Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  26    28    30  ..  32
Autor: Předmět: Broker konto depo burza
akcionarek
Member

[*] Zasláno 11-3-2021 v 22:03

Citace: Původně zaslal: Wiki  
Díky, zakládám účet v Eurech u Fio. Měnit na CZK nebudu, nechám to tam jako rezervu při poklesu.

A ten účet eurový u FIO je běžný klasický nebo obchodní?
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
akcionarek
Member

[*] Zasláno 11-3-2021 v 22:07

Mě by zajímalo jak výhodné by bylo si směnit koruny přímo v aplikaci ebroker fio na eura nad 10000 eur nebo usd směnované částky, prý je to výhodné, ale neumím si to porovnat stím jak by vyšel kurz u roklenu aj. Co je tak nějak lepší.
akcionarek
Member

[*] Zasláno 11-3-2021 v 22:10

Není jednoduší si zdarma zřídit u Fia eurový účet a tam poslílat peníze z Roklenu?

[/rquote][/rquote]

A ten účet myslíš jako běžný účet nebo obchodní jako obchodní eurový? Díky.
Cyberguy
Junior Member
**

[*] Zasláno 12-3-2021 v 07:14

Citace: Původně zaslal: akcionarek  

Nejspíše tím myslíš, zda je účet vztažen k e-broker (obchodní) nebo k běžnému účtu u FIO (klasický). Ano, je to klasický běžný účet (případně termínovaný, nebo co si založíš) a abys jej spojil s e-brokerem, musíš to oznámit FIO a oni ti jej propojí s obchodním účtem v e-broker. Sám si běžný € FIO účet spojit s e-brokrem nelze.
Wiki
Member

[*] Zasláno 12-3-2021 v 09:21

Měl jsem na mysli běžný účet, ale při zakládání se mi vepsala hláška, že pro mne podúčet založit nelze (Paradoxně předchozí krok oznamuje "Založení účtu bez podmínek,zdarma a pro všechny"), takže jsem napsal dotaz na servis.
Wiki
Member

[*] Zasláno 12-3-2021 v 10:00

Šlo to celkem rychle, ozval se mi po telefonu pracovník FIO Banky navedl mne na Změnu smluvních podmínek, kde jsem potvrdil zdroj příjmů, předpokládané pohyby na účtu, název účtu a za 2 min. byl účet založen. Mělo by to být zdarma, jedinou podmínkou je mít zůstatek 10 EURO (nemusí se vkládat), mělo by stačit při obdržení platby.
Na účet mám v plánu připisovat nadměrné zůstatky z IB účtu po realizacích zisků a vracet je zpět v případě jejich znovuinvestování při poklesu cen.
Částky u Roklen jsou pro mne nevyužitelné pro svoji omezenou výši. Pro investice do akcií mám již nyní samostatný účet v CZK a tento Eurový je zřizován čistě z důvodu velkých poplatků. Celkově mám tento druh investic oddělen od ostatních rodinných financí a vedu si odděleně vlastní účetnictví.
arkyn
Member

[*] Zasláno 12-3-2021 v 12:04

Citace: Původně zaslal: Wiki  
Šlo to celkem rychle, ozval se mi po telefonu pracovník FIO Banky navedl mne na Změnu smluvních podmínek, kde jsem potvrdil zdroj příjmů, předpokládané pohyby na účtu, název účtu a za 2 min. byl účet založen. Mělo by to být zdarma, jedinou podmínkou je mít zůstatek 10 EURO (nemusí se vkládat), mělo by stačit při obdržení platby.
Na účet mám v plánu připisovat nadměrné zůstatky z IB účtu po realizacích zisků a vracet je zpět v případě jejich znovuinvestování při poklesu cen.
Částky u Roklen jsou pro mne nevyužitelné pro svoji omezenou výši. Pro investice do akcií mám již nyní samostatný účet v CZK a tento Eurový je zřizován čistě z důvodu velkých poplatků. Celkově mám tento druh investic oddělen od ostatních rodinných financí a vedu si odděleně vlastní účetnictví.

