Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  25    27    29  ..  32
Autor: Předmět: Broker konto depo burza
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 22-2-2021 v 13:30

Je tam prodleva tuším T+2 s vypořádáním transakce.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 22-2-2021 v 14:01

Ex-dividend je datum, kdy kupující již nemá nárok na dividendu. Pak je tam to transakční vypořádání nákupu, takže já se držím 3 dnů, raději více.
T+2 znamená, že pokud dnes koupíš akcii, tak ji sice vidíš v porfoliu, ale ještě ti nepatří. Až za 2 dny.

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 25-2-2021 v 14:21

Obchodujete někdo přes IB/Lynx + máte Santander + v prosinci vám místo peněz poslali akcie?
Potřeboval bych poradit ohledně reportů. Díky

ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
samur
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-2-2021 v 22:08

Ja mam Lynx a taktiež akcie Santander ako ADR certifikat. V decembri mi poslali ale dividendy... asi niekedy v oktobri či novembri mi prisla volba ako vyplatit akcie : či formou cash dividend , predat práva na akcie alebo reinvestovat do akcii
jára
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-2-2021 v 01:04

Plánuji otci udělat hodnotový portoflium a řeším jakýho brokera mám zvolit pro něho.
Pro české akcie FIO nebo Partia?
Pro zahraniční asi https://www.degiro.cz/ máte s tímhle brokerem nějaké zlé zkušenosti někdo?
Chci mu tam nakoupit normální akcie, co mu tam budou ležet a posílat jenom dividendy doživotně a hlavně, aby tam neplatil tunu poplatků..

Já sám jsem u FIA a moc my to nevyhovuje a nestačí, protože 30% portfolia mám na spekulace a pravidelný obchody - když vidím maldou technologickou firmu - starup tak se prostě oni zajímám, aby mi vydělal na hodnotové akcie :D
Můžte i mně doporučit na zahraniční akcie nějakýho Brokera, který je ideální na dlouho dobé držení a i na pravidelný nákup prodej a nebo klidně i dva na dlouho dobé držení a občasný prodej a nákup.

Tady je takové zajímavé srovnání:
https://www.fxstreet.cz/srovnani-a-hodnoceni-brokeru.html
VSbrok
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-2-2021 v 10:59

Srovnání je třeba zde: https://www.investicnigramotnost.cz/jak-si-vybrat-brokera-c-...

na tom fxstreet je srovnání POUZE forexových brokerů, to je Ti pro investování do dividendových akcií naprosto k ničemu!!!

U Degira bacha na jejich pravidelné omezování počtu obchodovaných akcií.
BDC firmy si tam už vůbec nekoupíš a REIT serktor před nedávnem taky omezili ... bastardi :(
TomasV
Member

[*] Zasláno 28-2-2021 v 11:25

Citace: Původně zaslal: jára  
Plánuji otci udělat hodnotový portoflium a řeším jakýho brokera mám zvolit pro něho.
Pro zahraniční asi https://www.degiro.cz/ máte s tímhle brokerem nějaké zlé zkušenosti někdo?
Chci mu tam nakoupit normální akcie, co mu tam budou ležet a posílat jenom dividendy doživotně a hlavně, aby tam neplatil tunu poplatků..

Já sám jsem u FIA a moc my to nevyhovuje a nestačí, protože 30% portfolia mám na spekulace a pravidelný obchody - když vidím maldou technologickou firmu - starup tak se prostě oni zajímám, aby mi vydělal na hodnotové akcie :D
Můžte i mně doporučit na zahraniční akcie nějakýho Brokera, který je ideální na dlouho dobé držení a i na pravidelný nákup prodej a nebo klidně i dva na dlouho dobé držení a občasný prodej a nákup.

Pokud se nebude dělat moc obchodů ,tak bych klidně nakupoval u FIA.Já osobně ho budu používat jako druhého brokera k Lynxu.

Degiro bych nebral ani kdyby mi za to někdo platil.Žádný broker mi nebude říkat jaké akcie mám nebo nemám nakupovat.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Vosa
Member

[*] Zasláno 28-2-2021 v 11:47

A kdy zrušíš LYNX? Ten ti říká(zakazuje), abys nenakupoval zbrojaře;)

Citace: Původně zaslal: TomasV  
Citace: Původně zaslal: jára  

Pokud se nebude dělat moc obchodů ,tak bych klidně nakupoval u FIA.Já osobně ho budu používat jako druhého brokera k Lynxu.

Degiro bych nebral ani kdyby mi za to někdo platil.Žádný broker mi nebude říkat jaké akcie mám nebo nemám nakupovat.

