Stran:
1
..
4
5
6
7
8
..
32 |
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | ano, interpretoval jsem to špatně, není to poplatek, ale počáteční vklad. Nicméně 50K mi připadá dost. Nechci, do zahraničních akcii investovat tolik
a raději si budu hrát na českém rybníčku. A jestli se t dá den po vložení zase poslat zpět na jiný účet jsem nezkoumal. |
Pokud si chceš hrát, budiž.
Pokud chceš investovat, tak vstupní kapitál 50.000 Kč nemůže být překážkou.
|
|
Rohl
Junior Member

|
|
Degiro + flatex
https://www.degiro.nl/data/pdf/Press_release_DEGIRO_joins_fo...
|
|
kraken
Member

|
|
zatím se člověk nedozvěl nic podstatného , co se změní na poplatcích, snížení dvojí daňové zátěže- , nákupu A danění českých akcií.. atd ..hlavně
se at nekrachnou
|
|
r626
Member

|
|
mate někdo u FIO tzv. Master účet? jaká jsou případně rizika s tím spojená? Pochopil jsem to tak, že akcie nejsou zapsány na jméno u CDCP, ale pouze u
FIO.
Kolik případný převod a zápis u CDCP stojí? Našel jsem, že poplatky za vedení jsou identické.
|
|
Georg
Member

|
|
Koukni tady:
https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=10&...
|
|
Rohl
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | mate někdo u FIO tzv. Master účet? jaká jsou případně rizika s tím spojená? Pochopil jsem to tak, že akcie nejsou zapsány na jméno u CDCP, ale pouze u
FIO.
Kolik případný převod a zápis u CDCP stojí? Našel jsem, že poplatky za vedení jsou identické. |
Já mám stále master, z dob kdy jsem tam začínal. Teď už jedu jen přes Degiro.
Akcie jsou vedené u Fio bankou a to musí vést evidenci, kolik komu co patří.
U Fio ti mohou registrovat majetkový účet v CDCP, to stojí 40 Kč. Do nějakých 300 000 tis. hodnoty portfolia se nic depozitáři neplatí. Pokud máš
více, je tam měsíční poplatek za safekeeping, strhává se z tvého investičního účtu u Fio automaticky. Výše poplatku se dá zjistit zde:
https://www.cdcp.cz/index.php/cz/kalkulacka-poplatku
Převod z masteru na cdcp účet mají myslím za poplatek nějakých +/- 300 Kč za český ISIN. U zahraničních akcií to mají zdarma. Ale na přesné výše
poplatků bych se jich dotázal e-mailem.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dny otevřené burzy v prosinci
Americká burza NYSE je otevřená 23.12. a krátce 24.12.
Otevřena 26.12. a 27.12. a 30.12. a 31.12.
https://mrtopstep.com/nyse-holidays-market-closings-2017-sto...
Německá burza je otevřena jen 23.12. a 27.12. a 30.12.
https://www.boerse.de/boersenfeiertage/
|
|
arkyn
Member

|
|
Lynx mě dnes překvapil a chtěl vyplňovat nějaké další údaje do dotazníku. Bohužel dotazník ani plně nefunguje, nelze zadat např. číslo občanky, hlásí
to špatný formát podle apod.
A pak je tam dotaz k daňové rezidenci. Lynx tam nabízí předvybrané:
"Czech Republic does issue TINs, however, account holder is exempt from this requirement under the laws of Czech Republic."
další možnosti jsou:
- I have a US taxpayer identification number and I will add it to the W8 tax form
- I am not legally required to obtain a TIN from Czech Republic.
- Czech Republic does not issue TINs to its residents.
- Other
Setkal jste se s tím někdo? Co by měl normální smrtelník vybrat? První možnost asi ne ale u těch ostatních nevím. Díky.
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
Ahoj Arkyne, také se to po mně chtělo. Vyplnil jsem myslím Czech Rep doesn´t issue TINs to its residents. Ale 100% jistý si už nejsem. Je to asi ...
2-3 týdny zpět.
Nikde se mi to nezadrhlo a pustilo mne to dále. Jen mi to nově při přihlášení začalo nabízet výběr mezi kódem z karty nebo IB klíč.
Jo a zdá se mi, že Menu je trochu jiné. Zmátl mne třeba jinak dělaný přístup k výpisům.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
arkyn, Cyberguy: dnes jsem se do Lynxu (Správa účtu) přihlašoval a nic to po mně nechtělo.
|
|
arkyn
Member

|
|
Me jde hlavne o to aby korektne pocitali dan z dividend, a toto by na to mohlo mit vliv.
Pavle, tak treba priste :-) ja toto mel k vyplneni temer presne rok od zalozeni.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
DIČ=TIN=u nás je to RODNÉ ČÍSLO=daňové identifikační číslo. U nás se používá DIČ kvůli identifikaci plátců DPH, takže i zkratka VAT by měla mít
obdobný význam. Každý stát to má nastaveno jinak a není to v EU sladěno, takže některé státy v EU DIČ nevydávají vůbec, některé částečně a některé
všem daňovým poplatníkům. Správce daně - FÚ v ČR vydává DIČ subjektům, právnickým i fyzickým osobám po registraci IČO=identifikační číslo osoby.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
TomasV
Member

