Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  23    25    27  ..  32
Autor: Předmět: Broker konto depo burza
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 14:36

Tradestation US a Tradestation Global chápu jako dvě naprosto oddělené entity. ACH transfer loni od IB prošel. Navíc už tam účet mám tak by byli sami proti sobě kdyby nechtěli více prostředků. Co ale jednoznačně v takovém případě utrpí je diverzifikace. Mohu se nicméně spolehnout na vysoké pojištění USA (narozdíl od EU).

Když teda přistoupím, že mám IB jen jako peněženku na lifrování peněz mezi brokerem a mým účtem (nyní pro mne jinou roli neplní), tak mi ten Transferwise borderless v kombinaci s kartou přijde spíše jako snaha konkurovat Revolutu. Nemáš s tím už nějakou zkušenost jestli obdobně jako Revolut nemají problém zablokovat celý účet po transferu dokud neprokážeš původ prostředků (doložit výplaty, apod.)? Příp. jestli tam jsou nějaké skryté limity pro maximum převáděných peněz, které tyhle zpomalovací procedury spustí, popř. ti napaří skrytý poplatek.

Thepoorswiss se do toho obul a popsal nějaké limity https://thepoorswiss.com/transferwise-vs-revolut-which-is-be... - např. výběr max ekvivalent 4000 GBP za měsíc a 1500 GBP za den. On TransferWise, transfers are not free. You will need to pay between 0.3 and 0.7% fee on each transfer. On the other hand, Revolut offers transfers for free. To je ale k platbám kartou. Ty pro převod má v CHF x EUR což může být pro nás trošku zavádějící.

Zkusil jsem zadat zde 10.000 USD na CZK https://transferwise.com/price-change/send-money?source=USD&... a vyšlo mi 61.84 USD jako poplatek, což je docela masakr (wire transfer).

Tzn. použití asi jen jako mezičlánek pro posílání peněz mezi brokery když by nešel z nějakého důvodu ACH a to to ten broker musí podporovat (např. již zmiňovaný Tastyworks nepodporuje a vrací platby z Transferwise).

Když jsem si s nimi ale psal, tak řekli že neumí USD x USD platby a musel bych to nejprve (?!) převést do nějaké jiné měny a pak si to poslat do USD ke svému brokerovi.

Kurzy když jsem využíval tu jejich základní službu neměli vyloženě špatné, ale rozhodně ne tak dobré jako IB, Revolut, nebo dříve RoklenFX (ti se pak dost zhoršili). Otázka tedy zůstává kolik člověk na takovém transferu prodělá a jestli nebude lepší si ad hoc založit při větší částce opět např. IB a pak ho zrušit (pokud teda budou ochotni, asi by ho odmítli vytvořit). To je ale pro mne spíše výhledová záležitost - nemám nyní v plánu nic převádět.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 15:14

ad 3%:
Počítal jsem všechny poplatky.

200-300Kč za mezinárodní platbu (FIO asi 200, Equabank 300)
100 Kč za konverzní paušál Lynx
5-6USD za nákup akcie

Při 20.000 Kč to dělá zhruba 2-3%

Pravidelné zasílání nižších částek se tím vylučuje.
Doposud jsem držel náklady na nákup pod 1%

Tu jejich informační mlhu během listopadu-prosince jsem byl ochotný tolerovat, ale už to začíná přetékat.

Abaku, mělo by podle tebe význam přesunout se přímo k IB? Ten jejich inactivity fee by mě asi v tuto chvíli už netrápil.

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
minarjo
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 16:12

Jen vydržte, CZK účet v ČR u Citibank (tak jak to měl Lynx předtím přes IB UK) je od Lynx/IB IE přislíben už od zahájení migrace (tento německý je takový mezistupeň), ale může to ještě pár týdnů trvat.
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 17:02

Přikládám reakci ze spřáteleného fóra:

Citace:

No dle podopory, dnes jsem se ptal, na tom nepracuji. Oni totiz berou jako CZK ucet (sberny ucet) ten co je v Nemecku. Nikdo neresi, ze to poslat z Cech je trochu neco jineho nez to poslat do banky v CR

https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=5&...

ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Petr
Junior Member
**

[*] Zasláno 8-2-2021 v 17:57

Ahoj,
já jsem posílal CZK z Fio na Lynx a jako cílovou banku mi Lynx určil HSBC.
Takže u Fio to bylo jako tuzemská platba s poplatkem 0 Kč.
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 18:00

Posílal jsi to teď někdy?

Petr
Junior Member
**

[*] Zasláno 8-2-2021 v 18:01

Přesně 18.1.
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 18:04

A bylo to už po transferu účtu do Irska nebo ještě postaru u IBUK?

Petr
Junior Member
**

[*] Zasláno 8-2-2021 v 18:06

Tak už mi to nabízí jen j.p
.Morgan (DE)
abak
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 21:59

Mufinmufin: Revolut je mobile/android only fintech broker, IMO trendy odpad bez desktopové obchodní platformy pro patlaly (dotyková zařízení) s neexistujícím zákaznickým servisem, pokud jde o velmi malé částky (řádově stovky dolarů), věřím, že na nějaké to přesunování může být vhodný, co do konverzních nákladů u takto malých částek je jistě jeden z nejvýhodnějších, ale tím veškeré výhody končí, je to přesně jak píšeš, blokace transakcí nebo celého účtu je na denním pořádku, na rozdíl od TransferWise nemá Revolut devizy klasické banky.

Transferwise má desktopové webové rozhraní, jediný limit, o kterém vím, je limit 25 mio CZK na transakci. Limity o kterých píše na blogu ThePoorSwiss se vztahují pouze na debetní/kreditní kartu TW, platby přes webové rozhraní TW takto omezeny nejsou. Kromě 1.05 USD za odchozí ACH platbu, případně 7.5 USD za jinou než ACH příchozí platbu TW (US účet) žádné poplatky nemá.

Verifikace uživatele je stejně přísná jako v případě klasické banky nebo brokera, pro založení účtu v USA bylo nutné verifikovat email, telefonní číslo, zaslat kopii platného osobního identifikačního dokumentu, provést platbu ze svého stávajícího účtu v ČR na účet TW, následně doložit vlastnictví účtu v ČR TransferWise výpisem, teprve po schválení bylo možné používat US bankovní účet. Jednotlivé platby se tedy ex-post neverifikují jako v případě Revolut (nad rámec dvoufázového ověření), nehrozí zde riziko zablokování účtu jako v případě Revolut.

Poplatky, o kterých ThePoorSwiss dále píše, se vztahují pouze na platby zahrnující měnové konverze (forexový spread v neprospěch majitele účtu), ztráta z konverze u USDCZK se pohybuje mezi 0,3 % (vyšší objemy) a 0,6 % (nižší objemy), u nižších částek je to akceptovatelné, u vyšších částek je samozřejmě vhodnější provést konverzi na Forexu (v rámci Interactive Brokers za 2 až 3 USD bez ohledu na objem) prostřednictvím FXCONV a následně zaslat prostředky na účet vedený ve stejné měně.

Jen na závěr - TransferWise, Revolut, RoklenFX, Paypal a další jsou pro retailové investory snad jen dočasným řešením, jakmile bude k dispozici v ČR pro vklady/výběry z účtu opět sběrný korunový účet IB vedený pod pobočkou Citibank, všechna tato dočasná řešení postrádají smysl jako finančně nevýhodná a můžeme je přestat používat. Je absurdní, že díky EU, Brexitu a neflexibilitě Interactive Brokers jsme na tom teď poplatkově navzdory technologickému pokroku hůř než před patnácti roky.

bigusdykus: Stačí si vygenerovat (nebo spočítat) přehled zaplacených komisí za loňský rok a hned uvidíte na čem jste, pokud pravidelně každý měsíc uděláte alespoň dvě až tři úpravy v portfoliu, IB (Pro) může být levnější než LYNX. Dle mého názoru se IB vyplatí pro všechny aktivnější investory, pokud řídíte své portfolio aktivně a je volatilní období jako bylo v loňském roce, není problém v průběhu kalendářního roku udělat při ptf o padesáti titulech 100 a více transakcí, u LYNX takto "vyhodíte oknem" 500 USD. Kdyby byla pro retailové klienty z EU k dispozici poplatková struktura IBKR Lite, tak je IB poplatkově a robustností platformy zcela bezkonkurenční pro každého, LYNX už by zcela ztratil jakýkoliv smysl, už teď patří k nejdražším z hlediska komisních poplatků.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 22:07

abak: Revolut už má nějakou dobu webové rozhraní. Sice nic moc, působilo to na mne při jediné návštěvě jako beta verze, ale má. Revolut jsem používal při převodu a konverzi x jednotek tisíců EUR, ale nedávno ponížili limity. Nelíbilo se jim využití jejich platformy jako prostředníka a chtějí ať lidi platí tou kartou.