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
TomasV
Member

[*] Zasláno 28-2-2021 v 11:54

Citace: Původně zaslal: Vosa  
A kdy zrušíš LYNX? Ten ti říká(zakazuje), abys nenakupoval zbrojaře;)

Klidně ještě dneska ,když mne poradíš lepšího:rolleyes:

Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Vosa
Member

[*] Zasláno 28-2-2021 v 12:00

Sdílím článek od ado130 ohledně omezení REITs u Degiro.
https://www.ft.com/content/0043b028-0b35-11e8-8eb7-42f857ea9...

pokud odkaz nefunguje, použít tento a první odkaz ft.com
https://www.google.cz/search?sxsrf=ALeKk00vk6LT2ji8yaMeL71q2...

Takže Realty Income neposkytne Degiru KIID a Degiro nás dle nařízení EU musí chránit:(:thumbdown:
Tady je nařízení EU.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX:32...

Jinak z BDC firem MAIN stále nakupovat lze.

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
jára
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-2-2021 v 15:37

Jako pro otce to bude jedno smerka prakticky jenom, koupim mu to a bude drzet - tam se da zkousnout jednovstupni poplatek 10 doalru nebo 10 ecek za transakci a obcas 20 za akcii..

Ale ja bych rad na svoje obcasne nakupy, kde je nizsi poplatek a navic treba FIO mne nepusti na Japonskou a Brazilskou burzu..
A ty firmy nejsou treba na evropských burzach ani na amerických..
FIO mnohdy nemá ani danou akcii v nabidce pro dany trh, ale staci jim napsat a oni ji doplni pokud je na tech burzach, co podporuji(a jenom ji proste jeste nikdo nekoupil).

Podle toho co ctu, tak proste na hold(dividendy) by mi mohlo stacit FIO, ale na obcasnou spekulaci to chce tedy druheho brokera.. Ale jakeho?
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 3-3-2021 v 19:14

DkbBank.png - 5kB

Hurá, hurá, der Lenz ist da!
17.2. jsem dostal první dopis od DKB banky s QR kódem. A jak jsem se učil scannovat kód, konto bylo zavřeno. 25.2. jsem dostal dopis s novým QR kódem a když mne navštívil jeden odborník s kontem u DKB, bylo moje konto zavřeno znova. Tentokrát jsem nedostal 3. dopis s 3. kódem, ale jen pozitivní e-mail, že to mám zkusit znovu.
Na webstránce :post: www.dkb.de jsem vyplnil přihlašovací jméno 107XXXXX35_p a pak kliknul ''heslo zapomněl''. Za hodinu přišlo podivné heslo 94XX5 v e-mailu. To jsem tedy vyplnil a byl jsem šokován = Během 3 minut jsem musel najít Freischalt-Kod v TAN2go-App. V App jsem musel vyplnit moje dlouhé jméno 107XXXXX35_p a vlastní heslo B----4 a kupodivu jsem číslo nalezl a před lhůtou 3 minut a na webu DKB vyplnil. Pak jsem chtěl vidět moje konto. Ale nešlo to. Pak jsem dostal do TAN2go-App TAN číslo, našel ho a vyplnil ho na webu DKB. Zase jsem moje konto neviděl. Dostal jsem další TAN do TAN2go-App a pak jsem konečně dnes v 18 hodin poprvé spatřil moje nové konto DKB a stav peněz 12,50 euro.

A protože jsem koupil pár dní předem obilnou pálenku a hruškový džus a měl je v ledničce, tak ten veliký úspěch s otevřením konta u DKB hned oslavuju.
:info: Celé ty komplikace vznikly, protože moje konto u Targobank už nebude zadarmo, ale stát od 1. máje 71 € ročně. A za druhé: DKB banka mi zařídí snížit francouzskou daň z dividend ze 30% na 12,8% a kanadskou daň snížit ze 25% na 15%. Krom toho mi Targobank chtěla brát 2x 19,90 € poplatek za dividendy v akciích a 19,90 € poplatek za split akcie a DKB banka oboje vyřídí snad zadarmo.
Video 2,11 minut německy: Jak je to s TAN2go u DKB
:post: https://www.facebook.com/Deutsche.Kreditbank/videos/18343470...

Bill-Joe-27.jpg - 103kB Lieber Kinder statt Inder. Raději děti než Indy.
Joe Konecny a Bill Konecny
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
akcionarek
Member

[*] Zasláno 7-3-2021 v 21:40

Chystám se v nějaké krátké době navštívit tuzemskou FIO a vhledem ktomu, že u nich běžný účet nemám a ani nechci, tak mám prý dojít osobně na pobočku si zřídit obchodní účet.

