivem do mrazáku, ale zapomněl jsem jaksi na to. Ráno se to opakovalo a dnes jsem celý den na to myslel v práci, jak
budu sušit hubu, až přijdu domů, protože lízat pivní led je na houno. Hned jak jsem přišel domů, tak jsem se hrnul na mrazák. Mohu s uspokojením říct,
že pivo nezmrzlo, akorát je silně podchlazené, ale pít se dá.
|
|
Georg
Member

|
|
Stanislave, silně podchlazené pivo, je zaručené přírodní projímadlo. Alespoň ten náš živý nepaster Krakonoš. Tomu stačí, když pivo v lahvi je silným
pochlazením kalné. Vyndá se do pokojové teploty a po čase je čiré. Výše uvedené učínky spolehlivě přetrvávají, mám to vyzkoušené. Do plechovky není
vidět. Dej vědět jak jsi dopadl.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Georgu, je to v pohodě. Největší projímadlo je kvašená šťáva ze zelí spojená s úplavicí v kombinaci s cholerou. Krakonoš se ti zřejmě mstí, že mu
chodíš do jeho zahrádky. Před 3 - 4 lety mi kámoška přitáhla Krakonoše 12° a po 5 pivech jsem jí měl už pěknou. Zkus to nové Starobrno v plechu, to mi
tedy hodně chutnalo. Až vyrazím do krámu, tak si ho asi koupím, ale je škoda, že ho nedělají do lahví. Pivo mám radši z láhve, ale je s tím velká
dřina to nosit z krámu a do krámu.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jak zalévat malé růže v květníku na balkónu?
Když se zalévá každý den malá růže v květníku tolik, že dole vytéká voda do misky,
tak asi květy za měsíc zhnědnou, listy zežloutnou a růže chcípne. Pravda? 
Tak snad by se člověk měl dotknout země v květníku a když má pocit, že je země suchá, dát růži jen asi 1 deci vody,
tedy velkou štamprdli denně. A pokud je chladno a zem vlhká, asi bude stačit 1 deci vody za týden. Pravda? 
''''Giessen Sie Ihre Topfrosen regelmässig und nicht zu knapp, vermeiden Sie dabei aber Staunässe.
Das Wasser sollte auch nicht im Übertopf stehen bleiben.
Lassen Sie kein Wasser unten im Topf stehen, denn dann wird der Ballen zu nass.''''
= Nezalévat minirůže v květníku moc ani málo, v zemi ani v misce nesmí stát voda, zem musí být vlhká ale ne mokrá.
Minirůže v supermarktu za 1,49 - 1,99 €
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Růže potřebuje pravidelnou zálivku, ale nesnáší přemokření. Květináč by měl být vyšší a kvalitní zemina, kterou je potřeba přihnojovat. Lépe by bylo
tu růžičku přesadit do vyšší nádoby, protože ten květináč se mi zdá velice nízký pro bohatý rozvoj kořenů.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Dnes jsem se dozvěděl z jednoho ruského webu, že hřib žlučový je po usušení vhodný do polévky. O nikom nevím, že by to věděl a hlavně je ten hřib
zdraví prospěšný a není jedovatý! Kvůli své hořkosti je však nepoživatelný. Asi by to byl průlom v mém houbaření, protože někdy jich bývá plný les a
nikdo to samozřejmě nesbírá. Je to velice zvláštní, že se to tady ještě neví, ale při výletu do lesa se budu tužit, a pak ho usuším a zkusím z něho
udělat polévku. Hořkost by měla údajně sušením zmizet. Ta paní Elena z Ruska má německé šlechtické příjmení Mekk se Slezska, tak jen doufám, že si
nevymýšlí, protože její web o houbách je prostě na internetu špička. Mám velice rád Hagaru, kterého považuji za nejlepšího slovenského mykologa a v
minulosti jsem měl i jeho perfektní atlas hub. Vydal knihu s 3100 druhů hub a to zde nemá absolutně obdoby, ale je to pouze ve slovenštině. Uvažuji,
že si tu knihu koupím, protože to je prostě houbařský bestseller.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Minirůže v květníku
Zdá se, že květy minirůží v květníku na balkónu spálí žhavé červencové odpolední slunce.
Zatímco v zahradě a v parku slunce květům růží neublíží.
