Stran:
1
..
24
25
26
27
28
..
32 |
akcionarek
Member

|
|
Díky za info,
ADR a OTC (jako OTC trh? :blush
Spíš bych měl zájem o řádnou akcii né ADR, ale třeba to nejde, leda to koupit na burze v Moskvě 
Zajímá mě Xetra a BCPP co tam půjde koupit podle toho složím ptf, ale investice až cca za měsíc, tak mám čas vše si pohledat, ale je toho celkem dost.
Poplatky by měli vyjit pod 1%
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie Gazprom nekupuj od Putina. On si je vzal zadarmo.
Ty si najdi akcie v západní Evropě, severní Americe a východním Japonsku.
Jestli jsi ale ruský agent, tak to jinak nejde a musíš zde dělat ruským akciím reklamu.
|
|
minarjo
Member

|
|
@akcionarek:
Broker Fio pro držení zahraničních dividendových akcií má jednu, ale celkem podstatnou nevýhodu: danění zahraničních dividend (přehlednost a možnost
doložení). A to je spolu s poplatky hlavní důvod, proč jsem ho před lety pro zahraničí opustil (k Lynx a Degiro) a teď tam mám jen české akcie za Kč
(na ty je naopak velmi vhodný).
Aby nedošlo k nedorozumění: nejde o to, že by Fio broker zahraniční daň strhával špatně, to ne (daní jako jinde, umí formulář W8ben aby dividenda z
USA byla 15% a ne dvojnásobek, dividendy britských akcií posílá bez daně, v tom shoda s jinými). Ale jde o to, že je oproti zmíněné konkurenci (Lynx
či Degiro) jen velmi obtížné jí doložit finančnímu úřadu k daňovému přiznání. Protože zahraniční daň z dividend, pokud jí nechceš v ČR platit znova,
je třeba doložit, aby bylo možné uplatnit její zápočet vůči české daní (tedy odečtení až do české sazby 15%). Lynx či Degiro umějí souhrnný
dividendový report, kde to je přesně tak, jak to FÚ rád vidí, tedy co řádek, to stát a hrubé dividendy a stržené daně v něm (je možné jednoznačně a
bez pochyb každou z částek přiřadit konkrétní zemi, a je to uvedené souhrnně). Fio toto neumí, u něj by se musely doložit celkem 4 čtvrtletní
kompletní PDF výpisy a výpočet dle států udělat bokem sám s tím, že může být problém FÚ doložit, že tento objem hrubé dividendy a daně je za třeba
akcie USA či Německa - protože ve výpisu Fio ti je dle titulů, každý zvlášť, ne dle zemí. U nákupů na burzách USA je daň aspoň vyčíslena zvlášť jako
samostatná transakce, ale u nákupů na Xetra Německo je mnohdy ve výpisech jen čistá dividenda, tedy daň není uvedena samostatně a nelze jí pak pro FÚ
doložit už vůbec (pro uplatnění jejího započtení).
Tedy je to minimálně více pracné a pro zejména evropské divi akcie koupené na Xetra i téměř nemožné nezdanit dividendy v českém přiznání znova (tedy
doložit zahraniční daň dle států výplaty dividendy), problém je pak na straně investora i kontroly FÚ, ty zahraniční daně dle států jako celek vůbec
dokázat vyčíslit, natož doložit. V tom fakt Fio zaostává, stejně jako mnozí jiní brokeři zaměření více na trading či Forex než na dividendové
investování.
Tedy: když už Fio na zahraničí, tak ideálně jen na americkou burzu a americké akcie, tam je aspoň jednotnost v zemi a daň lze ve výpisech dohledat
zvlášť, i když pro každou výplatu samostatně.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Minarjo: On ten IB (Lynx) taky není žádná výhra z hlediska součtu příjmů a výdajů (ne zisku a ztráty) z prodeje CP. Musí se to počítat pokud chceš DP
podat správně ručně, protože podle IB přece 99% lidí nepotřebuje příjem/výdaj, ale zisk. Hodně lidí to podává špatně, nacpe tam zisk/ztrátu (někteří i
kombinovaně pro deriváty a akcie) a pak o tom ještě na webu vydají článek. Od toho pak očistit stále držené (open positions) a transferované akcie
(exporty se k nim chovají jako k prodejům). Docela mne to letos překvapilo a strávil jsem nad tím obrovské množství času, s tím že stále ještě nemám
hotovo.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
minarjo
Member