Budu prý uvádět ve smlouvě mou banku, odkud mi budou chodit prostředky. To je asi fajn jen já si přece chci zřídit multiměnový účet na roxlenFX abych si do FIO poslal eura, nechci směnovat na e-Broker a nevím jak to zařídit abych poslal teda eura z roklen.

Jak tedy fio e-broker rozpozná že penize došli ode mně na mé jméno? Co mám říct u FIO při podepisování smluv - odkud budou chodit prostředky? Musím si prvně zřídít učet na roklenu a pak teprv jit na FIO? Trochu mě mate že nebudu mít žádné číslo učtu na roklenu. Díky za případné info.

eco
Senior Member

[*] Zasláno 7-3-2021 v 22:05

Citace: Původně zaslal: Ladislav  

Hurá, hurá, der Lenz ist da!

Jako odborník jsem rád, že účet DKB nyní funguje.
Mimochodem, DKB také nabízí službu změny účtu. (=DKB Kontowechselservice) Pak nemusíte informovat všechny, kteří vám posílají peníze (=důchod) nebo debetní z vašeho účtu (= elektřina) jednotlivě o vašich nových bankovních údajůch.

TomasV
Member

[*] Zasláno 8-3-2021 v 06:19

Citace: Původně zaslal: akcionarek  
Chystám se v nějaké krátké době navštívit tuzemskou FIO a vhledem ktomu, že u nich běžný účet nemám a ani nechci, tak mám prý dojít osobně na pobočku si zřídit obchodní účet.

Budu prý uvádět ve smlouvě mou banku, odkud mi budou chodit prostředky. To je asi fajn jen já si přece chci zřídit multiměnový účet na roxlenFX abych si do FIO poslal eura, nechci směnovat na e-Broker a nevím jak to zařídit abych poslal teda eura z roklen.

Jak tedy fio e-broker rozpozná že penize došli ode mně na mé jméno? Co mám říct u FIO při podepisování smluv - odkud budou chodit prostředky? Musím si prvně zřídít učet na roklenu a pak teprv jit na FIO? Trochu mě mate že nebudu mít žádné číslo učtu na roklenu. Díky za případné info.

Není jednoduší si zdarma zřídit u Fia eurový účet a tam poslílat peníze z Roklenu?

Portfolio:
Jarda
Junior Member
**

[*] Zasláno 8-3-2021 v 12:18
převod czk z lynx

Zdravím a rád bych se zeptal: prováděl jsem první převod prostředků z lynx po migraci do irska. Byl jsem překvapen poplatkem ve výši 1% který si ted účtuje zprostředkovávající čsob. platba byla v czk, účet konečný v mbank. Vím že před migrací byl poplatek daleko menší, máte s tím někdo zkušenosti? díky
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 8-3-2021 v 18:36

řeší to všichni.
- poslat z FIO v CZK na ten německý CZK účet, poplatek 200 Kč (u Airbank prý 100 Kč)
- poslat z FIO v CZK na ten německý EUR účet, poplatek cca 500 Kč při platbě 20.000 Kč
- založit účet v RoklenFX, poslat tam CZK, směnit je na EUR a pslet do německa. To prý nestojí skoro nic.

Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 8-3-2021 v 19:52

bigusdykus: o koze a o voze:-)

Jarda: 1x měsíčně (před migrací) byl převod na český účet z Lynx zcela zdarma. To co píšeš je divně moc, mělo by to být nějakým paušálem a ne procentem. Ta ČSOB byla korespondenční banka, nebo co myslíš tím zprostředkující?
Pehara
Junior Member
**

[*] Zasláno 9-3-2021 v 13:41

Dobrý den,
rád bych slyšel názor zkušených na brokera:
"IQ-Trade (zastoupený Petrem Večeřou), poskytovatel platformy Interactive Brokers TWS v češtině".
Nabízejí možnost otevřeni účtu od 5.000US$
V PR článku na tradeandfinance.eu se píše také:
"Peter (Večeřa), coby broker společnosti Systrade A.G., která je samozřejmě registrována u ČNB, umožňuje například obchodování u Interactive Brokers"
"SYSTRADE AG is located in Vaduz, Liechtenstein and is part of the Securities Brokerages Industry. SYSTRADE AG has 5 employees at this location and generates $918,735 in sales (USD). "
Tak nevim ..
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 9-3-2021 v 14:32