|
|
https://www.lynxbroker.cz/caste-dotazy/aktualizace-mifir-uda...
|
|
arkyn
Member

|
|
Díky moc.
Řada položek je jinak nazvaná v té nápovědě a v reálném formuláři, ale aspoň jsem se dočetl, že National ID je rodné číslo a v jakém formátu - nechápu
proč to nemohou mít v tom formuláři napsáno anebo jako nápovědu.
Bohužel k té daňové volbě tam není napsáno nic. Tak snad kdyby něco tak zavolají.
|
|
kraken
Member

|
|
chystá se zrušení r.č., zase bude veselo. A v době čínskoaerického oteplení navrhuji místo kanadských potrubáků čínskou babu-alibabu
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jen komunsti by měli mít na kontě komunistické akcie. A oni si je vezmou zadarmo.
Hloupí Honzové nesmí svým zájmem starat o to, aby nějakému komunistovi z Ruska nebo Číny akcie rostly, když si je vzal zadarmo.
Ale komunistické akcie z Ruska a Číny jsou veliký podvod na dětech. Děti je nesmí kupovat. Protože v komunismu akcie neexistují. Tedy neskákejte,
děti, na ten podvod Gazprom, Sberbank, Alibaba, BYD, Petrochina, Tencent a podobně.
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Tak jsem zjistil, že jsem osel . Nějak jsem u Lynxu nechápal zdanění dividend.
No nyní jsem se konečně pořádně podíval a zdanění je 30 % . Tak jsem zkusil
vyplnit formulář W-8BEN znovu. Každopádně teď už mám u svého profilu po kliknutí na ičko - Tax Forms: CRS Tax Form, IRS W-8BEN Tax Form. Zda to stačí
nevím. Dále netuším zda vyplnění má i nějakou retrospektivu nebo to zabere až na nové dividendy a kdy se to vlastně projeví? Nemáte s tím zkušenost?
Už jsem od začátku roku obdržel nějaké dividendy (HP, MO). Rok 2019 je zřejmě ztracen a amíci si z mých daní můžou postavit kus mexické zdi .
Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Start investování 25.7.2019
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
To nic Mamute, za pár let se tomu budeš smát:-)
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Citace: |
Dále netuším zda vyplnění má i nějakou retrospektivu nebo to zabere až na nové dividendy a kdy se to vlastně projeví? Nemáte s tím zkušenost?
|
Zavolej na Lynx, mně to zpětně vraceli. Ale hlásil jsem to tehdy neprodleně po zjištění problému.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Pánové děkuji za obě rady .
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Přehled populárních akciových brokerů a jejich poplatků pro lidi bydlící v Čechách
Fio vypadá nejlépe ( a nejsem od něj placený agent )
https://investplus.cz/investice/pasivni-prijem-dividendy-vs-...
Štve mne to, že musím cestovat 300 kilometrů vlakem na nejbližší pobočku Fio, aby mi změnili na účtu číslo mobilního telefonu. A přitom v Plzni neznám
nic, co by stálo za to, aby člověk viděl.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Ta polozka u Degiro, ze cena nakupu za 50 000 Kc US akcii je dobre zavadejici. Ano, pri nakupu centovych akcii to bude palka, ale pri nakupu beznych
akcii ta suma neprekroci 1 euro a bezny clovek asi centove akcie nekupuje. Ale tak je jasny, ze kdyz je tabulka prevzata z webu XTB brokera, tak se to
musi podat "strasidelne".
|
|
LadaV
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: pigzor  | Ta polozka u Degiro, ze cena nakupu za 50 000 Kc US akcii je dobre zavadejici. Ano, pri nakupu centovych akcii to bude palka, ale pri nakupu beznych
akcii ta suma neprekroci 1 euro a bezny clovek asi centove akcie nekupuje. Ale tak je jasny, ze kdyz je tabulka prevzata z webu XTB brokera, tak se to
musi podat "strasidelne". |
Pokud je převzata z webu XTB brokera, tak asi před delší dobou, protože uvedené poplatky již neplatí. Nyní je to u XTB místo 200 Kč, 5$ a 5€
"nově" 350 Kč, 10$ a 10€.
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Citace: |
Dále netuším zda vyplnění má i nějakou retrospektivu nebo to zabere až na nové dividendy a kdy se to vlastně projeví? Nemáte s tím zkušenost?
|
Zavolej na Lynx, mně to zpětně vraceli. Ale hlásil jsem to tehdy neprodleně po zjištění problému. |
Závěr: Zavolal jsem na Lynx, prošli se mnou a opravili můj formulář W-8BEN kde jsem neměl v jeho druhé části zaškrnuto ano u "Do you qualify for the
benefits of a US income tax treaty?"
Daň za rok 2020 se opravila do pár dnů. Daň za rok 2019 již opravena nemůže být. Naštěstí ztráta není velká.
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
|
|
standa
Junior Member

|
|
Tak jsem vcera poprve nakoupil US akcie pres Revolut. Je to i v tom Standard uctu, ktery je zdarma. 3 obchody za mesic zdarma, potom 28 Kc za obchod.
Rocne si navic vezmou 0.01% z trzni hodnoty portfolia.
Funguje to, ale je to skutecne minimal viable product :-)
|
|
Stran:
1
..
4
5
6
7
8
..
32 |