Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  17    19    21  ..  38
Autor: Předmět: Jakékoliv povídání
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 30-7-2020 v 16:45

Ahoj Roberto! Ty druhy, které uvádí pan Antonín, sice neznám, ale myslím si, že určitě ví, co říká. Nemyslím si, že by někoho svévolně napadal, protože ho zároveň i chválí, což je velice konstruktivní kritika. Dnes mi kolega z práce vyprávěl, že také rád fotí houby, ale nedosahuje takových výsledků. Profíci si prý berou nějaký vyplněný polštářek snad luskovinou nebo obilím a na něj pak položí foťák v určité poloze a to zrní drží potřebný balanc. Stín pod kloboukem se řeší aluminiovou fólií třebas od mléka, která zadarmo udělá potřebný osvit bez drahých lamp na elektřinu. To jsem ale nevěděl a byla to pro mne novinka.
http://www.czechmycology.org/_ml/ML122.pdf Začíná to na straně 23!

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 7-8-2020 v 07:20

Zase nám dnes v noci televize zopakovala německy mluvený pořad z roku 2019: ''Putin und Mafia''.
Putinova miliardová kariéra prý začala 1992, když dělal druhého starostu v Petrohradu a organizoval prodej ruských surovin do ciziny a miliony dolarů z ciziny za ty suroviny šly na Putinovo konto.
Druhá zajímavá informace v pořadu: Putin musí být prezident nebo předseda vlády až do smrti, protože při nižší funkci nebo bez funkce by šel ihned do vězení nebo do azylu v cizině.
A pak bylo zase zopakováno několik jmen Rusů, kteří byli zabiti, protože měli námitky proti Putinovým milionům a miliardám dolarů na kontě s jiným jménem.
Stále postrádám informaci z televize, že Putin vlastní bez zaplacení 10% akcií z každé velké ruské akciové společnosti, na které akcie dělá reklamu investicniwebz.cz , Daniel Gladiš a četní ruští agenti v prolhaném českém a německém internetu = Gazprom, Sberbank, Rosneft, Lukoil, Surgutneftegas, VTB Bank, Novatek, Tatneft, Norilsk Nickel, Transneft a jiné.
Takový život přece nemůže být vůbec šťastný, když se převádí na konto stále další miliardy špinavých dolarů, staví veliký palác u ruského Černého moře a zabíjí lidi, kteří tu loupež chtějí zastavit a potrestat.

putin.jpg - 22kBputin-palac.jpg - 332kB

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 12-8-2020 v 14:29

Minirůže na balkónu zas
Maji tady každý den 28°C ve stínu, jen jeden den bylo 32°C a to jsme 520 metrů vysoko nad mořem. Ale o 200 km dále na západ nebo na východ mívají v těchto dnech teploty 36°C a to je ještě horší než těch našich 28°C.
Moje minirůže ve 4 květnících na balkonu = červené, bílé a žluté umírají klidně dál, i když jsem je zaclonil před žhavým sluncem a dávám jim málo vody.
Byl jsem informován v internetu, že má být země v květníku vlhká, ale ne mokrá, ale co když je to lež?
Já jsem tedy považoval za lež, když v jednom českém bolševickém fóru jeden bolševík napsal, že by se měl květník s růží ponořit pod vodu a pak nechat dole všechnu přebytečnou vodu vytéct.
Dnes jsem se zeptal osobně ve velkém dvoupatrovém květinářství na trhu laskavého a věrohodného profesionála, který má zalévání květin na starosti.
A profesionál povídal, že se může květník s růží klidně ponořit pod vodu a pak nechat vodu dole vytéct. Jestli škodí květníkovým růžím slunce nebo ne, už jsem zapomněl, co povídal.
Ale teď, když jsem 70 dní zaléval růže málo a umíraly, začínám zalévat růže tolik, že dole bude voda z květníku vytékat. A za další dva měsíce budu vidět, zda se růže uzdravily nebo chcíply docela.

Rohl
Junior Member
**

[*] Zasláno 12-8-2020 v 15:03

Měl bych otázku na Stanislava, ten by to mohl vědět. Nabízí se mi pracovní pozice jako galvanizér (zinkování, niklování, chromování). Myslíš že je to přijatelná práce z dluhodobého hlediska zdraví a bezpečnosti nebo je raději lépe se tomu vyhnout? Díky za tipy všem kdo s tím máte zkušenost.