Jinak ta druhá část PoorSwisse popisovala problém, který vidím. Ty procenta člověka sežerou. Pravděpodobně ne nutně tak jako banky, ale jde to znát. Pokud bych měl ze hry vyřadit IB, tak by Transferwise se obávám nebyla plnohodnotná náhrada.

Potřeboval bych nějakého introducing brokera IB, který má vedení účtu zdarma a dovolí využívání jen pro konverze (fxconv). Samozřejmě za splnění jiných podmínek jako min. zůstatek, apod.. U Lynxu je tohle a priori vyloučeno a dali mi otevřeně najevo, že by to jako jediné využití účtu neprošlo. Donedávna tohle splňoval Tradestation Global. Jelikož ale teď "netransferuji" pravděpodobně IB budu nucen ukončit a doufat, že se něco objeví (nebo ho pak v případě potřeby transferu opět ad hoc založit).

bigusdykus: U IB jsem utratil během 8 měsíců na poplatcích cca 500 USD. Tohle vše má teď např. Tastyworks "zdarma" (jasně přeprodávají order flow, apod.). Pro mne to byla jednoduchá volba a nelituji. Kdybych to měl mít u Lynxu, tak se nedoplatím.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
abak
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 22:24

Mufinmufin: O webovém rozhraní Revolut slyším poprvé, ale na jeho historické problematičnosti z hlediska blokací účtů a transakcí to nic nemění, kartu v našem případě prozatím na nic nevyužijeme.

Procenta člověka sežerou, tím spíš pokud prostředky používá pro velmi pasivní, konzervativní a dlouhodobé investice, kde každá desetina procenta zhodnocení navíc může znamenat v delším období výrazný rozdíl, ale dokud máme na výběr pouze konverzi prostřednictvím klasické banky, která si ukrojí 2 % až 3 % nebo digitální banku, která si ukrojí za konverzi 0,3 % až 0,6 %, je TransferWise/CurrencyFair/Revolut/... ta lepší varianta.

A co tak u LYNX držet pasivně ekvivalent 10 000 USD v ETF na S&P 500/MSCI world apod. s jedním obchodem za rok a při tom jej používat jako konverzní platformu s FXCONV (kde se navíc dál generují komise)? Moc drahý měnový "konvertor" :)? Proti tomu nemůžou nic mít, je to zcela v souladu se smlouvou.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 8-2-2021 v 22:30

Cituji podporu Lynx: "V případě, kdy klient pouze provádí konverze bez nákupu cenných papír může dojít až k situaci, kdy je účet zrušen.".

Podřazení stávajícího účtu u IB pod jiného introducing brokera (bez nutnosti převodu akcií nebo posílání peněz) není možné. Narozdíl od TSG to Lynx neumožňuje a je nutné účet u IB zavřít a založit nový u Lynx.

Účtují si z hlediska konverzí 2x to co IB, tzn. cca 5 USD (100 Kč), ale i to by bylo snesitelné. Pak min. vklad 100 tis. Kč, což by taky bylo relativně ok. Je tam nicméně ono riziko, že mi zruší účet. Potom mají zpoplatněn ACAT 25 USD (IB to má zdarma). Tzn. i kdybych chtěl využít Lynx jako směnárnu jsou tam stále nějaké poplatky a rizika. Jako záložní řešení záložního řešení by to asi bylo průchozí. Otázka jestli by jim stačil ten jednorázový nákup.

bulinak
Member

[*] Zasláno 9-2-2021 v 08:39

Mufimufin, abak:

K tomu TastyWorks:
Jde nějak snadno založit US účet, kde by šlo používat ACH?

