Stran:
1
2
3
4
5
..
32 |
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Podle té tabulky má GB00B03MM408 primární burzu v Amstru/London , ale IB mi ji nabízí k obchodu ve Švýcarsku za CHF. Je to tak ok?
|
Pokud používáš IB/Lynx tak je to snad jedno ne?
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Neb jsem si jen jistý, aby to v tomto případě nespadalo pod CH daňové zákony. Kvůli zdanění divi.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
minarjo
Member

|
|
Lynx/IB se řídí vybraným klonem měny obchodu, ostatní řeší Smart směrování. Pokud tedy vybereš klon akcie ve francích (CHF), logicky bude primární
burzou ta švýcarská. Ale proč bys dělal měnovou konverzí do CHF a kupoval ve Švýcarsku? Vyber si EUR klon, Lynx to pak nakoupí na libovolné burze
eurozóny za eura (a tobě už je jedno na jaké, cena je stejná).
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Tady si asi nerozumíme. Já do IB zadám výše uvedený ISIN GB00B03MM408, který by měl být Holandsko nebo Londýn.
Ale IB mě pod tímto ISINem směruje na švýcarskou burzu, bez možnosti výběru (viz obrázek).

Když ten samý ISIN hodím do internetu, tak s ukážou verze GBP/EUR:
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
|
|
minarjo
Member

|
|
Ale rozumíme si, tvůj problém je ale v použité aplikaci. Fakt NEpoužívej Lynx Basic, ten je v tomto hodně ořezaný a řadu duálních kotací (možná kvůli
jednoduchosti) neumí. Když tentýž isin zadám třeba do mobilní android aplikace Lynx trading (kterou výhradně používám, desktop už dávno nepotřebuji),
vyjede mi asi 10 různých burz . První tři jsou pro Smart směrování v GBP, EUR a
CHF (doporučuji tedy EUR Smart variantu), ostatní jsou pak konkrétní burzy (Smart je ale jak známo výhodnější, když se vybírá jen měna a ne burza, tu
vybere systém sám dle nejlepší ceny, poplatek je pro danou měnu stejný).
Kromě mobilní aplikace Lynx Trading by mělo jít použít i webovou verzi spustitelnou přímo z admin části platformy (to ale nepoužívám).
|
|
bigusdykus
Member

|
|
To mě nenapadlo, že každé jejich rozhraní dává jiné výsledky...
Verze www IB (ta plná verze, aka "Správa účtu"):
Zobrazí k ISINu jen jednu variantu.

Verze mobilní aplikace:
Zobrazí k ISINu více variant, ale u SMART musím na každou kliknout, abych poznal na jakou burzu směruje.
Moneta, Enbridge
|
|
minarjo
Member

|
|
Ale to co nazýváš "www IB plnou verzí" právě NENÍ plná verze a už vůbec není od IB. Jde o aplikaci Lynx Basic, kterou si Lynx na přání klientů vyvinul
sám tak trochu za zády mateřskému IB cca 2-3 roky zpět, už nevím přesně. Tuto omezenou Lynx Basic web verzi platformy si "vymodlili" na Lynx sami jeho
klienti na základě ankety Lynxu před lety, protože zkrátka původní TWS je na obsluhu dost složitý program. Důvod bys chápal, pokud bys byl klientem
Lynx už několik let (od jeho CZ počátku) jako já a znal bys tak košatost toho programu TWS, který se tehdy musel používat (a navíc instalovat) - ten
je vhodný funkcemi fakt více pro tradery (už název Trader Workstation tomu napovídá).
Lynx Basic i proto hodně funkcí původního košatého programu TWS od IB postrádá: třeba právě trader funkce i některé vyhledávací funkce má omezené, je
ale zase pro běžné klienty o dost přehlednější. Existuje ještě web verze přímo od IB, do té se lze snad stále dostat z admin sekce platformy, ale tu
už jsem nezkoušel déle. Ta by měla hledat (tím že je přímo od IB) stejně jako TWS nebo jako mobilní appka Lynx Trading (i ta má kořeny v mobilní
aplikaci IB, jen se změnou loga za logo Lynx ).
Takže: Lynx Basic je super, ale jak je vidět, ne vždy lze i pro naše účely použít. Hledání akcií tak, jak ti to našla appka Lynx trading, plně
odpovídá tomu, jak se hledalo (a stále hledá) v původním programu TWS. Snaha Lynxu o zjednodušení výsledků vyhledávání (aby to pro jednu akcii nenašlo
třeba i přes 10 výsledků, dle měny i burzy) byla výsledkem právě volání od klientů, kterým hledání přišlo složité (dotazy, co z těch mnoha výsledků
vyhledávání vlastně koupit, se tehdy hromadily i na tomto fóru). Lynx Basic ale evidentně z hledání eliminoval i důležité výsledky, jako jiné měnové
varianty některých akcií...
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Lynx za to asi nemůže, problém bude ve www rozhraní přímo od IB.
Přihlásím se do IB přes www.interactivebrokers.co.uk, což není Lynx Basic.
Zadám GB00B03MM408 a vyjede mi to pouze: RDSB ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHS AEB
Teď jsem ale zkusil tu jejich desktopovou aplikaci, a ta mi ukáže k ISINu všechny varianty:

Pro pořádek dodávám, že verze přes mobil se chová v tomto směru korektně a výsledky odpovídají desktopovému programu.
Moneta, Enbridge
|
|
viky
Junior Member

|
|
Již se to tady probíralo v minulé diskuzi, máte někdo zapnutou možnost zapůjčení akcií brokerovi ? U lynxu se to jmenuje Stock Yield Enhancement
Program (SYEP).
Máte to někdo zapnutý, či to nestojí za to kvůli za možným rizikům ?
|
|
bulinak
Member

|
|
Znáte Revolut?
V aplikcai právě rozjíždí Obchodování.
"Standard 3 free Trades per month and then an applicable Commission per Trade thereafter
Once you have passed your Limit then the following Commission per Trade will apply:
Czech Republic CZK 28.00
We also charge a custody fee of 0.01% of the market value of your assets on an annual basis"
https://www.revolut.com/legal/trading/#commission
referral do zpráv u mě, kdyby měl zájem
stavím zoo...
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Co nic nestojí za nic nestojí. V těchto případech bych si podmínky přečetl raději 10x a ve volném čase bych se snažil zjistit si co nejvíce o
brokerovi DriveWealth.
Moneta, Enbridge
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: viky  | Již se to tady probíralo v minulé diskuzi, máte někdo zapnutou možnost zapůjčení akcií brokerovi ? U lynxu se to jmenuje Stock Yield Enhancement
Program (SYEP).
Máte to někdo zapnutý, či to nestojí za to kvůli za možným rizikům ?
|
Mám to zapnuté. Funguje. Dostávám cca. 2 $/měs.
|
|
TomasV
Member

|
|
IB ruší poplatky?
https://www.businesswire.com/news/home/20190926005753/en/Int...
Ale buhužel platí pouze pro US residenty.
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Vhodný broker pre SR
Zdravím Vás.
Máte nejaké návrhy Brokera pre otvorenie účtu a lacné obchodovanie/držanie akcií?
Na Degiro zatiaľ nieje možné otvoriť účet zo SR.
|
|
Vosa
Member

|
|
Slai1: U Degiro jiz asi nejde (od 10/2018) otevirat nove ucty v zemich kde nemaji pobocku? Pak bych asi zvolil LYNX
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Saxo Bank
Máte skúsenosti/odporúčania so Sako Bank?
Cenník: Deutsche Börse (XETRA) FSE 0.10% (min 10 EUR)
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
keď chceš len občas kupovať akcie, skús Lynx, min. účet 2000 usd, 5usd za nákup akcií
tá Saxo banka zaujma aj mňa, obchodujem aj forex a opcie a tie poplatky u Lynxu sú pre mňa likvidačné, chcem ísť k Interactive Broker, ale ako klient
lynxu si nemôžem pol roka u nich otvoriť účet, tak hľadám dočasnú náhradu
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Lynx - trochu jsem pátral po pojištění vkladů a akcií, abych si připomněl, jak jsem pojištěn pro případné potíže Lynxu nebo IB. Pokud to někoho taky
zajímá, mrkněte sem, vychází to celkem dobře:
https://www.lynxbroker.cz/platforma-a-nastroje/ochrana-uctu/
https://www.lynxbroker.cz/podpora/ochrana-portfolia/
a ještě jedna diskuze, taky tam zazní pár užitečných informací:
https://www.financnik.cz/forum/topic/4440-existuje-vubec/
|
|
bulinak
Member