Zajímá vás co mám, případně kupuji?
Baví vás dividendy?
Líbí se vám obsah ve formě videí?
Více najdete na mém YouTube kanále:
https://www.youtube.com/channel/UCSZ1vORrlV6v51hysX0Q1Yg
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 12-8-2020 v 17:38

Ahoj Pepo! Pracoval bys zřejmě u lázní, které mají zvýšený odpar. Z hlediska zdraví je nejhorší šestimocný chrom, který je karcinogenní. Dnes už se od něho upouští a hledají se náhrady, ale tvrdý chrom, se zde prakticky asi nedělá, který by se vyjímal na veteránu. Zřejmě si na to některé dílny hrají, ale pochybuji, že se jim podaří chemicky nanést tolik kovu, aby to bylo to správné ořechové. Zinek není tak nebezpečný pro lidský organismus, i když jsem měl zinkovou horečku, která provází vylučování zinku z těla, ale byl v práškové formě. Nikl bude taktéž závadný, ale ne tolik jako chrom. Dělal bys zřejmě obsluhu lázní, které se čas od času se musí analyzovat a doplnit o sole. Nejdříve se chemicky odmašťuje, pak je oplach. Další fází je antikorozní povrch, aby podklad nekorodoval, a poté se zřejmě chemicky pokovuje, kde jsou anody kovové z kterých se chemicky přenáší třeba zinek na méně ušlechtilý kov, což je například kovový plech. Spojovací materiál se dělá v bubnech, kde je ten mechanismus obdobný. Výrobek se opláchne a suší nebo se dále zušlechťuje například křemičitanovým filmem, který je nezávadný. Trochu to připomíná lak. Galvanizovny mají i brusírny a leštičky na chrom, kde bys musel být obzvlášť zručný. Nejdříve přijde na kov měď, která se leští, dále na měď nikl, který se opět leští a finální je chrom, který se dolešťuje. Používají se převážně lojové a voskové brusné pasty s obsahem oxidu chromitého nebo oxidu hliníku. Já bych asi to leštění nezvládal, protože na to musíš být obzvlášť machr, ale párkrát jsem si to i zkusil, ale zaručeně ne na pochromování, protože tam musíš mít cit. Pokud by ses rozhodl pro tuto práci, tak moje kamarádka z bývalé práce bydlí kousek od Náchoda, kam jezdí na víkendy a je na úpravu lázní machr, protože v tom dělá více jak 30 let a hlavně jí to baví. Kromě chromu bych se asi já osobně těch lázní nebál, protože jsem většinu i vyráběl velice primitivním způsobem. Pokud tě baví renovace starých třeba motocyklů, tak by tě majitel zřejmě po domluvě si nechal něco udělat, za nějaký laciný peníz, možná i grátis? Kluci u nás z práce měli po celé republice kamarády, kteří jim vyhověli a většinou si dělali třeba i disky na auta na kšeft. Samozřejmě jezdili i na Slovensko, třeba do Vráblí, kde zajížděli výrobu. Majitel kolikrát nepochopil, že se lázně postupně vyčerpávají, takže se musí doplňovat, aby bezchybně jely a čas od času je vyčistit třeba aktivním uhlím přes filtr, který zachytával nečistoty, které dělaly při pokovování třeba i šmouhy. Je v tom i dost počítání, když třeba nasazuješ určitou plochu, protože úměrně tomu se nastavuje proud. V lázni se koví plech v různých místech jinak. Je to prostě věda a určitě budeš potřebovat někoho, aby tě pořádně zacvičil. Není to moc čistá práce a v zimě to může být protivné, pokud budeš mít mokré šaty na sobě od oplachů. Já jsem měl permanentně celou zimu rýmu, protože jsem oplachoval sudy a kalhoty byly skoro pokaždé na některých místech promočené a to není v zimě zrovna moc roztomilé. Já nemám představu, kde budeš dělat, protože někde to mohou mít třeba dobře automatizované, pokud to nebude nějaký domácí kutil. Kluci možná to místo budou znát, kam bys eventuálně mohl nastoupit, pokud bere výrobky od bývalého zaměstnavatele. Jeden společný náš spolužák zaměstnává například v Písku snad 25 lidí a kluci jsou tam náramně spokojení, protože je rozumný a vydělají si tam slušné prachy.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Rohl
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-8-2020 v 13:08