Máte někdo US účet (kde, jaké jsou poplatky)?

stavím zoo...
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Wiki
Member

[*] Zasláno 9-2-2021 v 09:45

Citace: Původně zaslal: Mufimufin  
Cituji podporu Lynx: "V případě, kdy klient pouze provádí konverze bez nákupu cenných papír může dojít až k situaci, kdy je účet zrušen.".

Nemožnost odeslat z účtu u IB IE CZK přímo, nutí odesílat USD, EURO aj.. K tomu, abych „obešel“ jejich nařízení mi stačí poslat na účet CZK, převést na jinou měnu a podat příkaz s nákupkou nižší než je aktuální cena. Nákup akcie se neuskuteční (nikdo mne nemůže nutit kupovat za každou cenu), příkaz k nákupu zruším a jsem nucen převést cizí měnu zpět (CZK nelze posílat, pojištění je nízké, proto nebudu držet prostředky na obchodním účtu). Osobně jsem uvažoval o uložení části financí v CHF s použitím konverze výše uvedeným způsobem.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-2-2021 v 12:41

DkbBank.png - 5kB :post: :post: https://www.dkb.de/

Po více než 15 letech opustím letos Targobank.de vzniklou ze Citibank.de
Smrtící ránu mému kontu dali, když mi sdělili tento víkend, že moje konto od 1.máje nebude zadarmo,
ale stát 71,40 € ročně.

Šok vznikl také, že Tesco PLC mělo v pátek 12.2. reverzní split a Targobank mi vzala za to 19,90 € poplatek,
když splity jsou vždy zadarmo.

A když už najdu jinou banku, kde je Girokonto a akciové depo zadarmo,
smím si také přát francouzskou daň z dividend 12,8% namísto mých dnešních 30%,
VISA kartu zadarmo a bez ročního poplatku 40 €, jako mám u Targobank
úrok z přetažení konta o 3.000 € jen 7%
místo mých dnešních 10,6% až 12,5% u Targobank.

:punk: A vy se tam zeptejte, jestli můžete otevřít konto u DKB při bydlišti v Čechách!
Tam můžete mít akcie 50 let na kontě a nechat je dědit syna spíš, než na kontě u Fio,
Robinhood, Lynx, Etoro, Degiro.
:punk:

DeKaBe.png - 143kB :post: :post: https://www.dkb.de/

:post: :post: https://www.dkb.de/
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 15-2-2021 v 12:56

bulinak: Já to řešil přes IB zdarma (dokonce i 10 USD ti vrátí TW když je požádáš, tzn. pokryje to případ kdy provedeš 2x transfer od IB v měsíci). TW uznávají jen Currencyfair (nikoliv Ttransferwise Borderless, tam platby vrací).

Wiki: Docela krkolomné :). Nedivil bych se kdyby se vydřiduši z Lynx s tím nepárali a účet zrušili i tak. Kam jsi chtěl ukládat v CHF? Je tam nějaký spořící účet pro našince s dobrým úrokem, nebo jen jistota stability měny jako takové?

Otázka do pranice - nemáte někdo zkušenosti s introducing brokerem IQ Trade? Mohla by to být varianta s 0 USD inactivity fee za Tradestation Global bez licence.

Dnes jsem prodal konečně RDSB na AMS burze a zvažuji jestli účet u IB zrušit, nebo využít této varianty převodu pod dalšího introducing brokera jak obejít poplatek za neaktivitu a zároveň mít možnost provádět konverze.

Wiki
Member

[*] Zasláno 15-2-2021 v 15:20

Wiki: Docela krkolomné :). Nedivil bych se kdyby se vydřiduši z Lynx s tím nepárali a účet zrušili i tak. Kam jsi chtěl ukládat v CHF? Je tam nějaký spořící účet pro našince s dobrým úrokem, nebo jen jistota stability měny jako takové?