|
|
Co mi dnes přistálo v mailu od brokera:
We're Taking Stock Commission to $0.
tastyworks has always offered some of the lowest commission rates in the industry, and we believe you deserve commission-free trading on stocks and
ETFs. Yes, it's true, sometimes you can't afford free, but at tastyworks we're not pulling any gimmicks. Just great technology, pricing and bright
ideas.
stavím zoo...
|
|
Mubarka
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: PaloK  | chcem ísť k Interactive Broker, ale ako klient lynxu si nemôžem pol roka u nich otvoriť účet, tak hľadám dočasnú náhradu |
Palo, to máš teď nějaké aktuální info od Lynxu, prosím? Já jsem taky měla dojem, že to nejde bez té půlroční pauzy, ale ve Staníkově skupině na FB
jeden diskutující psal, že z Lynxu přešel k IB bez nějakých větších problémů.
Já budu přechod potřebovat řešit v horizontu tak půl roku.
Variantně zvažuji vyjednávat o výši poplatků přímo s Lynxem, sami inzerují individuální poplatky při přechodu z IB k nim, tak by mi teoreticky mohli
umět trochu vyjít vstříc
Na důchod:
ABBV, CTL, DXC, GIS, GPC, JNJ, KHC, KO, MMM, MO, OHI, PFE, RDS.B, T,
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
mám to z rôznych fór, ale pýtal som sa telefonický pred pár mesiacmi na možnosť mať účet u Lynxu (na akcie) aj u IB (na obchodovanie) a bolo mi to
zamietnuté.
tiež sa chystám vyjednať si lepšie podmienky, o pár týždňov budem u nich rok, tak potom to skúsim
môžeš dať odkaz na tú Stanikovú skupinu?
|
|
Mubarka
Junior Member

|
|
https://www.facebook.com/groups/244981632828359/
Zakladatel už tady na fóru aktivní už není, myslím, ale funguje na tom FB nebo u kluků na fóru investicnigramotnost.cz.
Na důchod:
ABBV, CTL, DXC, GIS, GPC, JNJ, KHC, KO, MMM, MO, OHI, PFE, RDS.B, T,
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Teď se hrabu ve složkách, kde Patria fúzovala pod ČSOB. Je tam zvláštní moment, že Patria-Online a.s. je uváděna jako akcionář do 5.12.2017 v
Obchodním rejstříku, když ta firma byla zrušena k 1.12.2017? Je velká škoda, že mám tak málo času, protože bych si to pečlivě dohledal. To by mě tedy
velice zajímalo, kdo to vůbec vlastnil mezi 1.12.2017 - 5.12.2017? Fúze sice započala už v září a na zapsání je 5 dnů, ale je mi to velice podezřelé,
že by někdo nechal volně haldu stovek milionů na ulici? Spíše si myslím, že je v tom bordel a prostě se to špatně zapsalo s datumem, jinak si to
neumím rozumně vysvětlit? Já si matně pamatuji z minulosti, že se Patria osamostatnila od KBC, což jsem měl docela velký vztek, ale podle OR to vůbec
přeci není žádná pravda! Opět je velká škoda, že jsem si ten záznam z minulosti nezaznamenal, protože se mi to jeví jako pozdější vložení jiných
skutečností.
https://rejstrik.penize.cz/26455064-patria-finance-a-s
https://rejstrik.penize.cz/61859273-patria-online-a-s
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Poprvé od založení účtu jsem se u Lynx/IB setkal s tímto problémem:
Zadal jsem převod prostředků z CZK na EUR, okamžitě přišlo potvrzení a částku v EUR vidím v Cash. Když jsem ale zadal obchod, nahlásilo mi to
nedostatek prostředků.
Volal jsem na podporu a tam říkali, že i převod měny podléhá T+2. Co je mi ale divné, že jsme se s tím nikdy předtím nesetkal. Vždy jsem okamžitě po
převodu měny obchodoval.
Setkali jste se s tím?
Moneta, Enbridge
|
|
TomasV
Member

|
|
Párkrát se mi to stalo,ale nikdy to netrvalo víc jak jeden den,u cash účtu to může trvat ,tak jak píšeš T+2,u marg.účtu je to hned,ale zase zaplatíš
něco málo na urocích navíc ,tak si vyber.
|
|
Stran:
1
2
3
4
5
..
32 |
|