Díky za info. Byl jsem se na to podívat a vezmu to. Tvrdý chrom jak říkáš nedělají. A mzdové podmínky jsou na místní úroveň tady na Náchodsku super. Sice je to docela změna oproti tomu co dělám teď, ale budu chodit z/do práce s čistou hlavou a taky mi zbyde více volného času a odpadne dojíždění.

Baví vás dividendy?
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 14-8-2020 v 17:06

Dnes jsem si vyslechl pěkný zážitek z policejního záchytu. Kolega Pepa dělal na Praze 2 měšťáka a pohyboval se tam nějaký úchyl, který se předváděl před ženskými a nemohli ho za boha chytnout. Byl moc mazaný a měl zřejmě i šestý smysl, protože stačil dříve utéct, než tam dorazila policejní hlídka. Jednou ale nečekaně zasáhla boží prozřetelnost. Nějaká paní venčila špice a on to na ní vybalil v plné parádě. Milý pes nelenil a fest se mu do něj zakousl. Křičel jak podsvinče, takže když dorazili na místo činu, tak byl pes ještě pevně zakousnut za jeho mohutný párek. Kolega říká Pepovi, že je to velice složitý případ, tak si na to zapálíme. Celou dobu řval jak pavián. Po dokouření cigarety ho teprve osvobodili a sebrali ho na stanici. Párkrát dostal i za ucho, tak si na ně stěžoval, ale jejich náčelník to přehlédl jako krajinu a majitelka psa byla k nezastižení! Po výslechu ho pustili a od té doby dal pokoj. Pes mu ho neprokousl, ale cvakl ho tak, aby nemohl nikam utéct, protože bránil svojí paničku.

Georg
Member

[*] Zasláno 18-8-2020 v 15:52

Ahoj investoři.
O víkendu jedu do Brna. Poprosil bych o radu na osvědčenou vietnamskou restauraci a ještě nějakou dobrou pivnici s tankovou plzní.:info:
Předem díky za radu.

AT&T, ČEZ, PM
MilanV
Member

[*] Zasláno 21-8-2020 v 17:28

pro ABAKA - poslal jsem Ti soukromou zprávu. Milan

ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 21-8-2020 v 20:59

Dnes kamarád Štefan z práce odjížděl domů na Slovensko na dovolenou. Zažil mnoho nadávek do blbých Slováků a raději by byl doma na Slovensku. Je to slušný a pozorný kluk, i když služba u armády vykonala mnohé. Dnes se s ním loučili 4 lidé a přáli mu ze srdce šťastnou cestu. Byl jsem to já a 3 další spolupracovnice, které se paradoxně narodily v Praze jako já. Jeho manželka je taktéž z Prahy, takže by se dalo říct, že asimilace se povedla, protože je zde oblíben, a tudíž by měl být i šťastný? Bohužel není, protože ho to táhne domů, kde stejně nemá rodinu. Přál bych mu ze srdce, aby se už někde ukotvil, protože z toho vyvěrá štěstí. Na Slovensku být od jara do léta a v zimě se vrátit do Prahy. Jeho děda se dožil více jak 100 let a znám od svého bývalého spolupracovníka to samé a oba mají pohodový a vstřícný přístup k životu a to si myslím, že je základ lidského štěstí. Pomáhat nezištně druhým a nečekat žádnou pochvalu. Empatičtí lidé se dožívají prostě vyššího věku a to si myslím, že je velice správně! Já se tím řídím, i když mě mají za debila, ale mně to nevadí. Člověk se prostě nezmění ze dne na den, ale jeho povaha se formuje už od 2 let věku a zůstává mu až do smrti.

Vosa
Member

[*] Zasláno 26-8-2020 v 16:52

Pěkná vizualizace vývoje čipů v porovnání s Moorovým zákonem.
https://www.visualcapitalist.com/visualizing-moores-law-in-a...