|
|
@Mufimufin, mícháš dohromady povinnosti (máš v nich zmatek) pro daňové PŘIZNÁNÍ a daňovou KONTROLU, to je sakryš rozdíl, hlavně v objemu doložených
dokumentů.
Dále: psal jsem o danění ZAHRANIČNÍCH DIVIDEND, nikoliv prodejů CP. To je pro to o čem píšu (závislost na reportech brokera) důležitější z několika
důvodů: jednak pro zdejší dividendové investory co mají dividendy a daně z několika zemí je to víc komplikované, především ale FÚ zahraniční daně dle
zákona potřebuje doložit k Přiznání POVINNĚ (zahraniční daně odvedené v jednotlivých státech, aby šel zápočet této zahraniční daně uplatnit). Zatímco
když daníš prodeje CP, tak na FÚ k tomuto nemusíš od brokera dokládat k Přiznání zhola nic! Ostatně jako u většiny jiných příjmů z kategorie Ostatní
(jsou samosebou výjimky, např. prodej nemovitosti, tam se dokládá Rozhodnutí o vkladu od příslušného katastrálního úřadu). Prostě u prodejů CP v
přiznání jen na Příloze 2 vyčíslíš příjmy a výdaje jak píšeš, tím se to dostane na hlavní list, ale jak jsi k nim došel není povinné dokládat nějakou
další přílohou. To jen když by FÚ u tebe dělal pak někdy později daňovou hloubkovou kontrolu, tak si to vyžádá, pro běžné přiznání ale fakt ne (vždyť
výpis transakcí brokera, zvlášť když by musel být až za tři roky dozadu kvůli časovému testu a doložení nákupních cen, může mít desítky stran, klidně
tedy víc než účetnictví menšího živnostníka). Jinak pravda, souhrnné výpisy snad všech brokerů jsou pro danění prodejů CP zcela nepoužitelné, nejen
proto že uvádějí zpravidla jen zisk místo příjmů a výdajů (tak to má v celoročním reportu i Degiro atd), ale hlavně nezohledňují, která transakce se
danit má a která ne (tříletý časový test), mixují vše dohromady. A ani nezkoumají roční objem 100 tisíc Kč, od kterého se prodeje daní (to ani brokeři
nemohou, protože nevědí, zda nemáš další prodeje u konkurence či třeba u podílového fondu, limit je přitom souhrnný).
Pro nákupy a prodeje CP je proto vhodné si vést svou evidenci třeba v Excelu, hlavně kvůli tomu párování prodejů k nákupům a zjištění, zda tříletý
test byl pro daný prodej splněn, a také kvůli tomu celkovému výpočtu příjmů a výdajů jen u daněných položek (co tříletý test nesplnily). Ani vlastní
evidence se ale nemusí k přiznání povinně doložit, fakt jen ta Příloha 2, ostatní jedině na výzvu při daňové kontrole. To je stejné jako u
živnostníků, také nedokládají celoroční účetnictví, faktury, účtenky... jen z něho uvedou příslušné souhrny na Přílohu 1 (podnikání) a doloží jen při
daňové kontrole. Tedy není důvod ty prodeje CP tématicky míchat k brokerům, to se jich tolik netýká, protože vzhledem k uvedenému se od nich dá využít
jen výpis všech obchodů při daňové kontrole, jinak ne. Ono i třeba proto, že někdo má brokerů víc (nebo má třeba ještě někde podílové fondy), je dobré
tu vlastní evidenci nákupů a prodejů CP (spárovanou) napříč všemi těmito společnostmi vést, pro svůj přehled i výpočet na Přílohu 2 v Přiznání. Ale to
patří do vlákna Daně, zde u brokerů je klíčové, že Fio danění zahraničních dividend neumožňuje snadno na FÚ doložit, zatímco Lynx či Degiro ano, a to
jedinou tabulkou.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Taky si myslím, že to patří do vlákna daně. Ono i to zdanění dividend tam patří. Psal jsem o druhém aspektu, protože nákup/prodej CP a dividendy spolu
souvisí.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
TomasV
Member