CHF jsem chtěl jen tak pro uložení jako stabilní měnu, bez úročení .
Jinak IBIE už umožňuje odeslat i CZK, čímž se plán trochu mění. Na účtu tam mám uloženy USD, EURO i GBX ve vyšším počtu (po prodeji LUMN a Prosieben), tak je odeslání po směně na CHF stále aktuální, ale nutně to nepotřebuji.
Co se týče výše hodnoty ptf., tak mám plán pro držení splněn, nemám sice důvod nutně vybírat, ale nebudu ani navyšovat. Investici do akcií mám vedenou jako samostatnou jednotku, kdy ke 3 brokerům mám rezervu na „spořícím“ účtu odděleně od rodinných financí. Pokud na konci roku překročím limit, což se stalo, mám v plánu odčerpat. Zatím využívám omezeně, protože i možnosti jsou omezené.
TomasV
Member

[*] Zasláno 15-2-2021 v 16:39

Citace: Původně zaslal: Wiki  

CHF jsem chtěl jen tak pro uložení jako stabilní měnu, bez úročení .
Jinak IBIE už umožňuje odeslat i CZK, čímž se plán trochu mění. Na účtu tam mám uloženy USD, EURO i GBX ve vyšším počtu (po prodeji LUMN a Prosieben), tak je odeslání po směně na CHF stále aktuální, ale nutně to nepotřebuji.
Co se týče výše hodnoty ptf., tak mám plán pro držení splněn, nemám sice důvod nutně vybírat, ale nebudu ani navyšovat. Investici do akcií mám vedenou jako samostatnou jednotku, kdy ke 3 brokerům mám rezervu na „spořícím“ účtu odděleně od rodinných financí. Pokud na konci roku překročím limit, což se stalo, mám v plánu odčerpat. Zatím využívám omezeně, protože i možnosti jsou omezené.

Můžu se zeptat,co za Brokery používáš?

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Wiki
Member

[*] Zasláno 15-2-2021 v 16:54

Klasiku Lynx, Degiro a Fio pro české.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 15-2-2021 v 17:30

Citace: Původně zaslal: Ladislav  

Po více než 15 letech opustím letos Targobank.de vzniklou ze Citibank.de
Smrtící ránu mému kontu dali, když mi sdělili tento víkend, že moje konto od 1.máje nebude zadarmo,
ale stát 71,40 € ročně.

Targobank je zločinec!

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
A tak se mi zdá o ZADARMO kontu DKB Bank, kam to mám 500 metrů daleko = DKB Bank, Brienner Str. 18.

Jsem v DKB mnoho let a jsem velmi spokojen. Banka prostě dělá to, co má. V angličtině se říká: no frills

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 16-2-2021 v 21:08

DkbBank.png - 5kB
https://www.dkb.de/ = konto dostanou i lidé z Čech a zadarmo.

Já jsem otevřel včera konto u německé kreditní banky DKB, jen proto, že moje Targobank.de vzniklá ze Citibank od 1. máje už nebude mít pro mne konto zdarma, ale chtít 71,40 € ročně.
DKB Banka má tu výhodu, že poskytuje konto zadarmo i lidem bydlícím v celé Evropě,
EC karta a Visa karta je zadarmo. :cool: S jistým formulářem se zdaní francouzské dividendy jen 12,8%.
Však za vybírání peněz z automatu v zemích bez eura se platí poplatek 2% z vytažených peněz.
Což zmizne, když bude mít česká republika za 50 až 100 let euro.
Konto je zadarmo, i když na něj nechodí peníze. :exclamation: Poplatek za nákup akcii je 10 € až do hodnoty akcií 10.000 € na německých Tradegate a Xetra. Poplatek za New York, Londýn je 20 €. Takže budete muset koupit americké akcie na německém trhu Tradegate. A nebo koupit akcie v New Yorku za 2.000 €, aby poplatek dělal 1%.
:( Člověk musí však umět používat na smartfounu DKB-TAN2go a proto si hned, když vláda dovolí otevřít obchody, koupím můj první smartfoun:
GIGASET GS100 8 GB Graphite Grey Dual SIM za 50 € a někdo mi musí pomoci instalovat DKB-TAN2go App.

https://www.dkb.de/ = konto dostanou i lidé z Čech a zadarmo.
Ceník v PDF :post: https://dok.dkb.de/pdf/plv_pk.pdf

minarjo
Member

[*] Zasláno 17-2-2021 v 23:51

Koho zajímá, jak do Lynxu dostat přímo dolary, bez poplatků za konverze či zaslání (s využitím Revolutu), detailně to popisuji zde: https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=5&...
akcionarek
Member

[*] Zasláno 18-2-2021 v 11:36

Chtěl bych se zeptat jakého brokera si zvolit pro držení akcii na stálo, vzhledem k peripetiím brokerů tipu degiro nebo lynx bych asi radši zvolil méně komplikovanou variantu FIO.
(nevadi mi vyšši poplatek za nakup)

Pročetl jsem celé vlákno a navýhoda u Fia jsou vyšši poplatky a chodící nezdaněné dividendy z Británie?