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 26-8-2020 v 18:43

Tak mám prodlouženou smlouvu na další 3 roky. Doufám jen, že už další prodloužení nebude a budu moci konečně zůstat doma. Příští rok bude obrovská nezaměstnanost. Podle mého soudu se dostaneme do dvojciferných čísel, což bylo v posledních letech zcela nevídané. Pokud se dostane k moci druhá galerka, tak se bude ořezávat všechno. Vrátí se poplatky u doktora, nebudou se valorizovat důchody, platy budou stagnovat a zvýší se inflace, aby ty prachy z těch lidí vydolovali nazpátek. Vyvstává pak otázka, proč se nešetřilo v dobách hojných v předstihu? Zadlužováním příštích generací se k blahobytu zaručeně nepropracujeme.

Rohl
Junior Member
**

[*] Zasláno 27-8-2020 v 11:26

Já si myslím že se pojede dál v rozhazování a lidi budou sedět doma na zadku s podporou antivirus a kurzarbeit. Merkelová říkala, že jsou to schopni takto držet ještě další dva roky. Nevidím důvod proč by Babiš a jeho koblihy toto nechtěly taky. Očekávám, že budu ze své mzdy a práce dále krmit nejen nemakačenka a důchodce, ale nyní už i ty makačenka.

Baví vás dividendy?
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 27-8-2020 v 14:43

Michael-Landon.jpg - 56kB 1960-1965

Michael Landon = Eugene Maurice Orowitz (*31.10.1936 New York; †1.7.1991 Los Angeles)
Jak ve věku 54 do rakve přišel:
On se nezabil za mlada přehnaným konzumem tablet jako jiní slavní umělci v USA.
Michael Landon zemřel na rakovinu slinivky břišní ve věku 54 let. Byla zjištěna pozdě.
Protože příliš mnoho kouřil, pil příliš moc 40%-ního alkoholu bez zapíjení vodou,
když skončil seriál Bonanza, natáčel své vlastní série na radioaktivním pozemku,
jeho rodiče zemřeli také na rakovinu žaludku a střev.
:( Z toho plyne poučení: nekouřit a 40%-ní alkohol vždy zapíjet vodou! :(
Od věku 50 let nechat si kontrolovat každých 10 let kamerou žaludek a střeva!

Michael_Landon.jpg - 52kB 1991

Georg
Member

[*] Zasláno 31-8-2020 v 08:58

Citace: Původně zaslal: Georg  
Ahoj investoři.
O víkendu jedu do Brna. Poprosil bych o radu na osvědčenou vietnamskou restauraci a ještě nějakou dobrou pivnici s tankovou plzní.:info:
Předem díky za radu.

Dávám do placu prověřené info.
Restaurace s tankovou plzní jsem vypustil. Narazil jsem v centru na parádní pivnici U Poutníka, pivo luxusní 12 filtr a nefiltr.:thumbup: Doporučit můžu také Go Brno, vietnamskou restauraci.:) Po jídle se mužete jít válet kousek na hlavní náměstí Svobody do lehátek a zazpívat si Jarošovský pivovar u stejnojmeného piva.:kiss:

AT&T, ČEZ, PM
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 31-8-2020 v 18:50

Joe-31-8-2020-a.jpg - 271kB

Crazy anak Joe Konecny má dnes 6. narozeniny.
Ten jahodový dort, kuře s pommes frites a balonky zařídila jeho máma crazy Pinay - Mary Ann.
Já bych se na tu výzdobu vykašlal.
Raději mu otevřu 8.9. konto s 10 € a budu žádat jeho mámu o 500 €, abych mu mohl koupit první akcie.
Já potřebuju 20.000 € na moje akcie a nemohu dávat synovi 500 € na jeho akcie.
:question: Možná že by se dalo žebrat v internetu o peníze, třeba ve Facebook skupině pro akcie napsat z konta syna:
''Máš zbytečný dolar? Mám 6 let a chci koupit moje první akcie. Moje konto IBAN --------. Joe''
Jenže já si netroufám žebrat v internetu o dolar nebo euro, zda by došlo 500 € za půlroku. :question:

Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 7-9-2020 v 18:14

V sobotu jsem si udělal výlet do Železného Brodu za mojí nevlastní matkou, která se o nás v mládí spolu s mým bráchou dobře starala. Od 50 let si píchá insulin, což je už 20 let. Spočítala mi, kolik by musela platit v USA a vycházelo by to mírně přes 3000 USD měsíčně!!! Oproti tomu v Kanadě na americký předpis stačí překročit hranice a už to stojí v jakékoliv lékárně pouze cca. 10% ceny, tedy v přepočtu do 350 USD!!! Myslím si, že změna politiky stejně tomu nepomůže, jak si naivně myslí, protože ani Obama a i Clinton by v tom neudělali přítrž, což by si jistě i právem zasloužilo! Mohlo by se to klidně převést na operátory v ČR, kteří se chovají stejně mafiánsky jako obdobní farmaceutičtí h@jzlové v USA. Tudíž mi vyvstává otázka, zda-li vůbec existuje nějaká demokracie, když tyto mafiánské zločinecké praktiky jsou zcela legální a obyčejný člověk s tím nehne? Podle mne je to jen hrané a jsou to víceméně autokratické režimy s nižším a vyšším stupněm utužení.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-9-2020 v 07:39

68-letý český důchodce Luděk Havránek pašoval 3 kg kokainu z Jižní Ameriky do Hongkongu.
Tam ho ale chytili a dostal 27 let vězení. Zbytek trestu chtěl odpykat v Čechách, jenže kvůli pandemii se ani po osmi měsících převozu nedočkal. V úterý 7. září zemřel.
Budiž mu Hong Kong lehký!
:punk: A ostatní důchodci ať si zvýší důchod dividendami z akcií a nepašují drogy! :punk:

Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 10-9-2020 v 16:30

V USA je podle mne promořeno už více jak 65.000.000 lidí. Je to zhruba 20% populace, takže k 70% schází ještě 250% nárůst dnešních evidovaných případů a úmrtí lehce přes 1.000.000 lidí a až epidemie bude slábnout, tak pak snad přeskočí na psy a kočky a hlavně by se měla vrátit zpátky do Číny.

PeterQueen
Newbie
*

[*] Zasláno 14-9-2020 v 11:27

Zdravím hoši,

mám par více kaček. Prosím o radu, co nyní koupit. zde mám jen krátký výběr.

C, PPL, AAPL, WFC, T, držení alespoň 10 let.

Díky.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-9-2020 v 07:17

Z toho seznamu bych koupil jen akcie Wells Fargo a AT&T.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 16-9-2020 v 18:18

Hnědé žampiony smažené s česnekem, vuřtem a vajíčkem.
Kdo bydlí uprostřed milionového města a musí za cestu do lesa kilometry dlouhou platit, tomu se vyplatí koupit hnědé nebo bílé žampiony v supermarktu. Mne stojí 250 g hnědých žampionů 1,25 € a to je asi 5x levnější než 250 g hřib na tržišti.
A tak jsem ty hnědé žampiony (levnější než bílé žampiony) dnes večer oloupal a na oleji smažil, až začala vytékat voda. Pak jsem přidal na drobno nakrájený česnek a na drobno nakrájený oloupaný vuřt. A později 2 vajíčka.
Jistě jsou chutnější smažené houby s česnekem a vuřtem než bez česneku a bez vuřtu, ale lidé si nenechají poradit a česnek a vuřt v houbách nepoužívají.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 20-9-2020 v 08:28

Oktoberfest 2020 od 19.9. do 4.10. kvůli korona viru
se nekoná na Therezině louce, ale v 50 velkých a větších hospodách v Mnichově.
Pod střechou jsou židle asi ve všech hospodách 2x dál od sebe než normálně, takže se do sálů vejde 2x méně hostů než normálně. Viděl jsem v televizi dokonce, že měli lidé na čumáku masku a jen když pili pivo, na pár sekund masku sundali a hned zase natáhli.
Některé hospody se zahradou mají hosty stejně daleko od sebe, jakoby korona viru nebylo. Některé hospody mají hromadu židlí a stolů na chodníku, což vloni neměly.
A všude hraje hlasitá muzika. Však ve 22 hodin musí muzika ztichnout a 23 musí hospody zavřít.
Litrová sklenice piva bude stát v hospodách asi stejně, jakoby Oktoberfest nebyl, snad 7 €. Jen na Therezině louce by si dovolily hospody žádat přehnanou cenu 11 €, to letos tedy nejde.
Kolotoče letos také nejsou na Therezině louce, ale na královském náměstí - Königsplatz a snad i v Olympijském parku - Olympiapark.

Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 29-9-2020 v 14:20

Dnes jsem si dělal puding a vzpomněl jsem si, že mi kamarád dal konzervu s meruňkami zhruba před 2 lety. Otevřu jí zčásti a chci slít šťávu. Nic však neteklo, tak si říkám, že by to tak vyschlo a bylo mi to divné. Když jsem to otevřel, tak se z toho vyklubala psí konzerva přelepená etiketou s meruňkami. Ještě bylo velké štěstí, že jsem jí někomu nepřibalil do vánočního balíčku, jak je mým dobrým zvykem. Opravdu ti Ríšo moc děkuji, ať ti hlady zhebne tvůj pes a ty s ním! :smilegrin:

Vosa
Member

[*] Zasláno 29-9-2020 v 14:38

Zajímavý článek o technologii zachycování uhlíku, na které pracuje Exxon ve spolupráci s Berkeley.

https://oilprice.com/The-Environment/Global-Warming/ExxonMob...

Kostrbatý překlad

ExxonMobil & Berkeley - zásadní průlom v technologii zachycování uhlíku Jeden ze světových ropných gigantů považuje zachycování a sekvestraci uhlíku za inteligentní cestu k zasažení řady cílů. Vědci z ExxonMobil z Kalifornské univerzity v Berkeley a Lawrence Berkeley National Laboratory objevili nový materiál, který by mohl zachytit více než 90 procent emisí oxidu uhličitého z průmyslových zdrojů. Pomohlo by to elektrárnám na zemní plyn a dalším průmyslovým odvětvím plnit stále přísnější pravidla pro emise uhlíku. Jedná se o průlom ve spolupráci, která probíhá již osm let mezi společností ExxonMobil a jejími dvěma partnery. Patentované materiály, známé jako kovové aminoskupiny funkcionalizované tetraaminem, zachycují emise oxidu uhličitého až šestkrát účinněji než konvenční technologie zachycování uhlíku na bázi aminu. Tato technologie využívá páru o nízké teplotě, což vyžaduje méně energie pro celkový proces zachycování uhlíku. Potřebujete méně energie k zachycení, odstranění a oddělování (nebo ukládání), může to docela snížit náklady. Také to otevírá dveře technologii, která nakonec podporuje komerční aplikace. Jejich inovativní metoda zachycování uhlíku zůstává stabilní v přítomnosti vodní páry bez oxidace, což umožňuje zachycování oxidu uhličitého z různých zdrojů za různých podmínek. Schopnost manipulovat se strukturou materiálů rámců kovových orgánů umožnila týmu kondenzovat plochu o velikosti fotbalového hřiště na jediný gram hmoty. Poté se stane houbou pro zachycování emisí uhlíku. „Tento inovativní hybridní porézní materiál se dosud ukázal jako efektivnější, vyžaduje méně vytápění a chlazení a zachycuje více CO2 než současné materiály,“ uvedl Vijay Swarup, viceprezident pro výzkum a vývoj ve společnosti ExxonMobil Research and Engineering Company. 

Ještě odkaz na zajímavý český článek

https://www.tydenikhrot.cz/clanek/odklon-od-ropy-v-evrope-ve...

„Naší strategií je nekopírovat Evropany,“ zdůraznil viceprezident Chevronu pro energetickou transformaci Daniel Droog. To znamená dekarbonizovat současné aktivity a podporovat nové technologie, které mají šanci uspět v globálním měřítku. I proto věří investicím do vývoje modulárních reaktorů, jež budou produkovat minimum jaderného odpadu. Jednou z investic Chevron Technology Ventures je i start-up Zap Energy ze Seattlu, jež vyvíjí malý fúzní reaktor. 

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
 Stran:  1  ..  17    19    21  ..  38