Ano, myslím, že u Fio lze mít více účtu v CZK/EUR/USD, vedení je zdarma a zakládat lze přímo v internetovém bankovnictví během okamžiku.
Mám takto EUR i USD účet, z dob kdy jsem využíval Roklen abych nemusel převádět v rámci Fio ebrokera s vyšším spreadem.
Pehara
Junior Member
**

[*] Zasláno 12-3-2021 v 14:15

U AirBank to jde taky, v internetovém bankovnictví jsem si založil účet v jiné měně celkem snadno. Jen u převodu měn tam není nikde vidět kurz, tedy já ho nenašel.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 12-3-2021 v 14:31

Hloupé je u Fio, že kvůli změně telefoního čísla pro SMS TAN musím jeti 300 km do banky
a nejde to změnit online. A tak už jsem moje konto u Fio několik měsíců neviděl.
Výhodný vlak do Plzně mne stojí tam a zpátky celkem 28 € jen s odjezdem po 9. hodině
a kvůli kontrolování koronaviru na hranici čeká vlak 2 hodiny a dojede na hl.nádraží Plzeň v 16 hodin
a v 17 hodin banka u hl.náměstí zavírá.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Pehara
Junior Member
**

[*] Zasláno 12-3-2021 v 14:36

Operátor má povinnost uvolnit tel. číslo, pokud přecházíte k jinému operátorovi, tedy číslo Vám zůstane.
Pokud to nebyla předplacená karta ovšem.
minarjo
Member

[*] Zasláno 13-3-2021 v 11:26

@Pehara, zapomínáš že pan Ladislav žije v německém Mnichově, tedy nejde zde jistě o přesun k jinému českému operátorovi jak sis asi myslel :)
A když už tu řešíš změnu českého operátora, tak ta samosebou je možná i u předplacené karty, v tom není rozdíl, kód ČVOP pro přenos mezi českými operátory ten stávající musí poskytnout bez ohledu na tarif. Jen u ztracené předplacené SIM by to mohl být problém, když není na osobu navázána, tak ztráta takové SIM často znamená i pohřbení čísla (pokud od ní tedy nemá zákazník původní obal s číslem SIM a kódy).
akcionarek
Member

[*] Zasláno 13-3-2021 v 19:55

Chtěl bych se opět zeptat na FIO e-brokera,

Obchodní účet u nich je multiměnový a příchozí platby mohu provést z roklen FX nebo si u nich musím ještě udělat běžný účet eurový?

Nakupovat hodlám na xetra za EUR (britské a americké akcie) a na BCPP za CZK (Čez)

V jaké měně mi dojdou dividendy z GB a US? v librách a USD když budou akcie koupene na XETRA v eurech?

Mohu si z obchodního multiměnového obchodního účtu posílat prostředky z dividend zpět v různých měnách třeba si je poslat na roklenFX GBP/USD/EUR záleží v jakých měnách mi dividendy dojdou?

Nechce se mi moc přímo směnovat v e-brokerovi. Potřebuji došlou divi ihned v té měně poslat jinam.
arkyn
Member

[*] Zasláno 13-3-2021 v 23:22

Chtěl bych se opět zeptat na FIO e-brokera,

Obchodní účet u nich je multiměnový a příchozí platby mohu provést z roklen FX nebo si u nich musím ještě udělat běžný účet eurový?

Nakupovat hodlám na xetra za EUR (britské a americké akcie) a na BCPP za CZK (Čez)

V jaké měně mi dojdou dividendy z GB a US? v librách a USD když budou akcie koupene na XETRA v eurech?

Mohu si z obchodního multiměnového obchodního účtu posílat prostředky z dividend zpět v různých měnách třeba si je poslat na roklenFX GBP/USD/EUR záleží v jakých měnách mi dividendy dojdou?

Nechce se mi moc přímo směnovat v e-brokerovi. Potřebuji došlou divi ihned v té měně poslat jinam.