Pozor na RoklenFx - dříve měli dobré směnné kurzy, ale to se postupně zhoršilo. U větších částek jsem měl lepší smluvní kurzy u Creditas. To tedy vše než jsem měl IB a možnost směny přímo u nich (tam momentálně nejsem). Tzn. za mne si vždy ověřit na kolik vyjde samotná konverze.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
minarjo
Member

[*] Zasláno 10-3-2021 v 14:22

@Jarda;
Dřív než Lynx (přesněji Interactive Brokers Ireland) zřídí CZK účet v ČR, je levnější (zdarma) poslat si z Lynx eura na český eurový účet, SEPA platby jsou gratis. A možností, jak eura u nás levně směnit na Kč, je několik (Revolut do 25 tisíc Kč měsíčně, směnárna v internetovém bankovnictví Moneta pro částky do 1000 euro, na víc devizovky typu Roklen....).

@bigusdykus:
Jarda ale poptává tok financí opačným směrem, Z Lynx :). A zasílání Kč z Německa do ČR přes tu banku JP Morgan, kde tam má IB IE korunový účet, to vyjde draho - je to mezinárodní SWIFT, korespondenční banka ČSOB na cestě Swift platby u nás za to účtuje 1%, min. 300 max. 2000 Kč, viz zde: https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=5&...
Tedy snad jedině klienti ČSOB by se tomuto poplatku vyhnuli, ČSOB ale zase má dost drahou příchozí Swift. Tedy řešením je se zasílání Kč do ČR teď vyhnout, jak píšu Jardovi výše. U zaslání EUR (SEPA europlatba) toto nehrozí.
Wiki
Member

[*] Zasláno 10-3-2021 v 17:03

Citace: Původně zaslal: minarjo  
@Jarda;
Dřív než Lynx (přesněji Interactive Brokers Ireland) zřídí CZK účet v ČR, je levnější (zdarma) poslat si z Lynx eura na český eurový účet, SEPA platby jsou gratis.

@bigusdykus:
Jarda ale poptává tok financí opačným směrem, Z Lynx :). A zasílání Kč z Německa do ČR přes tu banku JP Morgan, kde tam má IB IE korunový účet, to vyjde draho - je to mezinárodní SWIFT, korespondenční banka ČSOB na cestě Swift platby u nás za to účtuje 1%, min. 300 max. 2000 Kč, viz zde: https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=5&...
Tedy snad jedině klienti ČSOB by se tomuto poplatku vyhnuli, ČSOB ale zase má dost drahou příchozí Swift. Tedy řešením je se zasílání Kč do ČR teď vyhnout, jak píšu Jardovi výše. U zaslání EUR (SEPA europlatba) toto nehrozí.

Minarjo Pokud bych si např. u FIO Banky zřídil účet v EURO, kam bych si nechal posílat z IB EURA (abych na obchodním účtu neměl vysokou hotovost) a opačně odesílal je (EURA) na účet IB, bylo by to bez poplatků? Obchodní účet platbu SEPA umožňuje, ale není mi jasný převod mezi ČSOB a JP Morgan. Má to někdo vyzkoušeno?
Jarda
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-3-2021 v 09:18

Díky všem za reakci. Ano Minarjo, podle toho co se mi podařilo zjistit je to s ČSOB přesně tak. Vyhnul bych se tomu zasláním eura, no to musím zjistit jak by vycházel převodní kurz u mé banky, na lynxu je to přece jen za hubičku. No zatím se nic posílat nechystám, uvidím jak dále.
minarjo
Member

[*] Zasláno 11-3-2021 v 18:01

@Wiki:
Ano zdarma, SEPA (tedy platba v eurech v rámci EHP) není jako nevyzpytatelná platba Swift. SEPA je zdarma (přesněji za cenu stejnou jako domácí platba, to nařizuje EU, ve Fio tedy zdarma) a BEZ účasti korespondenčních bank. Tedy SEPA by nešla přes žádnou jinou banku jako SWIFT přes ČSOB, jde to přímo přes clearing ECB, obdoba našich domácích plateb které jsou také přímo přes clearing ČNB. Je to i obdobně rychlé, tedy u většiny bank SEPA zadaná dopoledne je v cíli tentýž den, odpoledne pak nejdéle následující den.
Wiki
Member

[*] Zasláno 11-3-2021 v 19:40

Díky, zakládám účet v Eurech u Fio. Měnit na CZK nebudu, nechám to tam jako rezervu při poklesu.
 Stran:  1  ..  25    27    29  ..  32