Chci složit protiinflacní portfolio na divi z GB, USA a Čr (čez)

Jak kupovat akcie přes FIO? za koruny je to jednoduchy - Cez, sberný účet u Fia pro eura (eura si dejme tomu pošlu s vyhodnejsim kurzem přes roxlen,revolut) - nakupy na xetra za eura, kde se daji koupit akcie GB vím o VODAFONE, TESCo nevím jestli jde britishamerican tobaco a BHP z indexu ftse na Xetra?
Hlavně né Frankfurt abych nemusel volat pro nákup.

Dal mě zajimaji tituly tipu ATaT, PM a další podobné za USD, kde takové koupit dají se taky na xetra za EUR?

Dají se koupit akcie Gazprom na fio? treba na xetře? (já vím rizikové ale co už)
V jaké měně mě budou chodit dividendy z GB a US?
Jak je to s dvojím zdaněním dividend na akcie v USA u FIO?
Daji se třeba na Xetra koupit ETF na střibro či jiný kov něco jako SLV, PSLV?
GB dividendy dojdou nestržené?

Díky za připadné odpovědi

Cyberguy
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-2-2021 v 14:00

Citace: Původně zaslal: akcionarek  
Chtěl bych se zeptat jakého brokera si zvolit pro držení akcii na stálo, vzhledem k peripetiím brokerů tipu degiro nebo lynx bych asi radši zvolil méně komplikovanou variantu FIO.
(nevadi mi vyšši poplatek za nakup)

Pročetl jsem celé vlákno a navýhoda u Fia jsou vyšši poplatky a chodící nezdaněné dividendy z Británie?

Chci složit protiinflacní portfolio na divi z GB, USA a Čr (čez)

Jak kupovat akcie přes FIO? za koruny je to jednoduchy - Cez, sberný účet u Fia pro eura (eura si dejme tomu pošlu s vyhodnejsim kurzem přes roxlen,revolut) - nakupy na xetra za eura, kde se daji koupit akcie GB vím o VODAFONE, TESCo nevím jestli jde britishamerican tobaco a BHP z indexu ftse na Xetra?
Hlavně né Frankfurt abych nemusel volat pro nákup.

Dal mě zajimaji tituly tipu ATaT, PM a další podobné za USD, kde takové koupit dají se taky na xetra za EUR?

Dají se koupit akcie Gazprom na fio? treba na xetře? (já vím rizikové ale co už)
V jaké měně mě budou chodit dividendy z GB a US?
Jak je to s dvojím zdaněním dividend na akcie v USA u FIO?
Daji se třeba na Xetra koupit ETF na střibro či jiný kov něco jako SLV, PSLV?
GB dividendy dojdou nestržené?

Skoro bych řekl, že na otázku volby brokera jsi si už odpověděl sám. Za mne to není špatná volba.

Vyšší poplatky u FIO po mnoha letech budou bezvýznamné. Postupuj s rozmyslem a udrž pod kontrolou výši poplatků v poměru k výši dané investice (třeba do 1% a méně z investované sumy). Ale proč by nezdaněné divi z GB byly nevýhodou? Mimochodem, LYNX je posílá také nezdaněné.

Gazprom? Na FIO je, jen si vybrat ten správný:
65274 SCF GAZPROM NEFT (ADR) SRN
69719 GZPFY GAZPROM NEFT (ADR) USA-OTC-PK
110228 GZPMF GAZPROM PJSC USA-OTC-PK
U FIO to nalezneš když do menu na levé straně (Najdi CP) vyplníš co hledáš + "zobraz" a ono už to hledá samo.

Dividendy ti chodí v té měně, jaký je domicil dané akcie. Jen vyber správnou burzu.
Dvojí zdanění z USA? V USA ti strhnou daň (nejčastěji 15%) a díky smlouvě o zamezení dvojího zdanění už více danit nebudeš.
ETF není má doména ale určitě někdo poradí a nebo pilně hledej.
 Stran:  1  ..  23    25    27  ..  32