Ahoj,
povím tu část, kterou znám.
1) Fio účet není multiměnový, každý účet má definovanou měnu a separátní číslo
2) u Fio si můžeš založit více účtů, vedení zdarma, tj. klidně 5x v CZK, 1x v EUR, 1x v USD.
3) pak jde dělat to, že měníš CZK -> USD třeba u Roklenu, tak, že do Roklenu převedeš peníze z Fio CZK účtu, a necháš si poslat zpět na Fio USD účet. A pak převedeš na e-broker účet rovnou USD, bez nutnosti měnit u Fio

Ad ty dividendy, to nevím co ti přijde.
kubis35
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-3-2021 v 08:35

anglicky koupeny na xetre chodi ve eur americky normalne v dolarech
akcionarek
Member

[*] Zasláno 14-3-2021 v 17:22

Díky kubis/arkyn.
při 1) viz výše od arkyn bylo myšleno že obchodní účet ebroker je multiměnový, protože si přímo v obchodní platformě mohu směnit fiat který potřebuji a pak teprv nakupovat akcie, jen maji horší kurzy.

To by bylo fajn kdyby akcie koupene na xetra britské došli dividendy v eur, protože potřebuji průběžně přesouvat malé částky ideálně ve výši okolo 100 eur jakmile se nahromadí z dividend a ty pak ihned poslat jinam jenom otázka kam, roklen směnuje až od částek 1000eur nebo ekvivalent v jiné měně a tak musím, spíše mohu:

-udělat si ještě eurový účet u fio a pokaždý 100 euro obdržených poslat na účet vedený v zahraničí např. na change invest Estonia, coinmate - binance burzy, kde maji učty vedene v eur pripadně US, v sepa platbě snad nebudou poplatky mezi bankami v rámci EU nějak vysoké, nechci divi reinvestovat v akciích, ale diversifikovat v kryptu.
Mám sice anycoin ale tam se jede v czk a na předdefinovaný cz účet.

akcionarek
Member

[*] Zasláno 14-3-2021 v 17:28

Ještě otázečka (patří jinam), ale zajimaji me ruzné akcie a dle yahoofinance jsou různe přiřazené ex-div.date a pokud koupim později za ex date, tak dostanu dividendu až za rok?
V případě že se budu bavit o akcii která vyplací dividendy čtvrtletně.

př.koupim TOBACO s ex date 24.3.21 vyplací divi kvartalně a ja ji koupím 5.4.21 kdy asi dstanu první kvartalni dividendu? Snad až né za rok?
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 14-3-2021 v 17:33

Dostaneš tu příští, tedy v tvém případě další kvartál.
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 14-3-2021 v 17:35

Seznam vyplacených dividend nalezneš dobře třeba tady (např. u MSFT):

https://seekingalpha.com/symbol/MSFT/dividends/history
akcionarek
Member

[*] Zasláno 14-3-2021 v 20:05

Citace: Původně zaslal: Pavel  
Dostaneš tu příští, tedy v tvém případě další kvartál.

Díky za info
Wiki
Member

[*] Zasláno 15-3-2021 v 11:57

V USA je již letní čas, proto burzy otevírají o hodinu dříve (14,30 hod.)
Wiki
Member

[*] Zasláno 20-3-2021 v 13:16

Tento týden jsem chtěl převést EURA prostřednictvím SEPA platby ze svého klientského účtu na Eurový účet u Fio Banky a.s.. Při vyplňování výběrové šablony jsem vyplnil název účtu, stát, jméno banky a IBAN. Další položkou na vyplnění je SWIFT kód a zde jsem narazil na problém. SWIFT kód byl předdefinován na NBSBSKBXXXX (což je Národní banky Slovenska) s nemožností jej změnit.
I přes určité riziko, ale s tím, že IBAN je uveden správně jsem nakonec eurovou platbu odeslal.
A co myslíte, že se stalo? Po 2 dnech vyčkávání platba nedorazila do FIO Banky, ale byla zpět na investičním účtu brokera (alespoň, že tak). Po takto konkrétní zkušenosti jsem kontaktoval podporu Lynx a informace jim předal. Údajně se tím budou zabývat na příslušných místech. Bylo by už načase, protože migrace k IBIE proběhla před 1/4 rokem. Zřejmě je čeští klienti až tak moc netrápí. Zvažuji nečinnost do vyřešení, podpořím tím Degiro, které mne rovněž štve omezenou rezervou 2.500,-Euro na účtu, ale moc alternativ není.