|
|
Osobně to nemám vyzkoušené ,ale kolega bigusdykus psal,že mu Fio za 300 kč vystavilo potvrzení s razítkem od všech pozic v porfoliu ,které se dá
použít k vyplnění přiznání.
Taky jsem někde četl,že letos se bude vylepšovat webové rozhraní E-Brokera,třeba tam přidají i lepší výpisy.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
kubis35
Junior Member

|
|
Dam jim to tam s celym tim vypisem,letos popvé a jsem zvedavi co oni na to snada to zkousnou ,aspon to ma hodně stran a budou si moc pocist :-)
|
|
minarjo
Member

|
|
Ale to není jejich povinnost číst komplet účetnictví brokera. Hlavní problém to ale nevyřeší, že nemáš ty sám jak z výpisu rozdělit a tím i doložit,
kolik z dané dividendy a daně je z USA, kolik z Německa, či z dalších zemí odkud máš divi... Fio to zkrátka neumí rozdělit a uvést, zda tato dividenda
a daň je z té či oné země. A jak mají na FÚ poznat, zda skutečně firma ABC je daňově příslušná Německu či USA? Zvlášť u těch firem, co mají dle typu
akcie možností více (třeba Shell A Nizozemí x Shell B Anglie), a zvlášť pokud ani není daň uvedena samostatně (typické u Fio u nákupu za eura na
německé burze). Bez přehledu brokera dle zemí to je tedy problematické i pro tebe samotného, to rozřazení dle zemí, nejen pro FÚ. Snad jedině pokud
máš v ptf výhradně třeba jen americké akcie, to může být snazší. Ale jak to poznat, že? Americká akcie neznamená ta koupená na US burze, třeba v
Americe koupené ADR na evropské akcie rozhodně nejsou daňově americkou akcií (např. ten Shell koupený jako RDS.A či RDS.B za dolary v USA patří daňově
ne do USA, ale do Nizozemí či Británie). Je to u Fio prostě opruz, zvlášť když by zahraničích titulů, tím i dividend, daní a hlavně zemí bylo víc.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Fio a dividendy
Citace: Původně zaslal: minarjo  | @akcionarek:
Broker Fio pro držení zahraničních dividendových akcií má jednu, ale celkem podstatnou nevýhodu: danění zahraničních dividend (přehlednost a možnost
doložení). A to je spolu s poplatky hlavní důvod, proč jsem ho před lety pro zahraničí opustil (k Lynx a Degiro) a teď tam mám jen české akcie za Kč
(na ty je naopak velmi vhodný).
Aby nedošlo k nedorozumění: nejde o to, že by Fio broker zahraniční daň strhával špatně, to ne (daní jako jinde, umí formulář W8ben aby dividenda z
USA byla 15% a ne dvojnásobek, dividendy britských akcií posílá bez daně, v tom shoda s jinými). Ale jde o to, že je oproti zmíněné konkurenci (Lynx
či Degiro) jen velmi obtížné jí doložit finančnímu úřadu k daňovému přiznání. Protože zahraniční daň z dividend, pokud jí nechceš v ČR platit znova,
je třeba doložit, aby bylo možné uplatnit její zápočet vůči české daní (tedy odečtení až do české sazby 15%). Lynx či Degiro umějí souhrnný
dividendový report, kde to je přesně tak, jak to FÚ rád vidí, tedy co řádek, to stát a hrubé dividendy a stržené daně v něm (je možné jednoznačně a
bez pochyb každou z částek přiřadit konkrétní zemi, a je to uvedené souhrnně). Fio toto neumí, u něj by se musely doložit celkem 4 čtvrtletní
kompletní PDF výpisy a výpočet dle států udělat bokem sám s tím, že může být problém FÚ doložit, že tento objem hrubé dividendy a daně je za třeba
akcie USA či Německa - protože ve výpisu Fio ti je dle titulů, každý zvlášť, ne dle zemí. U nákupů na burzách USA je daň aspoň vyčíslena zvlášť jako
samostatná transakce, ale u nákupů na Xetra Německo je mnohdy ve výpisech jen čistá dividenda, tedy daň není uvedena samostatně a nelze jí pak pro FÚ
doložit už vůbec (pro uplatnění jejího započtení).
Tedy je to minimálně více pracné a pro zejména evropské divi akcie koupené na Xetra i téměř nemožné nezdanit dividendy v českém přiznání znova (tedy
doložit zahraniční daň dle států výplaty dividendy), problém je pak na straně investora i kontroly FÚ, ty zahraniční daně dle států jako celek vůbec
dokázat vyčíslit, natož doložit. V tom fakt Fio zaostává, stejně jako mnozí jiní brokeři zaměření více na trading či Forex než na dividendové
investování.
Tedy: když už Fio na zahraničí, tak ideálně jen na americkou burzu a americké akcie, tam je aspoň jednotnost v zemi a daň lze ve výpisech dohledat
zvlášť, i když pro každou výplatu samostatně. |
Díky za info,
Asi by to bylo pracnější ale musí být vychodisko, přece u nich obchoduje víc lidi a jak to dělají oni.
Mě asi nejvíc zajimají akcie GB a CZ z geopolitického hlediska, Z US asi radši ne.
Tedy když koupím akcie na xetra, akcie jsou emitenty GB ale za eura, pak problém stěmi divi které bud dojdou v librach nebo eur, to je asi jedno.
A jen se jedna tedy o roční zučtování divi se sražkou 15% když teda dojdu divi nezdanené.
Jak tedy zjistím, že dividenda dojde nezdaněná? Podle mě díky nakoupených kusu a a dle oficiálních stránek dané firmy zjistím dividendu pred a po
zdanení+ asi nejaky zákon kolik se tam dani, pak už budu vědet jestli divi z GB došli tedy zdanené.
Pokud došli nezdaněné, tak jen zdanim pri odevzdani priznani v breznu, uvedu do prilohy daň 10 a je?
Podklad pro FU asi formular z oficiálních stránek firmy třeba tesco.uk nebo jakou maji stranku 
Já měl tenkrát brokerjet a ten si divi z GB danil sam 10%.
|
|
kubis35
Junior Member