A tak jsem připevnil na drátěnku zábradlí na balkonu 3 metry dlouhý pás tapety.
A jestli tapetu zničí déšť, připevním tam něco z plastiku nebo plážovou podložku z rákosí.
Možná ale, že domovní správa mi zakáže zakrývat drátěnku na balkonu, protože všechny balkony musí být stejné.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Moje pracovní židle je vzdálena vzdušnou čarou pouhých 100 metrů od epicentra covidové nákazy v nočním klubu Techtle Mechtle. Přišel jsem na to dnes
úplně náhodou a nikdo to ani v práci nevěděl, že je to hned za rohem? Za ten necelý rok jsem tam ani nešel, protože zastávka tramvaje je na opačné
straně. Evokuje mi to německou firmu Bechtle, které se od krize nebývale daří. S touhle Bechtle, nikdo nechtěl míti žádné techtle mechtle, což je
ovšem škoda.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Stanislave, za nejlepsi povazuji houbarsky atlas "Gobice 1" slovinskeho autora Zlatko Ivec. Ma nejpropracovanejsi fotky, sam lital po Slovinsku a dal
komplet knihu dohromady.
Autora jsem znal a "Gobice 2" uz nevyda, bo podlehl zakerne nemoci ve dvaasedesati. Predtim ale uzival zivota na plne prdy.
Na clunu Pitchulin, v Porsche Carrera, na Bombardiru ctyrkole. Za Tita vozil baterky Vesna do fabrik ve Francii. Sotva se vratil, nalozil kocora na
Haryka a vylitl s nim na pitoreskni vyhlidku do Pohorje nad Maribor. Kdo zna, vi vo co go. A navic, totalne rovne borec. Co rekl, to platilo.
Tak betelni borci se rodi malo a mam dojem, ze dneska pri 34 pohlavich uz vubec.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Roberto, podle recenze Vladimíra Antonína v Mykologických listech je mnoho druhů dobře prý focených, ale nesprávně určených a pojmenovaných, což by
nemělo zaručeně být, ale vzhledem k tomu, že Zlatko Ivec byl amatérský houbař, tak se to dá i pochopit, ale já bych si to jeho dílo s chybami zaručeně
nekoupil. Každá houba by měla být určena na 100%, protože pak by mohlo dojít k záměně a samozřejmě i k otravě. Já samozřejmě tolik hub neznám, ale
zaručeně sbírám více druhů než obvyklý houbař a v rodině mě proto považují za blázna, který se pokouší otrávit. Kolikrát to vidím, když jdu z lesa a
mám plný koš hub, které u lidí nevidím, protože sbírají převážně hřibovité, jelikož se lupenatých bojí, aby se neotrávili. Vloni jsem přišel na chuť
strmělce mlžence, která se povaří, aby ztratila na aromatičnosti, a pak se dá použít hlavně do kořeněné omáčky nebo falešné dršťkovce. Guláš ve směsi
s čirůvkami a václavkami byl snad nejlepší houbový guláš, který jsem kdy dělal! Ani jsem tomu nemohl uvěřit, že ta podivná aromatická chuť se vytratí
a zůstane z toho výtečný houbový guláš. Letos si dám repete na podzim, pokud nebude sucho, protože budu mít 14 dní dovolené ke konci září a to je
nejlepší doba na houby, protože jsou pevné a nejsou už tolik červivé a hlavně rostou masité druhy, které se skvěle čistí, protože jsou pevné, velké a
nejsou slizké jako některé hřibovité. Bedly nedávám do směsí, protože to svojí aromatičností celé přerazí, což je samozřejmě špatně. Další cool houby
jsou pro mne ryzce, které považuji mezi houbami za ferrari. I Hagara je opěvuje ve svém atlasu hub a měl na ně nejvíce receptů.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Diky za fidbek Stanislave, supr, vidim, ze jsi v "Gobicach" kovany.
Zlatko jezdil za panem Vladimirem docela casto, jestli je to teda ten zmamy mykolog z Moravskeho muzea. Timpadem by v pasti v podobe "Gobice1" nemelo
cihat smrtelne nebezpeci...
Mel bys link na tu recenzi? Diky za postrehy. Zlatko byl fakt borec a kamos.
|
|
Stran:
1
..
16
17
18
19
20
..
38 |