SEPA.jpg - 147kB
TomasV
Member

[*] Zasláno 21-3-2021 v 11:38

Další zajimavý US Broker s nulovýma poplatkama a s pojištěním .
https://www.firstrade.com/content/en-us/pricing#nav-bar

Má někdo zkušenosti?

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
minarjo
Member

[*] Zasláno 21-3-2021 v 13:14

@Wiki:
Zajímavá zkušenost, jde nepochybně o chybu na straně Interactive Brokers, respektive jejich evropské banky, že nemají správnou databázi pro určování Swift kódu a banky z IBAN. Toto je přitom v SEPA prostoru jednoznačné, z IBAN musí být správně a jednoznačně určena cílová banka i SWIFT kód (i proto se v zemích eurozóny, třeba i na Slovensku, už ani Swift pro SEPA europlatby nemusí zadávat, vše je v IBAN). Tuto databázi přiřazení tedy musí IB či jeho banka (záleží odkud IB data tahá) opravit. Pro jiné české banky snad tuto chybu nemají, můžeš zkusit tedy IBAN jiného EUR účtu (v jiné české bance), když pro Fio to mají blbě (pokud tedy nějaký jiný eurový účet máš, jinak počkej až si IB tu databázi opraví).
akcionarek
Member

[*] Zasláno 22-3-2021 v 16:43

Mam trochu otázky a nejasnosti k FIO obchodnímu účtu, dnes jsem si zřídil FIO b.ú. na eur a obchodní.

A na pobočce jsem se ptal jak je to stím výpisem na dividendy pro potvrzení a skutečně se platí 360 za výpis a emisi, kdybych potřeboval lepší report pro GB dividendy.

Ale nedokazal mi říct jestli to pak budu potřebovat při přiznání řekl mi že snad bude stačit report akcií a došlých dividend a na bernáku říct že dividendy hold došli nezdaněné tak je pak dodanit těma 15%, otazka prý na dan.poradce.

nechtělo by se mi platit za vypis a každou emisi zvlášt 360,- z např.6ti titulů Z GB to je na hlavu.

Co tedy myslíte mám risknout nákup GB titulů s tím že možná budu cvakat za ty výpisy?
nebo radeji 2isiny z GB a 4 z US, dilema
TomasV
Member

[*] Zasláno 22-3-2021 v 17:20

Mam trochu otázky a nejasnosti k FIO obchodnímu účtu, dnes jsem si zřídil FIO b.ú. na eur a obchodní.

A na pobočce jsem se ptal jak je to stím výpisem na dividendy pro potvrzení a skutečně se platí 360 za výpis a emisi, kdybych potřeboval lepší report pro GB dividendy.

Ale nedokazal mi říct jestli to pak budu potřebovat při přiznání řekl mi že snad bude stačit report akcií a došlých dividend a na bernáku říct že dividendy hold došli nezdaněné tak je pak dodanit těma 15%, otazka prý na dan.poradce.

nechtělo by se mi platit za vypis a každou emisi zvlášt 360,- z např.6ti titulů Z GB to je na hlavu.

Co tedy myslíte mám risknout nákup GB titulů s tím že možná budu cvakat za ty výpisy?
nebo radeji 2isiny z GB a 4 z US, dilema

Na moji pobočce sem dostal podobné informace ,opravdu by se mnělo platit 360Kč/za pozici.

Pokud kupuješ jenom akcie z Británie ,tak tam chodí dividendy v hrubé výši a nepotřebuješ výpis od brokera.Otázka zda se něco nebude měnit po Brexitu,případně zda se nebudou v budoucnu zvyšovat daně.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
 Stran:  1  ..  26    28    30  ..  32