|
|
jo pravda je ze fio to ma na hov... taky by me zajimalo jak to resi jini myslim ze klientu maji dost , z gb to je asi nejsnazsi protoze se dodanuje
tak tam by asi nemel byt problem , faktem je ze nakupu na xetre neuvadeji dan a da se v tom udelat celkem slusnej hokej treba s tim gazpromem , je to
adr , fio se na to diva jako na us protoze to ma us isin a znadi to 15 procenty ale ve vypisu to neuvede
|
|
honzasjk
Newbie
|
|
Ahoj,
jsem úplný začátečník, dokázal by prosím někdo z vás sesumírovat v čem je výhodné/nevýhodné mít peníze u zero comission amerického brokera místo u
českého na cca 20 transkací ročně? Ne že bych chtěl nakupovat/prodávat pořád sem tam ale s Fio prostě dolar cost averaging nejde. Vidím tu plno lidí
kteří mají Lynx/degiro/fio ale nikde jsem vlastně nenašel proč. V čem je nevýhodné mít portfolio u Schwab nebo Etrade? Jaké by to mělo pro mě daňové
implikace? Je problém v měnové konverzi? Nebo v garanci v případě úpadku brokera?
díky, Honza
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes jsem se naučil na smartfounu ořezávat fotografie, měnit sytost barvy, kontrast a zesvětlit, ztmavit.
Škoda, že smartfoun neumí sbíhající se linie budov, sloupů a stromů udělat
rovnoběžné.
Foto: Bayern LB + DKB
Photo: Bayerische Landesbank + Deutsche Kreditbank
DKB Banka umí s formulářem, s razítkem daňového
úřadu a s poplatkem 11,90 € zařídit,
že francouzské dividendy budou daněny ve Fr. 12,8% a kanadské dividendy v Ka. 15% po dobu 3 roků.
Jinak by byly ty jedny daněny 30% ve Fr. a ty druhé 25% v Ka. 
Když majitel konta u DKB sežene nového klienta, dostane od DKB provizi 25 € a může se o ni s novým klientem
podělit.
Ten nový zájemce o konto musí při žádosti o konto vyplnit jméno a datum narození toho staršího klienta.
A jaké akcie jsou dnes výhodně oceněné ve Fr. a
v Ka.? AXA, BNP Paribas, Danone, Engie, Sanofi, Total.
Bank of Nova Scotia, Enbridge, Royal Bank of Canada, Toronto Dominion Bank.

Foto: Bayern LB a DKB Bank in Minga, v poledne 21.2.2021.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: honzasjk  | Ahoj,
jsem úplný začátečník, dokázal by prosím někdo z vás sesumírovat v čem je výhodné/nevýhodné mít peníze u zero comission amerického brokera místo u
českého na cca 20 transkací ročně? Ne že bych chtěl nakupovat/prodávat pořád sem tam ale s Fio prostě dolar cost averaging nejde. Vidím tu plno lidí
kteří mají Lynx/degiro/fio ale nikde jsem vlastně nenašel proč. V čem je nevýhodné mít portfolio u Schwab nebo Etrade? Jaké by to mělo pro mě daňové
implikace? Je problém v měnové konverzi? Nebo v garanci v případě úpadku brokera?
díky, Honza |
Tak bohužel díky regulacím se sem moc amerických brokerů nežene,pokud nejsi USA resident tak máš smůlu a zbyde na tebe IB,Tastyworks a Tradestation,ty
dva poslední nemají Forex a zasílání ,vybíraní hotovosti se prodraží.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: honzasjk  | dokázal by prosím někdo z vás sesumírovat v čem je výhodné/nevýhodné mít peníze u zero comission amerického brokera |
Všechny tyto úvahy by měly začít důkladným prostudováním a pochopením komisionářské smlouvy, zvláště pak pochopením pojmů jako depozit, custodian,
sub-custodian, spread, střet zájmů, order-flow atd.
Ta u FIO má 170 stran, ty u zahraničních brokerů cca 30-40 stran obchodní angličtiny.
Citace: Původně zaslal: kubis35  | Dam jim to tam s celym tim vypisem,letos popvé a jsem zvedavi co oni na to snada to zkousnou ,aspon to ma hodně stran a budou si moc pocist :-)
|
Takhle to opravdu nefunguje, musíš mít řádně vyplněné DPFO, příloha 3 (jak píše Minarjo) a teprve jako přílohu jm poslat výpis transakcí FIO plus
potvrzení o zahraničních dividenách FIO.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
kubis35
Junior Member

|
|
vyplneny prilohy samozrejme dam tez a k tomu ten vypis a zkusim jestli jim to bude stacit
to totvrzeni zahranicnich dividend fio jim zatim nedam jsem zvedavej jestli to zkousnou bez toho
koukal jsem ze za to chtej 360 a dost jsem tady i cetl ze v tom delajji chyby kazdopadne bych rad vedel jake s tim mate zkusenosti a z ceniku fio to
vypada je by to mohli chtit i za kazdou emisi zvlast coz by byl financne uplnej nesmysl i kdyz tu uz nekdo psal ze to platil za vic akcii dohromady
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Ta informace o chybách je ode mě, 2x jsem to musel reklamovat.
Mně účtovali 360 za výpis, ale někdo psal, že po něm chtěli 360 za položku (dle ceníku). Chtěl jsem to od nich v posledních 8 letech.
Problém je v tom, že z běžného transakčního výpisu se to nedá správně vyjít. Mají v tom boty. Občas to ukáží ve formě "Dividenda - Zaplacená daň",
občas "Dividenda po zdanění (bez výše odvedené daně)", občas "Dividenda bez zaplacení daně (přestože se jedná o USA firmu)".
Pak tam bývaly chyby v daňovém domicilu firmy.
Je samozřejmě šance, že to projde i bez toho, ale mně to za ty následné starosti nestojí.
Pokud půjdeš touto cestou, tak si to dej do Wordu, ať to má nějakou formu a aby tam byly informace: Firma, Datum, Kde bylo odvedeno, Hrubý příjem,
Čistý příjem, Odevedená daň.
Ten Word (PDF) pak přilož k DP.
V případě sporu to budeš muset umět obhájit.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
|
|
kubis35
Junior Member

|
|
360 za polozku maji v ceniku to by byl nesmysl i kdybych mel jen pul emisi co mam a s tim vypisem to chapu i kdyz ja tam tedy mam vzdy dan u usa akcii
hned u divi a na xetre mam jen gb bez dane takze z toho vypisu jsem to dohromady dal celkem v pohode jediny co mi nenapsali byl gazprom koupenej na
xetre jak us adr tak jsem jim psal ze je ta divi divna a rozepsali mi to emailu ze je strzeno 15 procent jako z us akcie ze to adr je znaceny jako us
isin , no zkusim to takhle treba to dostane do ruky nekdo kdo nebude mit chut se v tom hnipat a kdyz jo takbudu delat blbyho at mi poradi a zajdu pro
ten vypis snad udelaji teda celej za 360 jen by pak bylo trosku blby kdyby ten jejich vypis byl jinej ve vyslednch castkach s tim mim :-)
|
|
akcionarek
Member

|
|
Zřídíl jsem si FIO demo a připadne mi to celkem nepřehledné, mám problém najit CP a když už tak nevím jestli jsem našel ten správný.
nasel jsem si RioTinto ticker RIO1 je to správně? Když ano jak je možné že je PE 36,40 a zisk na akcii
2,04 Dividenda 1,48 sice nevim v jake mene,ale divi jen 1,99%
Fakt má rio tinto pe 36 a divi jen 2%?
u tesca tam ani data nejsou...
Jeste bych se chtěl zeptat jaké akcie z BPPP jsou nejlepsi na držení dividend a predpokladem že je vyplacet budou? PM, CEZ a O2 připadně jaké jsou
vhodné pro nákup pro divi, díky KB asi divi nedají...
|
|
eco
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
DKB Banka umí s formulářem, s razítkem daňového
úřadu a s poplatkem 11,90 € zařídit,
že francouzské dividendy budou daněny ve Fr. 12,8% a kanadské dividendy v Ka. 15% po dobu 3 roků.
Jinak by byly ty jedny daněny 30% ve Fr. a ty druhé 25% v Ka.
|
Už jsem to udělal pro Francii. Pokud potřebujete pomoc, klikněte na tento odkaz:
https://www.divantis.de/geschafft-franzoesische-dividende-oh...
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
A jaké akcie jsou dnes výhodně oceněné ve Fr. a
v Ka.? AXA, BNP Paribas, Danone, Engie, Sanofi, Total.
Bank of Nova Scotia, Enbridge, Royal Bank of Canada, Toronto Dominion Bank.

|
Jakmile budete mít tyto akcie, možná je už nikdy neprodáte. Důchod (=dividendu) budete od těchto společností vybírat po zbytek svého života. Později
Bill a Joe zdědí akcie. Pak mohou vaši synové odejít do důchodu ve 30 letech.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
akcionarek:
https://finance.yahoo.com/quote/RIO1.DE?p=RIO1.DE&.tsrc=...
|
|
akcionarek
Member

|
|
Díky uplně jiná data nez fio
|
|
akcionarek
Member

|
|
dotaz
na finance yahoo prolistuju akcie z LSE a zajimaji me:
- Tesco PLC s Ex - Dividend Date 14.2.21
- British American Tobacco p.l.c. - Ex-Dividend Date 24.3.21
- Vodafone Group Plc - Ex-Dividend Date 16.12.20
- BP PLC - Ex-Dividend Date 30.12.20
- Rio Tinto PLC - Ex-Dividend Date 3.3.21
kdybych koupil takové akcie, kdy bych dostal dividendy, když bych je nakoupil např. za měsíc na xetra, letos už žádne dividendy případně jen u tobaca?
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Je třeba to sledovat buď na www stránách firmy, nebo na stránkách, které se zabývají dividendami.
Např. BP PLC vyplácí čtvrletně, ale přesný další datum dividendy a její výše nejsou známé.
Musí se to tedy sledovat, nebo odhadnout.
https://www.dividendmax.com/united-kingdom/london-stock-exch...
https://www.bp.com/en/global/corporate/investors/information...
Akcii musíš koupit nejpozději 3 dny před ex-dividend, abys dostal dividendu.
Moneta, Enbridge
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Akcii musíš koupit nejpozději 3 dny před ex-dividend, abys dostal dividendu.
[/rquote]
Prečo 3 dni pred ex-divi day? Ak ju mám na účte posledný deň pred ex divi tak mám nárok na divi - alebo mi niečo uniká?
|
|
Stran:
1
..
24
25
26
27
28
..
32 |